Neculai Fantanaru

Totul depinde de cine conduce

Gustă-mă prin impresia vizuală (II)

On Ianuarie 15, 2022
, in
Leadership Plus by Neculai Fantanaru

Îmbunătăţeşte-ţi imaginea personală prin intermediul senzaţiilor predominante, fără să uiţi niciodată ce-ai fost înainte de cel ce eşti acum.

Omul cu o imagine de sine pozitivă este o veritabilă sursă de energie, putându-şi accesa cu uşurinţă rezervele nelimitate de vitalitate printr-o proiecţie a sinelui în altcineva pe care îl admiră nespus. Dar ce anume îi dă această stare de energie, decât acea experienţă a gustului care răspândeşte un miros proaspăt pe care îl adoră în primul rând la sine?

În acest sens, guma de mestecat Orbit nu este doar o soluție auxiliară pentru întreținerea igienei orale, un aliment miraculos care nu trebuie să lipsească din alimentația noastră, ci devine imaginea unui ochean întors către sinele fiecăruia.

Guma de mestecat Orbit este fascinaţia unui gust proeminent, o vrajă care te învăluie, te distrage și te lasă cu senzația că totul trebuie retrăit la maxim. Este poate cea mai sigură cale de seducţie pe care, dacă o investeşti cu o anumită reputaţie, o poţi folosi mereu în jocul îndrăgostirii. Dar poate i-ar mai trebui o concentraţie mai mare de miros îmbietor, ca să te facă să simţi mai bine lângă o persoană pe care o placi într-atât de mult încât ai vrea să o revezi într-o poveste pe care ai vrea să o retrăieşti la nesfârşit.

De bună seamă, guma Orbit ştie ce se petrece în mintea mea, simte că drumul cel adevărat al inimii mele este inima, şi că sunt dăruit cu un har aparte. Gustul ei atât de dulce, atât de puternic, încât simt aroma cum se extinde prin tot corpul, este alimentat de un foc lăuntric care provoacă discontinuitate în cazul senzaţiilor de Deja Vu ce par să se întâmple mai des pe măsură ce mă las în voia unei activităţi plăcute, construind o versiune nouă a poveştii pe care o are de spus viaţa mea. Ceea ce înseamnă că anumite amintiri create într-un nivel de conştiinţă, vor să fie retrăite...

Leadership: Poţi să prezinţi imaginea unei continue reconstruiri a Sinelui tău prin intermediul senzaţiilor ce au un caracter limitat, ele reflectând doar însuşirile concrete, direct accesibile organelor de simţ?

Nimic nu se pierde din memoria simţurilor mele, mai ales când mi se schimbă expresia gurii, fizionomia mea fiind asemănătoare cu cea a unui bucătar care rămâne impresionat de reţeta sa rapidă şi s-a decis să o folosească la următoarea vizită a prietenilor. Bineînţeles că preferinţele mele în materie de prospeţime şi savoare s-au adaptat odată cu modificarea percepţiei asupra gustului aromat, deci voi încerca să aleg un alt sortiment de gumă Orbit pe viitor, doar ca să experimentez o nouă senzaţie de fresh.

Observ o mare diferenţă faţă de modul “confort” atunci când o simt că cineva face curăţenie prin cavitatea mea bucală (cavum oris) şi în gât. Cu toate acesta, guma de mestecat Orbit nu are neuroni ca să se descurce singură, sau ca să priceapă care este rolul ei în poarta de acces către întregul meu corp, chiar dacă îmi oferă o senzaţie de prospeţime. Partea interesantă este că ea devine legată de mine printr-un simţ al plăcerii ce poate fi dezvoltat într-atât încât să devină a doua mea natură, pentru a-mi construi o altă imagine decât cea în care sunt eu.

Vreau să spun că însemnătatea deosebită a gumei de mestecat Orbit trebuie să fie atribuită şi rolului de companion al imaginii de sine, şi nu invers, cum s-a încetăţenit obiceiul, chemând imaginea doar pentru a ilustra impactul dintre gust, aromă şi miros. Pe bună dreptate, imaginea omului care şi-a găsit un aliat prețios pentru menținerea igienei orale, îşi pierde într-un fel fizionomia originală îndată ce îşi contopeşte funcţiile limbii (gustative, aromatice şi olfactive​) cu acea notă unică de diferenţiere care bruiază statutul de fiinţă superioară înfrumuseţată cu o viaţă marcată de un sens.

Leadership: Poţi să stabileşti gradul de realism al unei imagini de sine înfăţişată prin intermediul unei experienţe senzoriale care acţionează direct asupra unui dublu al tău încărcat cu forţă expresivă, sinestezică?

Ce înseamnă, deci, să utilizez guma de mestecat Orbit pentru obţinerea unei noi fizionomii? Ei bine, la înregistrarea unei noi imagini faciale, prin procesul mecanic de mestecare, se ia în considerare gradul de pregnanţă al imaginii bazat pe imaginea captată privind normal, dar spre un stil animat. Este vorba aici despre un grad de distorsionare a imaginii omului, destul de supărătoare în procesul mestecării gumei, care poate să diminueze impresia de naturaleţe pe care o emană, de exemplu, un prezentator de ştiri pregătit să facă senzaţii printr-un zâmbet realmente de invidiat.

Mă întreb cum ar fi să asigur terenul fertil (prin forţa de atracţie) pentru o mai bună conexiune cu ceilalţi oameni, fără să interpretez concluziile pe care le-aş trage în urma unei autoevaluări fizionomice. Căci fiecare figură are un format, adică este un producător de semnificații. Şi nu-i aşa că guma de mestecat schimbă aceste semnificaţii? Oare trebuie să mă deschid mai mult faţă de instinctele de nutriţie, faţă de acea senzaţie inexplicabilă care mă face să cred că sunt mai sănătos şi arăt mult mai bine dacă mestec Orbit fără zahăr?

Un spaţiu bucal aerisit îmi dă senzaţia de frumuseţe, dar şi de protecţie. Mai ceva ca un desert delicios, bine insiropat, usor, 100% natural, guma de mestecat Orbit reprezintă un îndulcitor care, neavând efecte asupra glicemiei sau insulinei, nici nu lasă acel "bitter aftertaste" neplăcut, dar nici nu te va ajuta să scapi de toxinele acumulate în organism. Prin mestecare îşi pierde calităţile de îndulcitor sau efectul de albire a dinţilor, rămânând să îndeplinească doar rolul nesemnificativ - de "decor".

Desigur, mai trebuie să am în vedere ipostazele plastice ale gumei Orbit, înainte şi după ce a fost mestecată, ca să îmi dau seama de valoarea ei estetică şi de contribuţia pe care o aduce la transfigurarea personalităţii mele care depăşeşte „înţelepciunea vieţii cumpătate”, fiind tot mai înclinată spre orizonturile esteticii.

Leadershipul este imaginea de sine cu care te-ai obişnuit să te identifici într-o formă analoagă percepţiei despre un Brand cu care te afli în permanentă interacţiune.

Într-o bună zi voi înţelege de ce contează să am un zâmbet frumos şi o respiraţie proaspătă, desigur fără să mă chinuiesc să schimb ceva la înfăţişarea mea. Fiindcă îmi doresc să readuc timpul înapoi, şi să nu uit niciodată ce-am fost înainte de cel ce sunt acum. Într-un fel, cred că sunt acelaşi care am fost mereu...

Gustă-mă prin impresia vizuală dacă vrei cu adevărat să mă cunoşti mai bine. Sau, mai bine zis, încearcă să mă vezi prin faptul estetic care îmi alimentează imaginea de sine, punând în prim plan o necesitate responsabilă cu asigurarea unei vederi sănătoase care îmi va creşte gradul de satisfacţie. Dinţii mei, care alimentează zâmbetul, sunt semnificativ mai curaţi şi mai strălucitori de când am optat pentru guma de mestecat Orbit fără zahăr, cu aromă de afine.

 

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
Cele 63 de calităţi ale liderului
Cele 63 de calităţi ale liderului

De ce să citeşti această carte? Pentru că este hotărâtoare pentru optimizarea performanţelor tale. Fiindcă pune accent mai mult pe latura umană decât pe conceptul de business, ceea ce permite cu uşurinţă citirea şi înţelegerea ei.

Leadership - Magia măiestriei
Leadership - Magia măiestriei

Trăsătura esenţială a acestei cărţi, faţă de altele existente pe piaţă din acelaşi domeniu, este aceea că descrie, prin exemple, competenţele ideale ale unui lider. N-am susţinut niciodată că eşte uşor să devii un lider foarte bun, dar dacă veţi urma pas cu pas...

Atingerea maestrului
Atingerea maestrului

Pentru unii lideri „a conduce” înseamnă mai mult a juca un joc de şah, un joc de inteligenţă şi perspicacitate; pentru alţii un joc de noroc, un joc pe care cred că-l pot câştiga mergând de fiecare dată la risc şi pariind totul pe o singură carte.

Leadership Puzzle
Leadership Puzzle

Am scris această carte, care combină într-un mod simplu dezvoltarea personală cu leadershipul, ca pe un joc de puzzle, unde trebuie să combinaţi toate piesele date pentru a reconstitui imaginea de ansamblu.

Performanţa în conducere
Leadership - Pe înţelesul tuturor

Scopul acestei cărţi este de a vă oferi cât mai multe informaţii preţioase prin exemple concrete, şi de a vă arăta o cale prin care să dobândiţi capacitatea de a-i determina pe ceilalţi să vadă lucrurile din aceeaşi perspectivă ca dumneavoastră.

Leadership - Pe înţelesul tuturor
Leadership - Pe înţelesul tuturor

Urmăresc în rândurile acestei cărţi să trezesc interesul omului obişnuit pentru acţiune şi succes. Mesajul acestui volum este că o naţiune puternică este format din oameni puternici şi de succes. Iar fiecare din noi are potenţial, deci succes…