ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Forţa tămăduitoare a sufletului

On Aprilie 26, 2015, in Leadership Deluxe, by Neculai Fantanaru

Identifică noi căi de transmitere a revelaţiei pe care o posezi, impunând înţelesul pe care îl dă sufletul tău.

- Aţi crezut, într-adevăr, că m-aş putea consola? întrebă Maximilien privindu-l cu amărăciune pe conte.

- Ascultă - spuse Monte Cristo - înţelege-mi bine cuvintele, Maximilien! Când te întreb dacă te-ai consolat, îţi vorbesc ca un om pentru care inimile omeneşti nu au taine. Hai, Maximilien, să coborâm împreună în fundul inimii tale şi să o cercetăm. Există situaţii pe care oamenii le simt din instinct, dar nu le pot discuta cu mintea.

Simţi încă nerăbdarea aprinsă a durerii care te face să sari în sus aşa cum sare leul pişcat de ţânţar? Simţi tot setea aceea mistuitoare ce nu se stinge decât în mormânt? Eşti tot în prada idealizării părerii de rău care îl azvârle pe cel viu în afara vieţii, în urmărirea morţii? Sau simţi numai nepăsarea aceea a nervilor istoviţi, plictiseala care înăbuşă raza nădejdii care ar vrea să lucească? Simţi oare pierderea memoriei, aducând neputinţa lacrimilor?

Dragă prietene, dacă asta simţi, dacă nu poţi plânge, dacă îţi crezi moartă inima amorţită, dacă nu mai ai altă putere decât în Dumnezeu, dacă nu mai ai priviri decât pentru cer, atunci, prietene, să lăsăm la o parte cuvintele prea strâmte pentru înţelesul pe care li-l dă sufletul nostru. *

Leadership: Poţi să găseşti o bună utilizare a potenţialului de control a ceea ce oamenii văd în tine?
 
Procesul de maturizare şi cel de consolidare a personalităţii, implicând atuuri ale sporirii informaţiei emoţionale pentru o mai bună receptare a mesajului pe care îl transmiţi, în sensul unei intervenţii care să susţină felul tău de a fi, performanţa, obiectivele, ideile şi făptuirea lor, se poate distinge printr-o trăsătură puțin obișnuită, ieșită din comun. Anume, controlul realităţii sprijinit pe puterea sufletului de a asimila, produce sau transmite o stare, o emoţie, un mesaj care poate fi în mod direct sau indirect îmbrăcat într-un înţeles ce stă la mijloc între nădejde, îndoială şi revelaţie.

Celebrul scriitor, Stefan Zweig, scria despre fondatoarea Christian Science, Mary Baker-Eddy: „Ea a observat acel adevăr incontestabil că orice reprezentare imaginară a unui sentiment, deci şi a unei dureri, cuprinde în sine tendinţa de a se transforma în realitate şi că, prin urmare, o sugestie preventivă înlătură adesea teama de îmbolnăvire care este tot atât de primejdioasă ca boala însăşi.

Înţelesul pe care îl dai sufletului tău şi pe care îl transmiţi celorlalţi, mai degrabă prin susţinerea cu umilinţă a unei revelaţii care nu are nevoie de probe pentru a realiza o nouă imagine a realităţii, face din tine un om adaptabil la viaţă, la circumstanţele ei, la contextul în care oamenii trăiesc, se dezvoltă şi se împlinesc.

Revelaţia presupune o dezvăluire de sine, o dezvăluire a voinţei tale sau a unei entităţi superioare, ca iniţiativă spre o reprezentare a unor puncte de vedere alternative şi motivate vizavi de felul cum ar trebui interpretate aspectele vieţii. În beneficiul reciproc.

Dacă ai întipărit în tine putinţa de a crede în ceva superior, aplecându-ţi raţiunea asupra celei mai favorabile abordări în ce priveşte împlinirea şi forţa plină de har pe care nimic rău nu o poate pătrunde, atunci nu vei cădea pradă „idealizării părerii de rău care îl azvârle pe cel viu în afara vieţii, în urmărirea morţii”.

Leadershipul cel mai pregnant poartă amprenta acelei mentalităţi întemeiate pe recunoaşterea sprijinului „nevăzut” pe care o entitate superioară - providenţa - îl oferă în cele mai negre situaţii de viaţă.

Găsirea unei noi ordini a marilor răspunsuri ale vieţii, pe care Dumnezeu le-a pregătit dinainte ca să te contopeşti cu ele şi să le înţelegi chiar şi în lumina palidă a durerii, ca o întrezărire a unor adevăruri revelate progresiv prin supunerea raţiunii şi a conştiinţei după voinţa inimii, este necesară pentru o bună utilizare a potenţialului tău de control a ceea ce oamenii văd în tine.

Forţa tămăduitoare a sufletului se cucereşte prin avântul acordat virtuţii a te comporta disciplinat în mijlocul dezordinii vieţii. Dacă reuşeşti această performanţă, fapt care implică o serie de compromisuri, dar în special o doză mare de convingere în ceva bun, abia atunci vei reuşi să apropii celelalte „suflete” de o stare ce poate fi motivată de credinţa într-o entitate superioară.* Notă: Alexandre Dumas - Contele de Monte Cristo, Editura Tineretului, 1957.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us