ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Luceafărul unui creator încătuşat în lanţurile realităţii (I)

On Iulie 06, 2012, in Dezvoltare Personală, by Neculai Fantanaru

Şlefuieşte diamantul din tine, ca să poţi da o formă cât mai perfectă leadershipului tău.

Lumea mea interioară părea să ticăie tot mai puternic, sinistru şi inexplicabil. Un gând mă obseda permanent în ritmul unor palpitaţii intense, însoţite de cele mai ciudate simţiri. Nutream la acea unică sclipire de geniu, a supraomului, optimum et maximum. Aşteptam apariţia spontană a unui Eu împlinit. Ca un Luceafăr strălucind pe cerul nopţii arătându-mi nordul, idealul măreţ mă determina să cizelez asperităţile gândirii mele.

Cu seriozitatea impecabilă a unui căutător de răspunsuri, porneam în aventura cunoaşterii amănunţite a unei lumi nemateriale, a unui univers insuficient cunoscut. O cunoaştere a conştiinţelor şi a sufletelor, ce compuneau o masă de oameni diferiţi. O cunoaştere care prezenta fluctuaţii neaşteptate, dând naştere unei forţe nebănuite, apărute aparent din nimic.

Era o muncă copleşitoare care mă putea îndepărta de o realitate limitată, de legi, de clişee, de dogme, de prejudecăţi. Mă aflam la graniţa dintre posibil şi imposibil, dintre creaţie şi evoluţie. Un creator a cărui creaţie se hrăneşte cu căldura şi lumina revărsată de cele mai ascunse taine ale lumii, ale vieţii, ale naturii umane. Puteam să fabric oricând alte legi, să constat mereu alte adevăruri, să accept alte puncte de vedere. Aş fi vrut să construiesc, asemenea lui Einstein, modelul unui Univers pulsatoriu, care să se destindă şi să se contracte ca o inimă uriaşă. Oare aş fi reuşit?

Trebuia să şlefuiesc propria mea cunoaştere, pentru a spori valoarea propriului meu Eu.

Leadership: Aprecierea pe care o acorzi realităţii se face în funcţie de gradul de implicare în universul tău interior, dincolo de ceea ce eşti pregătit să înţelegi din el?

Nu poţi trece printr-un proces de dezvoltare în urma căruia să devii un lider mai bun, dacă eşti prizonier al unei realităţi care te limitează.

A-ţi stopa orice reacţie, orice tentativă de a te implica în propria ta împlinire, în realizarea acelui lucru care să te motiveze şi să te facă mai dinamic - este ca şi cum ai pleca într-un mic oraş de provincie într-o ţară străină, unde nu cunoşti pe nimeni, urmărit de gândul că fiecare om ţi-ar putea ghici cu o singură privire fiecare mişcare. Practic te afli în perimetrul unei zone moarte, în care nu poţi beneficia de privilegiile pentru avansarea personală.

Ceea ce contribuie la întregirea unei noi concepţii despre realitatea care alcătuieşte lumea omului este acea categorică lămurire a obsesiei care nu-i dă pace, agitându-l şi reconfortându-l, care devine luptă pentru apărarea unor valori, credinţe şi idealuri.

Această obsesie, sprijinită de integritatea şi uriaşa continuitate a unei atitudini în manifestarea unor adevăruri care te fac să priveşti viaţa cu alţi ochi, aliniind sistemului tău de valori la nişte repere noi de exprimare şi orientare, poate să contribuie la declanşarea unei noi corecţii de imagine atribuită autenticităţii sau poate să denatureze orice iniţiativă bună.

Leadership: Obsesia de a aborda calea creaţiei este centrul universului tău, dincolo de forma încifrată a înţelesului pe care îl dai termenului de "valabilitate" ?

Obsesia este începutul actului de creaţie. Este ceva ce te frământă neîncetat, un suport individualizator ce se câştigă prin adăugiri succesive, un protest împotriva subordonării unui conţinut exterior agresiv, în scopul de a defini normalul acceptat de corespondența dintre suflet, raţiune, conştiinţă şi personalitate. Este o dezvoltare intelectuală mai înaintată, care poate vedea mai departe în viitor, putând încorda spiritul asupra mijloacelor necesare pentru obţinerea unui rezultat dorit, chiar dacă aceste mijloace nu inspiră prin ele însele plăcere. E acel ceva din tine care nu te lasă să renunţi, care te ancorează şi totodată îţi dă aripi să crezi atunci când ceilalţi se îndoiesc de tine.

Poţi să dai o formă cât mai perfectă autenticităţii, numai dacă şlefuieşti diamantul din tine. Căci numai cine se avântă în toate regiunile muntoase ale propriului sine, deconectându-se de realitatea distorsionată a lumii exterioare, îmbâcsită de tot felul de prejudecăţi, va reuşi să “trezească” din adormire acea forţă creatoare proprie oamenilor care uimesc prin abilităţile lor, şi care se pot mândri cu ei înşişi.

Eram pe punctul de a descoperi şi înţelege o lume guvernată de legi, de principii raţionale. Unde dreptul la "viaţă" şi "moarte" era determinat de existenţa unei realităţi complet diferite, impunătoare prin felul în care interacţionau forţele care o compuneau. O lume cu putere limitată de o înţelegere abstractă, în care secretele cele mai adânci, dispersate printr-o forţă de reacţiune ce venea dinăuntrul fiinţei umane şi care se răsfrângea asupra universului, erau însăşi condiţia existenţei ei.

Efectul acţiunii convergente a realului şi a ficţiunii ce asigura verosimilitatea unei lumi paralele, supusă presiunii unei schimbări unice şi totalizatoare, forma perfectă a unei dimensiuni atemporale care tindea să se desăvârşească, se putea pierde dacă nu era amplificat de relaţia dintre artă şi ştiinţă, dintre om şi planul spiritual, încât să sporească intensitatea impactului asupra vieţii.

Valabilitatea variantei tale de univers este mărimea cu care poţi traversa de la un capăt la altul acea porţiune de 100% fidelitate în redarea unei realităţi insuficient descifrate de ceilalţi oameni.

Luceafărul unui creator încătuşat în lanţurile realităţii este expresia completei desăvârşiri, a înalte împliniri a sinelui care depinde de liberul arbitru din tine. Poţi deveni un lider foarte bun, dotat cu capacitatea de a modela caracterele. Poţi pătrunde ca un curent continuu în marele întreg al naturii umane, influenţând hotărâtor existenţa lui, şi poţi da o formă cât mai perfectă leadershipului tău. Dar numai dacă şlefuieşti „diamantul” din tine.

Nota: optimum et maximum cel mai bun si cel mai mare (lat.).

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us