Neculai Fantanaru

Totul depinde de cine conduce

Fii vederea într-o lume oarbă

On Aprilie 09, 2023
, in
Leadership Z3-Extended by Neculai Fantanaru

E stânjenitor când eşti silit să te priveşti atunci când nu vrei să te împaci cu ceva.

Zici că eşti deschis la schimbare, nu-i aşa? Poate că ai revăzut filmul Terminator, cu real interes, şi apreciezi valoarea utilizării tehnologiei, înainte de orice sensibilizare a propriei individualităţi artistice. Te laşi inspirat de un robot din acela supersofisticat, un android capabil să reziste la foc şi gloanţe, care are memorie nesfârşită, înţelege totul la nivel de Einstein, inspiră încredere totală în sine, şi îţi spui: vai, inovator, aş vrea să am şi eu unul acasă. De fapt, aş vrea să am şi eu capacităţile lui, atât de complex este. Cu siguranţă este strălucit, tehnologia viitorului, aici este cheia marilor speranţe.
 
Dar schimbarea începe cu tine însuţi, în afara relaţiei cu o realitate suprarealistă, şi abia acum vei vedea cât de deschis eşti la schimbare. Te întreb, înainte de toate: eşti în stare să înveţi un limbaj de programare, precum Python sau C++, ceva ce nu ai mai făcut? Eşti în stare să faci o descoperire majoră în vreun domeniu? Eşti în stare să duci o ştiinţă la un high-level? Cu ce creaţie uimitoare te poţi lansa în lume? Care este contribuţia ta în secolul 21, în lumea şiinţei, prin ochii internetului?
 
Măcar să-ţi faci un blog personal, să spui 2-3 cuvinte din măreaţa ta experienţă în vreun domeniu, eşti în stare? Sunt atâţia copii de clasa a şasea care au un blog, găsesc zilnic ceva de spus. Tu chiar nimic nu ai a spune? Eşti doar un obiect de decor ale cărui însuşiri caracteristice descriu forme şi umbre fără fond? Eşti doar pisc de munte în jurul căruia cununile de nori se încheagă şi se risipesc mereu? Eşti în favoarea unui android care poate imita emoţiile umane, sau calci pe urmele unui om de ştiinţă care ştie să investească în robotică, inteligenţă artificială sau inginerie genetică?

Leadership: Crezi că poţi face din "vizibil" o viziune pe termen lung, prin lipsa unui conţinut "live" care nu prezintă date cu caracter personal?
 
Şi iarăşi spun. Cei de la coadă vor rămâne tot timpul la coadă, ca rezultat al unei excesive stări de repaos, indiferent ce poziţii ocupă în societate, în tardivul unei evaluări vizionare lipsite de orice apreciere. Adevărul este că puţini sunt deschişi la schimbare, şi chiar şi mai puţini reuşesc să facă o schimbare importantă în lume, sau într-un domeniu al ştiinţei. Majoritatea rămâne la nivel de fantasia distante într-un film SF în care adevărul este ascuns în plină vedere, chiar dacă ceea ce vine din imaginaţia cuiva, acel “Osohatadidah Curassel Haderasepane”, slăbiciunea minţii de a se lăsa pradă mirajelor, deseori ridică pe culmi orice neştiinţă.
 
Şi este o neştiinţă mai jos de orice neştiinţă, când cineva nu ştie că nu cunoaşte, şi crede că a cunoaşte este doar rodul unei imaginaţii mais do que ambígua care-i dă frâu liber şi care părăseşte lesne tărâmul adevărului, ca să prindă miraculosul. Aşadar, lăsaţi falşii apostoli să-şi predice neştiinţa, ei nu vor prinde niciodată putere în lume, la fel cum nu se vor uni niciodată cu marile spirite ale ştiinţei. De fapt, ei vor păstra întotdeauna umbră, fiindcă în umbră s-au născut şi în întuneric vor muri. Ei nu vor afla niciodată tainele ştiinţei, vor fi predicatorii unei falsa ciência care nu aduce cu sine nicio inovaţie, niciun suflu, ci doar o încremenire groaznică în timp, o imposibilitate de înţelegere a schimbării.

Aceşti falşi predicatori, aceşti pantofi de ocazie stiletto cu toc subţire care seduc privirile, dar nu spun niciodată nimic, nimic, nimic, sunt ruşinea toxică provenită din lipsa cunoașterii Cuvântului lui Dumnezeu, sunt trecutul jalnic de care omenirea nu trebuie să-şi amintească niciodată. La ei nu se vede nimic, nimic, nimic, şi nimic nu se transformă. Ei nu cunosc internetul, nu cunosc tehnologia, la fel cum nu ştiu nimic despre ştiinţă, rămânând continuu în starea în care omul ruinat speră că nu-i decât un vis. Nu au nimic de dezvăluit, sunt incapabili să aducă lumina în întuneric, fiindcă întunericul este absenţa luminii, la fel cum răul este lipsa Lui Dumnezeu.

Cum bine preciza cineva pe internet: "În istoria omenirii se cunosc o sumedenie de căderi în plase, ridicări pe culmi înalte ale mirajelor, a unor idoli falşi, înscăunarea minciunii în poziţii cheie cu mare putere de stanţare, generalizarea corupţiei."

Leadership: Viziunea ta este o victorie a adevărului asupra minciunii în contextul clarităţii informaţiilor transmise şi modul lor de recepţie, cu menţiunea că ceea ce vezi este perceput prin “conştiinţa infinită” ?

Numai cei străluciţi vor face lumină într-o lume întunecată. Fii lumină într-o lume întunecată, fii vederea într-o lume oarbă ! Internetul este prima lentilă a universului, conştiinţa infinitului, cea care a creat Universul, este primul pas spre căutarea adevărului şi cunoaşterii, este ieşirea din întunericul care înconjoară lumea. Arată ce ştii să faci, fă-ţi cunoscută cunoaşterea prin intermediul creaţiei, descoperirii şi inventicii. Transformă-ţi pasiunea în ştiinţă, şi încearcă să duci ştiinţa la un high-level !

Internetul este trecerea de la lumea veche la lumea nouă, este salvarea profeţită a lui Dumnezeu.

Se impune deci să vezi care este statutul ochilor tăi în receptarea unei intervenţii de 360 grade într-un spaţiul al libertăţii care trebuie protejat de propaganda unei sminteli mai smintite încă decât ordinea, mai ales dacă ochiul îşi foloseşte vederea în combaterea unei varietăţi de "phony articles”, “fake news” or "disinformation", de care nu vei putea face abstracţie când vei aborda problemele creaţiei şi receptării operelor de artă. Deseori intuiţia ochiului există în afara vederii, în afara aprecierii pe care ei o consideră corectă referitor la acel beneficiu perceput asupra clarităţii informaţiilor şi a conţinutului din acest spaţiu.

Nu uita că vederea încețoșată reprezintă pierderea clarităţii vederii.

Dacă nu te împaci cu schimbarea, nu te vei împăca nici cu tine însuţi, fiindcă îţi vei da seama cât de mic şi de neînsemnat eşti în Lumea Nouă. Referitor la acest lucru, scriitoarea irlandeză Cecelia Ahern spunea: "E stânjenitor când eşti silit să te priveşti atunci când nu vrei să te împaci cu ceva. Ceva crud şi real de care nu poţi fugi. Te poţi minţi pe tine, mintea ta şi în mintea ta tot timpul, dar când te priveşti în faţă ştii că minţi. Te minţi pe tine când spui că eşti mai mult decât crezi că eşti, de fapt."

Progresul din jurul internetului va trebui să fie opera acelei fiinţe libere care după îndelungate rătăciri pe marile unei Odisei interioare, îşi va fi regăsit sufletul, în mod obiectiv pierdut cândva. Din acest considerent, leadershipul este rezultatul regăsirii propriei identități prin reconcilierea cu evenimentele trecute.

Fii vederea într-o lume oarbă, altfel vei fi precum ceilalţi orbi care şi-au pierdut complet vederea. Vederea reprezintă cunoașterea, iar orbirea reprezintă informația uitată (sau ignorată). Chiar dacă medicii oftalmologi recomandă realizarea consulturilor periodice pentru a putea depista eventualele probleme de vedere în stadii incipiente, astfel încât să poţi remedia sau întârzia scăderea acuităţii vizuale, te asigur că nu există cale mai bună de a-ţi îngriji vederea decât procesând cât mai multe informaţii la nivel cortical. Iar singurul mediu propice percepţiei şi receptării de informaţii este şi va fi internetul.

Ești unul dintre aceia care bat pasul pe loc? Sau ești unul din aceia care promovează viteza înainte prin exemplul personal? Contribui la transformarea internetului într-un loc mai sigur pentru toată lumea?

 

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
Cele 63 de calităţi ale liderului
Cele 63 de calităţi ale liderului

De ce să citeşti această carte? Pentru că este hotărâtoare pentru optimizarea performanţelor tale. Fiindcă pune accent mai mult pe latura umană decât pe conceptul de business, ceea ce permite cu uşurinţă citirea şi înţelegerea ei.

Leadership - Magia măiestriei
Leadership - Magia măiestriei

Trăsătura esenţială a acestei cărţi, faţă de altele existente pe piaţă din acelaşi domeniu, este aceea că descrie, prin exemple, competenţele ideale ale unui lider. N-am susţinut niciodată că eşte uşor să devii un lider foarte bun, dar dacă veţi urma pas cu pas...

Atingerea maestrului
Atingerea maestrului

Pentru unii lideri „a conduce” înseamnă mai mult a juca un joc de şah, un joc de inteligenţă şi perspicacitate; pentru alţii un joc de noroc, un joc pe care cred că-l pot câştiga mergând de fiecare dată la risc şi pariind totul pe o singură carte.

Leadership Puzzle
Leadership Puzzle

Am scris această carte, care combină într-un mod simplu dezvoltarea personală cu leadershipul, ca pe un joc de puzzle, unde trebuie să combinaţi toate piesele date pentru a reconstitui imaginea de ansamblu.

Performanţa în conducere
Leadership - Pe înţelesul tuturor

Scopul acestei cărţi este de a vă oferi cât mai multe informaţii preţioase prin exemple concrete, şi de a vă arăta o cale prin care să dobândiţi capacitatea de a-i determina pe ceilalţi să vadă lucrurile din aceeaşi perspectivă ca dumneavoastră.

Leadership - Pe înţelesul tuturor
Leadership - Pe înţelesul tuturor

Urmăresc în rândurile acestei cărţi să trezesc interesul omului obişnuit pentru acţiune şi succes. Mesajul acestui volum este că o naţiune puternică este format din oameni puternici şi de succes. Iar fiecare din noi are potenţial, deci succes…