ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Destination Reality

On Septembrie 08, 2015, in Jurnal de Leadership, by Neculai Fantanaru

Încearcă să te redefineşti, incluzându-te într-un proces continuu de validare a unei realităţi care cere să fie trăită ca pentru prima oară.

Aş face mai bine să nu vorbesc despre mine, cel care se generalizează prin simplificare. Ci despre vraja nemărturisită care mă stăpâneşte cu insistenţă, de încântarea de a fi captivul unui Think Twice, între alternanţele negative şi cele pozitive ale unei simţiri mereu în alertă. Vădit, mă situez de-a lungul unui circuit de stimulare a forţelor de interacţiune dintre trei capacităţi: a vedea, a cunoaşte şi a accepta faptul că lucrurile nu sunt întotdeauna ce par a fi.

O vrajă sporită printr-un amestec subtil de adevăr şi neadevăr, cu ajutorul expresiei rezultate dintr-un Destination Reality, dintr-un soi de autentic care îşi caută adâncul, din neostenita căutare a unui sens călăuzitor ce există numai între formele de autoevaluare şi control a raţiunii adunate unificator în mine însumi.

Recunoaşteţi în mine sufletul unui scriitor care vede mult prea clar lumea imaginară, pentru a juca un rol important în lumea reală, asemenea unei Chloe Saunders care aproape se pierde în nebunie contemplând fantomele pe care şi le făureşte?

Leadership: Eşti capabil să dezvolţi o gamă largă de efecte manifestate în trăirile pe care le experimentezi prin plasarea unei noi perspective de viaţă în atmosfera unei lumi speciale?

A mă încrede în această vrajă este similar încercării de a găsi fără greş toate adevărurile raţionale cu care se mândreşte ştiinţa, de a mă situa acolo unde feelings become notes. Probabil este cea mai intimă şi mai preţioasă însuşire a funcţionării mele în cadrul acelei etape evolutive ce instituie posibilitatea transformării mele în altcineva. Now you must open your mind.

Aproape nu cutez să cuprind această vrajă de neoprit, suma curenţilor de intensitate a unei puteri de asimilare a instantaneului înscris în formula: Today is a long time, când pomenesc de acele senzaţii de extensivitate ce duc la neutralizarea oricăror banalităţi cotidiene - izvorâte parcă dintr-un soi de cauză pierdută. It's not a dream.

Fie că în felul acesta se exprimă schimbarea în bine şi totală a caracterului meu. Fie că mă pierd în vârtejul unei forţe de rezistenţă care are şi o contra-forță, ca în cazul regelui Lear a cărui raţiune se destramă puţin câte puţin sub şocul trădărilor extraordinare. Fapt este că reuşesc să păstrez un "îmi pasă" în faţa acestei splendori numite "Myself". Câtă pace şi linişte răsare din acest sentiment de afinitate profundă !

Efectele manifestate în trăirile pe care le experimentez prin plasarea unei noi perspective de viaţă în atmosfera unei lumi speciale, rezidă din coorespondenţa între faptele observate şi remarcile pe care acestea mi le sugerează.

Leadership: Poţi să dezvolţi o nouă tendinţă în stabilirea standardelor estetice ale prezentului prin afişarea unei imagini cât mai naturale despre propria persoană raportată la o anumită coerenţă a asumării existenţiale?

Când te găseşti de partea unei convingeri preferenţiale de tip: „Mi-aş dori ca lucrurile să fie privite realist”, având ca element generator al unui nou trend de măsurare a dezvoltării recunoaşterea unei stări de fapt care impune confruntarea cu tine însuţi, practic interacţionezi cu două persoane: una văzătoare şi cealaltă nevăzătoare.

Destinaţia ta nu mai este accederea la o nouă realitate a cărei vrajă conţine convenienţele unei lumi revelate ca un univers complex miniatural, ci mai degrabă reuşita conturării unei noi concepţii despre prezentul pe care îl trăieşti prin toate sentimentele şi gândurile adunate într-o viaţă.

Leadershipul se organizează în jurul şi datorită acestor două persoane din care eşti constituit, astfel încât să deţii un grad de ordine ridicat al lumii obiective şi prin aceasta o cantitate mare de informaţie trebuincioasă cunoaşterii prezentului pe care trebuie să-l imortalizezi (nu doar să-l depăşeşti) dacă vrei ca viitorul să se schimbe.

Prezentul este o treaptă în căutarea unei teorii mai cuprinzătoare asupra viziunii vieţii. Iar instantaneul este o parte a prezentului asupra căruia trebuie să-ţi focalizezi întreaga gândire, în care trebuie să-ţi adânceşti cunoaşterea pentru a putea accede la o realitate pe care altfel n-o poţi înţelege. Trebuie să te deschizi şi să te prezinţi responsabil în faţa puterii instantaneului. Fapt ce conferă o anumită individualitate procesului de concepere a unei noi experienţe de a fi.

Leadership: Poţi să-ţi personalizezi raportarea la o destinaţie nedezvăluită, îmbrăţişând ceea ce se iveşte prin intermediul unui „Today is a long time”?

Instantaneul pune în valoare ceea ce eşti atunci când în lumea minţii tale se iveşte o privelişte surprinzătoare, dată de posibilitatea transformării tale în altcineva. Altfel spus, gândirea ta este în desfăşurare, dar îi trebuie doar o clipă pentru a se concentra într-un nou rol – de generator de senzaţii de extensivitate ce duc la neutralizarea oricăror banalităţi cotidiene. Capacitatea gândirii de a se înălţa la noţiuni cu conţinuturi mai mari, depinde şi de capacitatea ta de a fixa, de a surprinde instantaneul.

Instantaneul se poate exprima printr-un „Today is a long time”, problemă specifică de localizare a unei noi poziţii de a fi inclus decât de a exclus dintr-un proces continuu de validare a unei realităţi care cere să fie trăită ca pentru prima oară. Este momentul redefinirii tale.

Leadershipul are ca şi cauză de producere a unui nou model de gândire şi autodepăşire posibilitatea de a-ţi personaliza raportarea la o destinaţie nedezvăluită, îmbrăţişând ceea ce se iveşte prin intermediul unui „Today is a long time”. Tu poţi să devii altcineva prin imortalizarea prezentului, prin valorificarea unui moment efemer aflat la limita conştientizării?

Verificarea a ceea ce vrei să realizezi prin mijlocirea propriilor cugetări deduse din captarea instantaneului, ce are ca element constitutiv o sumă a convingerilor că exişti printr-un amestec subtil de adevăruri şi neadevăruri, este indispensabilă unei bune funcţionari în condiţii de confuzie.

A dezvolta o nouă tendinţă în stabilirea standardelor estetice ale prezentului înseamnă să redai prin cugetări interesante şi prin cuvinte cât mai alese frumuseţea unui anumit moment, fără să-ţi suprapui trăirile şi gândurile peste imaginile surprinse de alţii într-o lume care caută în mod constant să te facă altcineva.

Destination Reality aduce în prim plan acel proces de stocare a instantaneului în evoluţia omului care e chemată să ia locul aceleia care a fost în mod esenţial zdruncinată de condiţia inferioară: „Nu pot să fiu altcineva”. Este un construct personal care izvorăşte din neostenita căutare a unui sens călăuzitor ce există numai între formele de autoevaluare şi control a raţiunii adunate unificator în tine însuţi.* Notă: Hi Profile - Destination Reality

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us