ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Desăvârşiri ale celor antecedente

On Noiembrie 23, 2016, in Leadership Z3-Extended, by Neculai Fantanaru

Îndreaptă-ţi atenţia spre artă, dezvoltându-ţi încrederea în a folosi tendinţa de întoarcere la o existenţă şi o experienţă predestinate unei glorii veşnice.

Urmărind datele care au fost făcute, descoperi cât de disparat revine în imaginaţia realizatorului fiecare scenă. În perioade diferite, la intervale mari de timp apar, în contemplarea unuia sau altuia dintre episoade idei noi, desăvârşiri ale celor antecedente.

De pildă, scena din catedrală, când Ivan anunţă că va fi de acum înainte "cel Groaznic", se schiţează în desene creionate în februarie, în martie, apoi în mai şi în noiembrie 1942, deci - numai din ce am putut cunoaşte - în decursul unui interval de aproape un an.

"Ivan cel Groaznic" se naşte vulcanic, ca un fenomen primar, cu o forţă eruptivă neînfrânată prin nimic de realizator. Încetul cu încetul contururile viitorului film încep să se arate, se ordonează materialul produs dezordonat de imaginaţie, se grupează totul pe liniile directoare ale viitorului scenariu.

Studiile din timpul elaborării filmului converg şi ele în aceeaşi direcţie. Eisenstein cercetează până şi poziţiile caracteristice ale mâinilor şi ale degetelor din picturile lui El Greco. *

Leadership: Poți să te integrezi într-o existenţă trăită în trecut cu scopul de a experimenta „omul-nou”?

Crearea unei compoziţii în artă este un proces asemănător descoperirii unei destinaţii foarte apreciate ce merită a fi explorată prin resurse limitate, folosind o realitate în care rodeşte un subiect plin de implicaţii existenţiale ce pot afecta un cunoscător al artei.

Consider că ceea ce lipseşte şi trebuie construit în termenii unei desăvârşiri a compoziţiei de inspiraţie şi creativitate, cu cele necesare slujirii idealului unui pretins „om nou”, este deschiderea, familiarizarea şi încrederea în a folosi tendinţa de întoarcere la o existenţă predestinată unei glorii veşnice”.

Leadershipul, în traiectoria unei mişcări de schimbare în profunda evoluție a unei noi gândiri, este o tendinţă de modificare a percepţiei vizavi de „omul nou” pe care vrei să-l creezi din reconstituiri ale unor modele și valori pierdute sau uitate. Deci o percepţie care se formează numai din ce ai putut cunoaște într-un anumit interval de timp.

Schimbarea de sine poate să aibă loc într-un context de acceptare a unei viziuni care depinde de un mod de gândire desprins dintr-o examinare atentă a unei imagini, contopit în elemente ale limbajului pictural, obligând la a considera de actualitate tendinţa de a te identifica cu „noul om”.

Acest „nou om” trebuie să inducă ideea de forţă eruptivă neînfrânata, de sursă de reorientare a propriei mentalităţi în direcția unei geografii a experienței unui perpetuu inovator care analizează efectele distanţei dintre mai multe perioade de timp asupra ordinii propriilor convingeri și a preferinţelor pentru versiunea sa de mâine.

Trebuie să trăieşti experienţa de a fi cuprins de ceva care e mai puternic decât tine, pentru a fi pregătit să te integrezi într-o realitate care face diferenţa dintre un destin frânt şi o imagine de excepţie. Un lider trăieşte tot timpul experienţa de a fi „între” culturi şi spaţii de viaţă distincte, dar care comunică între ele prin valorificarea unor părţi din activele trecutului.

Leadershipul este un caz de import al unor preferințe de comunicare și răspândire a unui anumit tip de conţinut, dincolo de imaginea unui ideal de viaţă şi de perfecţiune. Cu alte cuvinte, încrederea într-o existență anterioară presupune să fii în contact cu tendinţa de actualizare a propriei tale fiinţe.

Desăvârşiri ale celor antecedente ţin de încurajarea unor startup-uri a unor idei noi creative, prin creşterea nivelului de asumare a încrederii în a folosi tendinţa de întoarcere la o existenţă si o experienţă de conducere predestinate unei glorii veşnice.

Am vrea astfel să mărim sfera de înțelegere a procesului de a naviga continuu spre alte perioade, deci îmbogăţită prin studierea altor personalităţi din alte epoci, readucând și incluzând în actualitate anumite standarde de evaluare a elementelor de cultură precum idei, valori, atitudini și convingeri şi implementarea lor într-o nouă devenire.* Notă: Ion Barna - Eisenstein, Editura Tineretului, 1966.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us