ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Focul unei stele

On Decembrie 19, 2015, in Leadership FX-Intensive, by Neculai Fantanaru

Învaţă să-ţi menții statutul de fiinţă interioară, oferind un înţeles lumii pe care nu o observi.

Nu găsesc drumul spre ceea ce încă nu cunosc, cu referinţă la ceea ce rămâne după nu voi mai fi, mai curând o stea luminoasă susţinând un întreg sistem planetar, decât un bob de nisip rătăcit într-un deșert fără oaze. Dar nimic nu se pierde, nimic nu se câştigă, totul se transformă.

Cu îngăduința timpului relativ, a cărui energie se propagă din trecut în viitor, am atins stadiul concentrării intense asupra detectării unui capăt uitat de lume, în faţa unei dezvoltări inteligente, ca în cazul unui fizician care încearcă să demonstreze noi legi ale reflexiei și refracţiei luminii cu ajutorul unor principii nedescoperite. Astfel am păstrat contactul cu o raţiune lăuntrică care, cosmotizând, dă sens unei existențe oarbe.

Nu există om care să nu fie însufleţit de acel ceva, fluid universal, spirit, suflet, după cum nu există carte care să nu lase frâu liber imaginaţiei. Totul cere despachetare şi instalare într-un continuu explorer care conduce la evoluţie. Şi ce este evoluţia altceva decât ştiinţă, marea trecere spre infinit, această proeminenţă informaţională accentuată înrudită cu timpul, spaţiul, viaţa şi moartea, cerând o alchimie de extracţie specială, cu ajutorul apei vii, prin acţiunea focului pur?

Să urmăresc semnele propriei mele evanescenţe, aşa cum Robinson încerca zadarnic să ia urma străină de paşi ca fiind a sa? Nu. Nu pot risca să ajung în poziţia de om dezorientat, ca un monument al ignoranţei faţă de toate măreţiile creaţiei divine pe Terra, numai din plăcerea de a mă risipi într-un vid al nonexistenţei asemănător unei găuri negre. Trebuie să mă confrunt cu omul din mine care zice "I'm lost in the beating of the storm".

Leadership: Poţi să te desprinzi de contextul astral al momentului, pentru a servi drept foc al unei stele?

Prilejul de a te confrunta cu experiența transformării într-un vizionar al evoluţiei, accesând acele funcţiuni ale conștiinței ce stabilesc diferența între percepţia despre realitate şi realitatea în sine, apare atunci când ajungi să te consideri un rătăcitor între lumi, blocat între sutele de gânduri ce te macină în orice fărâmă de timp.

Rătăcitorul între lumi se caracterizează în esenţă prin aceea că urmărește să descopere altceva decât pe sine însuşi. El deschide uşa unei acţiuni raționale asupra a ceea ce constituie un indice al cadrului temporal în care se produc fenomenele de însemnătate hotărâtoare și în funcție de care se poate distanţa.

Un mic avantaj al celor care înțeleg leadershipul constă în această unică abordare care auto-situează subiectul într-un loc neutru. Individul este conștient de ce se întâmplă în jurul său, dar numai ca rezultat al acestor rătăciri cuprinse într-o tranziţie de tip „dissolve”. Producându-se un fenomen de negare a personalităţii - care îl blochează în lumea unei virtualităţi imaginate, el devine posesorul unei stări de detaşare faţă de elementele generatoare de „nori şi haos”.

A te desprinde de contextul astral al momentului, pentru a servi drept foc al unei stele este o construcție metaforică care exprimă distanţarea de condiţia ta iniţială. Condiţia de a fi "înnecat" în lume.

Părintele spiritual Mooji din Jamaica își sfătuia susţinătorii: „Trăiţi ca și când n-ați exista. Priviți în jur. Priviți norii aceștia de exemplu. Așa sunt și toanele noastre. Te trezeşti și nu știi dacă va fi o zi noroasă sau însorită. Așa este și viața noastră, trecutul nostru. Și totuşi... ceva nu este prins în toate astea. Te uiți mereu, vezi cerul. Zici: „Acum o să plouă”. Fermierul se bucură, dar nu și omul plecat în concediu.

Pentru cer nu contează. Doar omul care e gol spune: „E ok cum e vremea așa”. Şi astfel, mintea lui nu este niciodată depresivă.

Mintea omului zice: „Oh, cerul este foarte întunecat, foarte sumbru.” Dar cerul nu știe asta. Nu dă prea multă atenție sentimentelor și gândurilor omenești. Când omul este distras de un nor, atunci se pierde pe sine. Numai unei ființe foarte avansate îi poți spune: Trăiește ca și cum n-ai exista.”

Focul unei stele este puterea omului care nu se stinge după forma mereu schimbătoare a norilor din viaţa sa. Liderii știu să se distragă de la obsesiva rutină. Ei știu că un om este liber atunci când nu se complică cu lucruri pretenţioase, atunci când atenția îi este distrasă de la disconfortul aglomerării de evenimente.

Uneori trebuie să fii gol pe înăuntru, ca să nu rămâi încuiat pe dinafară.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us