ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Perfecţiunea zeiască

On Mai 06, 2010, in Dezvoltare Personală, by Neculai Fantanaru

Creează-ţi o imagine de ansamblu asupra propriei tale valori, ca să poţi accede mai uşor către o treaptă superioară de perfecţiune.

"David", cea mai cunoscută sculptură din istorie, alături de minunata "Capela Sixtina", sunt mărturii vii ale harului cu care a fost înzestrat creatorul lor, un artist fără egal, desenator, pictor şi sculptor la un loc, un geniu al imaginaţiei, al improvizaţiei, al artei - Michelangelo Buonarroti.

Se pune întrebarea: cum a reuşit oare un singur om, o singură inimă şi un singur suflet, să depăşească limitele condiţiei umane şi să se ridice deasupra tuturor cu o iscusinţă nemaipomenită? Era oare Michelangelo o fiinţă omenească, sau un zeu care a luat înfăţişarea unei fiinţe omeneşti, ca mărturie a existenţei şi prezenţei divine?

Hărăzit să fie aproape un zeu. Michelangelo nu a atins succesul în tinereţe, deşi încă de la naştere a fost înzestrat cu un talent extraordinar. Ci mai degrabă la mijlocul vieţii, odată cu perfecţionarea sa în arta sculpturii şi a desenului. Misiunea lui, pe care singur şi-a ales-o, pe care singur şi-a impus-o cu hotărâre a fost să-şi întreacă rivalii odată pentru totdeauna. Dar oare putea un singur artist să-i dovedească pe toţi ceilalţi în măiestrie, în rafinament şi originalitate?

Lumea, ca să creadă cu adevărat în divinitate trebuie să fie martoră la minunile ei. La fel cum Iisus, în văzul tuturor, îi învia pe oameni şi îi făcea bine prin puterea sa miraculoasă, tot aşa şi Michelangelo voia să-şi dovedească, în văzul tuturor, puterea creatoare, dumnezeiască, izvorâtă din voinţa sa neîntrecută de a se ridica deasupra celorlalţi prin miraculos, şi de a rămâne, dacă s-ar putea, nemuritor prin operele sale.

Leadership: Poţi să te afirmi pe scena lumii ca o manifestare exterioară a unei puteri miraculoase, privind-o cu gândul la o accesare şi o coordonare ulterioară a laturii tale spirituale?

Elementele de leadership şi cele de dezvoltare personală pot fi combinate, modificate, astfel încât ele să fie mereu în echilibru şi armonie. Leadershipul presupune să te poziţionezi mai sus în clasamentul valorilor şi să ocupi un loc de vârf în slujirea creaţiei. Dezvoltarea personală presupune să recunoşti particularităţile propriei tale personalităţi astfel încât să-ţi îmbunătăţeşti nivelul de performanţă şi să te transformi într-un tip destul de capabil în a oferi rezultate calitative pentru cei care analizează şi urmăresc trendul evoluţiei tale.

A nu-ţi recunoaşte calităţile sau a nu le valorifica la maxim e ca şi cum te-ai muta într-un alt capăt de lume - nimeni în afară de tine nu ştie unde te afli. Trăieşti o viaţă independentă de a celorlalţi oameni de valoare, te distanţezi de performanţa de care eşti capabil să dai dovadă şi rămâi la nivelul de anonim. Asta îţi doreşti?

Te pregăteşti pentru o treaptă superioară de dezvoltare personală? Cum ţi-ai propus să accesezi această treaptă? Ţi-ai întocmit un profil personal care să reflecte zonele tale de interes? Cum îţi evaluezi progresele? Multe din aspectele propriei tale motivări pot fi însă înţelese prin simpla analiză a personalităţii tale şi a abilităţilor care le însoţesc pe drumul către performanţă?

Leadership: Eşti pregătit să atingi culmile măreţiei printr-o spiritualizare a imaginii propriei valori?

Mare dreptate avea cel care a spus: „Michelangelo a fost poate cel mai mare arhitect, pictor şi sculptor din istorie. Cu infailibilul său simţ al proporţiilor a stabilit noi standarde în arhitectură.

Da, măreţul „Legiuitor de Piatră” a atins culmile cele mai înalte ale măiestriei realizând ceea ce poate doar o mână de artişti au reuşit.

O spiritualizare a imaginii propriei valori se obţine atunci când îţi adânceşti mintea într-o direcţie totalmente străină de lumea pe care ţi-o creezi, trecând dinspre artistic spre ceea ce înseamnă trăire care se are pe sine însăşi ca singur reper, chiar şi în resturile pe care ea însăşi le lasă inevitabil în urma ei.

Tu eşti un vizionar foarte hotărât? Eşti sedus de ideea de a crea ceva absolut nou? Eşti însufleţit de dorinţa de a fi cel mai bun? Eşti capabil să-ţi asumi provocări dificile? Ce anume îţi creşte motivaţia? Care este imaginea pe care o ai despre tine însuţi? Consecvenţa este o parte crucială din procesul de cultivare a propriilor tale valori şi pasiuni? Puterea creatoare este unul din cele mai mari daruri ale tale? Îţi dezvolţi calităţile conform aşteptărilor tale?

Latura spirituală a omului este asemenea unei conştinţe supreme: mai întâi trebuie să o accesezi din afara propriei entităţi contaminate cu realitate şi apoi să o transpui într-o creaţie care să întruchipeze perfecţiunea prin proximitatea faţă de divin.

P.S. Marile opere sau marile reuşite nu s-au datorat unor forţe supranaturale, ci acelui imbold interior, acelei pasiuni şi dorinţe lăuntrice de a demonstra că se poate să te apropii de perfecţiune. Iar atingerea perfecţiunii implică multă muncă, multă gândire, multă statornicie, dar efortul depus nu rămâne niciodată nefructificat. Cei ce au ajuns aproape de perfecţiune nu au fost zei, ci oameni cu anumite calităţi care au muncit enorm ca să atingă gloria.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us