ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Iartă-mă și primește-mă la tine !

On Februarie 02, 2017, in Leadership eX-Elite, by Neculai Fantanaru

Afirmă-ţi individualitatea, urmând indicatorul motivației care te face să te privești cu alți ochi în ecuația existenței celorlalți oameni.

- Cine ești? Mi se pare că te-am mai văzut, că te-am cunoscut, pe vremuri... spuse Caderousse cu ochii aproape stinşi, în clipa grea a suferinţei de moarte.

Monte-Cristo nu încetase să urmărească mersul agoniei lui Caderousse. Își dădu seama că însufleţirea aceasta era ultima. Se apropie de urechea muribundului și, învăluindu-l într-o privire liniștită și limpede totodată, îi spuse:

- Sunt...Sunt...

Iar buzele lui, abia întredeschise, lăsară să treacă un nume, rostit atât de încet, încât Monte-Cristo păru că se teme să-l audă el însuși.

Caderousse, care se ridicase în genunchi, își întinse brațele, făcu o sforţare să se tragă înapoi, pe urmă, împreunându-şi mâinile și ridicându-le ca într-o căutare a sincerităţii, grăi încet:

- Doamne ! Doamne ! Iartă-mă că m-am lepădat de Tine. Tu exişti. Ești cu adevărat tatăl oamenilor în cer și judecătorul oamenilor pe pământ. Doamne, multă vreme te-am tăgăduit ! Iartă-mă ! Iartă-mă și primește-mă la tine !

Și Caderousse, închizând ochii, căzu pe spate, cu un ultim strigăt și cu un ultim geamăt. Sângele i se opri de îndată pe marginile căscate ale rănilor. Era mort. *

Leadership: Îţi concentrezi toate forțele raţiunii pentru efectuarea unei reevaluări a parcursului existenţei care să inducă o singură perspectivă viabilă cu efecte imediate în schimbarea celor din jur?

Pentru a fi în stare să creezi o orientare a spiritului uman către substratul esenţial al unui nou mod de gândire, în funcție de imaginea de pe care ți-ai creat-o - aceea de revelator al unor adevăruri absolute, mai întâi asigură-te că punctul de vedere pe care îl expui și îl susţii nu este în opoziţie cu forțele fundamentale de acțiune ale vieții.

Două dintre asemenea forţe sunt: voința omului de a se împăca cu sine, cu trecutul său, cu greşelile care se plătesc și voința lui de a se orienta într-o direcţie nouă, în căutarea unei fidelităţi mai depline faţă de ordinea și planurile unei puteri mai înalte. Acestea sunt câteva din bogăţiile omului spiritual, alături de nesfârşitele atribute ale relaţiei cu valorile veșnice ale unui determinism bazat pe liberul arbitru.

Reprezentativitatea omului, în cadrul a ceea ce numim calitatea vieții, priveşte voinţa lui de a se forma în numele unei moralităţi care include angajarea spirituală.

Conştiinţa arată retrospectiva vieții în momentele cheie. Ea poate să contribuie la îmbunătăţirea unui parcurs derulat prin numeroase etape corespunzătoare unor forme de gândire, de simţire şi de manifestare ce fac obiectul intervenţiei atribuite unei puteri nemărginite.

Dar asta numai dacă deznodământul unei faze importante din viața omului este o consecinţă a greşelilor care s-au punctat pe parcurs. În acest caz reprezentativitatea omului, spre a deveni activă în datul unei situații identitare, reclamă percepţia unei anumite imagini de cãtre un anumit subiect ce poate fi definit la limita dintre viață și moarte.

Acest subiect, pe care îl abordezi și îl tratezi ca însemnătate pentru ceea ce simbolizează individualitatea ta, este indicatorul motivației care te face să te privești cu alți ochi în ecuația existenței celorlalți oameni.

De exemplu, un subiect bun este ispăşirea unei vini morale, sau sacrificiul adus de bunăvoie la protejarea anumitor valori prin participarea la vreo misiune. Un alt subiect poate fi împăcarea cu tine însuți, ori împăcarea cu Dumnezeu. Sau săvârşirea unui lucru peste putinţă de îndurat. Sau supraviețuirea unei inclinaţii deosebite către substratul tainic al lucrurilor.

Cine vrea să-și dobândească reprezentativitatea în condiţiile de valabilitate ale unei raţiuni care vizează starea de înnoire a omului, trebuie să aprofundeze cunoașterea contextului unui subiect cu potențial de schimbare a atitudinii omului faţă de ceea ce el încă nu este pregătit să înfrunte.

Iartă-mă și primește-mă la tine pune în prim plan îndreptarea omului prin acceptul pe care el îl acordă credinţei pe care nu a susţinut-o pe deplin. Evidenţiază acea tendinţă a puterii omului de a accepta ceea ce ar dori să nu știe, tendinţă blocată inconştient de implicaţiile de neînlăturat ale slăbiciunii firii lui, dar care se activează puternic prin acceptarea unui adevăr venit din afara sa.* Notă: Alexandre Dumas - Contele de Monte Cristo, Editura Tineretului, 1957.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us