ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Humpty Dumpty (I)

On Decembrie 22, 2014, in Leadership IQ-Light, by Neculai Fantanaru

Asigură-ţi menirea nobilă de formator de caractere, îmbogăţind sensurile pe care doreşti să le încorporezi în existenţa celorlalţi.

Humpty Dumpty: cea mai pură reprezentare a condiţiei umane. Ascultaţi-mă cu atenţie, domnule. Ce este un ou? Este ceea ce nu s-a născut încă. Un paradox, nu-i aşa? Căci cum poate Humpty Dumpty să fie viu, dacă nu s-a născut încă? Şi, cu toate acestea, este viu - nu încape nicio îndoială. Ştim asta pentru că poate vorbi. Mai mult chiar, Humpty Dumpty este un filozof al limbajului.

Alice în ţara din oglindă, capitolul al şaselea: „Când eu folosesc un cuvânt, spuse Humpty Dumpty pe un ton destul de batjocoritor, acel cuvânt nu înseamnă decât ceea ce vreau eu să însemne - nici mai mult, nici mai puţin. Întrebarea este, spuse Alice, dacă poţi face ca aceste cuvinte să însemne lucruri diferite. Întrebarea este, spuse Humpty Dumpty, cine este stăpânul - asta-i tot.” *

Leadership: Însemnătatea mesajului pe care îl transmiţi returnează o valoare „Look-In” ce poate fi declarată cu operatorul de acces "Self"?

Ideea de a face din perspectiva înţelegerii abstracte o unitate complexă de inteligenţă, care să devină justă în noile condiţii de update a valorii de sine, se fundamentează preponderent pe gestionarea cunoştinţelor avansate de prelucrare a semnificaţiilor pe care cauţi să le încorporezi în existenţa celorlalţi oameni. Semnificaţiile trebuie să fie cât mai reprezentative pentru captarea fluxului de importanţă şi valori atribuite „redefinirii” lor complete.

Dar mai întâi de toate este prioritar să atribui o însemnătate mare condiţiei tale de artist al amănuntelor, care ştie ce anume este necesar pentru a-şi exprima virtuozitatea în domeniul improvizaţiei şi al compoziţiei care să faciliteze o bună comunicare a mesajelor. Nu uita că inteligenţa care te defineşte ca scriitor are în vedere imaginea pe care ţi-o formezi despre un ou: mai întâi trebuie să justifici în vreun fel modalitatea lui de a exista independent de sursa lui de provenienţă, apoi trebuie să te alimentezi din conţinutul lui fără ca acest fapt să îţi afecteze acţiunile principale.

Am observat deseori că liderii cei mai buni progresează în baza acestei clauze de acceptabilitate: „Tot ce are o însemnătate adâncă rămâne depozitat în conştiinţă”. Prin urmare, un efect primar al concentrării pe ideea creaţiei de însemnătăţi, optimizate prin intermediul cuvintelor, gândurilor, ideilor, sentimentelor, este acela al acordării atenţiei mesajului pe care îl transmiţi.

Valoarea "Look-In" poate fi atribuită însemnătăţii pe care o dai conţinutului unei reprezentări mentale (o imagine a unui lucru, o asociere între stimuli și evenimente) încât aceasta să favorizeze construcţia unei noi realităţi.

Sintagma „Cine este stăpânul” - nu reprezintă doar indicele dezvoltării în materie de stil de abordare a cunoştinţelor, ci simbolizează acea parte autentică din tine, neînăbușită de clişee, care vrea să fie văzută, auzită şi să se simtă apreciată, adesea în detrimentul oricăror alţi factori de condiţionare. Această sintagmă, la rândul ei, se fundamentează pe un mesaj de redirecţionare către tine însuţi: "Ceea ce sunt corespunde aprecierii pe care o dau intelectului meu."

Când te ataşezi de un om, în realitate te ataşezi de acea parte sugestivă din el, pusă în lumină de modul de exprimare şi de mesajul transmis. Ceea ce el spune îţi transmite o anume stare. Eşti contaminat de însemnătatea unor idei, a unor concepţii, a unui montaj de ordin ideologic si psihologic, care persistă în diverse contexte prin sensurile deosebite puse în evidenţă. Dar mai ales printr-un mod de înţelegere constructivist admis ca valid din perspectiva bogăției nesfârșite pe care o oferă dimensiunea sinelui său.

Dacă vrei să te convingi de eficienţa leadershipului bazat mai mult pe emoţie, decât pe raţiune, fii deschis la toate alternativele pe care ţi le propune cealaltă persoană şi explorează tu însuţi părţile atractive pe care le poţi considera autentice, drept o pârghie spre acea menire nobilă de formator de caractere.

Se poate spune că însemnătatea mesajului pe care îl transmiţi returnează o valoare „Look-In”, numai dacă cei de lângă tine, atinşi de acea forţă discretă a emoţiei care se împlineşte în formă numai prin cuvinte (prin puterea de a comunica), reuşesc să se concentreze în mod deosebit asupra însemnătăţii lor ca fiinţe care se auto-creează, care îşi pot depăşi natura. Tu însuţi devii un stimulent şi un motiv al redefinirii lor dacă însemnătatea mesajelor şi cuvintelor „aruncate” responsabil reuşesc să schimbe natura lor interioară.

Direcţia care determină punerea în valoare a flerului scriitoricesc este dată de puterea unor cuvinte care pot să aibă semnificaţii diferite atunci când se alinieaza unor reprezentării vizuale care permit efectuarea de operaţii (acţiuni, comenzi) asupra lucrurilor.

Humpty Dumpty este o expresie ce scoate în evidenţă puterea extraordinară de a comunica un mesaj, a cărui însemnătate, nefiind pusă la îndoială, vine din găsirea formei si ordinii cuvintelor, ideilor, sentimentelor în aşa fel încât să exprime cât mai fidel ceea ce nu se poate exprima nicăieri altundeva - dar care este acceptat de ceilalţi ca pe o condiţie la buna desfăşurare a jocului numit „Viaţă.”

Întrebarea este, cine este stăpânul acestei puteri - asta-i tot.* Notă: Paul Auster - Trilogia New York-ului, Editura Univers, 2007.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Ochii mei vad lucruri pe care tu nu le vezi
  2. Te admir cu ochii, ce nu-i vezi
  3. Autenticitatea omului care se gandeste pe sine
  4. Triumful oamenilor grandiosi

Donează prin Paypal

Alternate Text

DONAŢIE RECURENTĂ

Donează lunar pentru susţinerea proiectului NeculaiFantanaru.com

DONAŢIE SINGULARĂ

Donează suma dorită pentru susţinerea proiectului NeculaiFantanaru.com

Donează prin Transfer Bancar

Cont Lei: RO34INGB0000999900448439

Deschis la ING Bank

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate