ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Investeşte în excelenţă

On Aprilie 11, 2009, in Dezvoltare Personală, by Neculai Fantanaru

Pune-ţi în valoare capacităţile de cercetător până ce reuşeşti să scoţi aur viu de pe urma resurselor de cunoaştere de care dispui şi a atuurilor tale intelectuale.

Dintotdeauna oamenii au încercat să îşi imagineze cum va arăta viitorul. Care va fi situaţia lor financiară, cum vor sta cu sănătatea, în ce măsură îşi vor atinge obiectivele, oare va fi mai bine sau mai rău? Este ceva natural să te gândeşti la viitorul tău, să speri la ceva mai bun în viaţă, să încerci să faci lucrurile mai bine, să cauţi, să cerni, să calculezi, astfel încât să te îndrepţi numai către ceva mai bun şi să te pui într-o lumină cât mai favorabilă.

Nu-i aşa? Întotdeauna ne putem imagina un viitor mai fericit, mai luminos şi mai sănătos. Dar oare care sunt şansele reale că viitorul să urmeze calea pe care ne-o dorim noi?

Să spunem că eşti un cercetător în domeniul medicamentelor care îşi iubeşte meseria şi îşi dă tot interesul pentru a veni în sprijinul bolnavilor de SIDA. Zi de zi, ani de zile ai încercat să găseşti un tratament eficient pentru persoanele infectate cu HIV. Din păcate n-ai descoperit nimic concret. Toate încercările tale de găsire a unui medicament eficace au dat greş.

Şi deodată, într-o zi, un alt ton, de această dată al biruinţei: “Am reuşit ! Am găsit leacul !”. Şi uite aşa, într-o clipă, ai devenit unul dintre cei mai faimoşi oameni din lume, şi putred de bogat.

Leadership: Încerci să descoperi noi modaliţăţi de percepţie a propriei eficienţe, influenţând apariţia anumitor efecte de revitalizare a zonei tale de profunzime?

Mulţi indivizi îşi ignoră propria lor valoare şi se împotmolesc fără soluţie în actul de judecată, în procesul de căutare a acelor căi de îmbunătăţire a performanţelor proprii, pe drumul către excelenţă. Din acest motiv, capacitatea de a face o cercetare de calitate în rândul factorilor care pot garanta nivelul optim de creare a rezultatelor, este foarte necesară.

Adevăratul lider, şi în aceeaşi măsură, artist cu viziune, este dominat de preocuparea pentru trecerea către un model de leadership inovativ. El încearcă să intuiască mai clar unitatea şi interacţiunea unor fenomene sau structuri ale realităţii prin extinderea unor categorii de factori preponderenţi care pot să influenţeze apariţia anumitor efecte de revitalizare a zonei sale de profunzime.

Prin experimente, în sensul adăugării unor noi ipoteze suplimentare de cercetare a modalităţilor de interacţiune cu propriile realizări, căutând să descopere noi modaliţăţi de percepţie a propriei eficienţe în materie de exerciţiu intelectual, el poate să-şi asigure o funcţionare optimă, fără blocaje, şi un randament superior.

Coordonarea acelor activităţi de cercetare care pot să genereze un impact pozitiv asupra rezultatelor şi performanţelor individuale, urmărind dezvoltarea graduală a capacităţii de însuşire a elementelor de competenţă care, compuse, pot conduce la o inovaţie funcţională în leadership, este o cerinţă a evoluţiei. Aceste elemente sunt: capacitatea de a vedea lucrurile din perspectiva posibilităţilor de câştig şi capacitatea de a comunica conţinutul tău de valoare prin forma pe care o dai năzuinţelor tale.

Iar o activitate continuă de căutare a noi posibilităţi de valorificare personală depinde în mare măsură de metodele de auto-analiză şi auto-evaluare cunoştinţelor utilizate in procesul de creaţie.

Zona de profunzime a artei de a te individualiza, constituind fondul vieţii interne din care se plăsmuiesc visurile şi idealurile, îşi câştigă particularitatea de a fi chintesența succesului atunci când emani o fascinaţie aparte pentru însemnătatea curiozităţii cu care priveşti lumea.

Cu alte cuvinte, dacă vrei să te ridici la înălţimea pretenţiilor leadershipului de calitate este important să manifeşti o preocupare intensă pentru cunoaşterea lumii şi a cerinţelor ei. Gândeşte cât mai înalt şi încearcă să înţelegi mai bine cercetătorul" din tine. Adică să-ţi dezvolţi potenţialul creator până ce reuşeşti, asemenea unul alchimist, să scoţi aur viu de pe urma resurselor de cunoaştere şi a atuurilor intelectuale de care dispui.

Tu vrei să simţi că ai realizat ceva folositor, ceva care contează? Vrei desăvârşire? Vrei ca munca pe care o faci să fie importantă? Vrei să se cunoască ce ai făcut?

Dacă da, atunci creează-ţi propriul tău „laborator de cercetare” în care să-ţi pui în valoare toate calităţile. Laboratorul este acel spaţiu în care îţi exersezi abilităţile, în care ai libertatea de a experimenta, de a te căuta pe tine. Este un instrument menit să accentueze procesul tău de evoluţie şi să te aducă mai aproape de cariera la care visezi.

Fiecare om care „străluceşte” într-un domeniu are propriul laborator de cercetare a acelor forme generatoare de performanţă şi calitate - care influenţează în mod direct starea lui de funcţionare. Excelenţa este direct proporţionată cu rezultatele cunoaşterii de sine şi ale realizării tale intelectuale.

Leadership: Poţi să te valorifici prin capacitatea de a semnifica, adică de a sesiza şi de a comunica un sens nou al Eului şi al Lumii prin raportarea la o direcţie care se caută şi care se „cumpără”?

Înţelegi de ce unii oameni obţin rezultate mai presus de orice aşteptări? Pentru că ei acţionează în loc să se uite pe fereastră. Oamenii excelenţi nu aşteaptă să le pice din cer un seif gigantic plin cu bani, ci îşi hotărăsc singuri performanţa prin tot ceea ce fac, prin muncă, seriozitate şi stăruinţă. Desigur eşecurile nu-i ocolesc mai puţin decât pe ceilalţi oameni. Dar pentru ei toate aceste obstacole reprezintă un pas înainte spre succes.

Fără nicio îndoială, cel care munceşte mai mult şi cu eficienţă mai mare, care investeşte timp în idei productive - îşi sporeşte şansele de a fi strălucit. Dacă îţi propui drept ţel să fii unul dintre cei mai buni ”jucători” din domeniul tău de activitate, probabilitatea de a-ţi atinge scopurile, de a-ţi transforma viziunea în realitate este mult mai mare. Din păcate lucrurile vor sta exact invers dacă nu excelezi în nimic.

Aşadar investeşte în excelenţă, fă tot ce poţi ca să ajungi excepţional de bun din punct de vedere profesional în domeniul în care activezi. Astfel, probabilitatea de a-ţi atinge obiectivele şi de a avea un viitor mai luminos este mult mai mare.

Leadership: Cum te vezi într-o cunoaştere care se numeşte "descoperire" sau "experienţa de a fi altcineva?

Cum îţi sporeşti probabilitatea de a atinge excelenţa? Pune-ţi în valoare capacităţile de cercetător până ce reuşeşti să scoţi aur viu de pe urma resurselor de cunoaştere de care dispui şi a atuurilor tale intelectuale.

O direcţie care se caută şi care se „cumpără”, găsind susţinere în plan material şi profesional, reflectă modalitatea de exteriorizare a voinţei făcută cu intenţia de a crea o nouă perspectivă asupra lumii prin intermediul unui imbold numit "Cunoaşterea unui om cu totul altul".

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us