ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Două capitole importante din leadership

On Iulie 14, 2016, in Leadership 7th Edition, by Neculai Fantanaru

Apropie-te de leadership, formându-ţi o imagine mai precisă asupra profilului tău de căutător al punctului optim de funcţionare: între limitare şi expansiune.

Regizorul de film american D. W. Griffith i se confesează regizorului rus Sergei Eisenstein: “Jumătate din filmele mele sunt maculatură. Le-am făcut ca să pot avea banii necesari să realizez ceva pentru sufletul meu... Filme pe care le-am realizat numai pentru mine, care au fost totdeauna falimentare în reţeaua comercială... Primele au adus grămezi de aur, cele din urmă au fost numai pierderi.”

Confesiunea continuă. Griffith vorbeşte despre proiectele sale. Doreşte să realizeze un film despre corupţia născută de prohibiţie: “Caut bani. Nimeni nu vrea să finanţeze o asemenea temă.”

Eisenstein ascultă cu durere mărturisirile acestui veteran care este nevoit să procedeze ca un tânăr debutant. Ascultă, se îngrozeşte fără a şti încă în ce măsură soarta lui va fi şi mai cumplită, aici, în această lume fulminantă a filmelor. *

Leadership: Suporţi o suferinţă care se supune unui parcurs ce se ”uzează” pe măsură ce îți asumi posibilitatea de a beneficia de „discounturi” la nivel de expectanţe?

Nu există regi în faţa sentimentului dominator de dăruire. Există doar sclavi care se conformează unui corpus preexistent de convingeri despre ei înşişi, sau care se conformează unei orientări potrivit căreia însufleţirea este considerată drept cea mai importantă dintre calităţile motrice ale omului.

Întotdeauna sistemul propriu de reglaj în zona de trecere spre un alt statut, mai responsabil, şi spre un mod de a fi care acceptă pierderi, nu doar câştiguri, se întemeiază pe baza unui efort de promovare personală de tip “Caut-Ofer”. Ceea ce cauţi este direct proporţional cu preţul a ceea ce vrei să oferi.

Acest lucru - în leadership (care cere o anumită atitudine, o anumită stare de spirit în faţa a ceea ce este măreţ de înfăptuit) se asociază în principal unei variabile temporare, cu încărcătură emoţională, de tipul: “Dă lumii dreptul să te oprească !”

Când continui să te supui împrejurărilor, în neliniştea eforturilor epuizante de a te autodepăşi şi de a te ridica la nivelul unei creaţii originale, se va întâmpla într-o bună zi să te loveşti de apogeul călătoriei tale. În acel moment gloria de a fi model sub lumina reflectoarelor va interfera cu gloria de a fi singur.

Leadershipul este bucuria omului de a se dărui continuu unei cauze măreţe. Este bucuria omului de a se redescoperi prin implicarea tot mai intensă în proiectele în care el crede, chiar şi atunci când a ajuns la apogeu călătoriei sale.

Stadiul de finalizare al unui proiect de mari dimensiuni, spărgând zidurile oarbelor determinări subiective şi obiective, psihologice şi sociale, te ajută să separi ceea ce este esenţial parcursului tău de urmat, de ceea ce nu este esenţial. Astfel vei reuşi să capeţi o imagine mai precisă asupra profilului tău de căutător al unui punct optim de funcţionare: între limitare şi expansiune.

Cine poate suporta o suferinţă care se supune unui parcurs ce se ”uzează” pe măsură ce îşi asumă posibilitatea de a beneficia de „discounturi” la nivel de expectanţe, se apropie de leadership prin faptul că se încrede în capacitatea de a-şi perpetua însuşirea de a fi mai presus de ceilalţi: puterea de a se ajuta singur.

Primul capitol important din leadership pe care trebuie să-l ai în vedere se referă la unirea dintre credinţă şi dorinţă, în încercările continue de a te autodepăşi, chiar şi atunci când lumea încetează să te mai “finanţeze”.

Al doilea capitol important din leadership aduce în prim plan realitatea la care te raportezi în condiţiile de incertitudine a voinţei de înfăptuire a idealurilor proprii, dar distorsionată de procesul de expansiune al domeniului în care te încadrezi.* Notă: Ion Barna - Eisenstein, Editura Tineretului, 1966.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate