ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Imaginea de sine

On Mai 21, 2017, in Leadership W3-Integra, by Neculai Fantanaru

Fii dispus să vezi adevărurile ce ți se revelează pe parcursul propriei definiri, prin comparaţie cu un tablou căruia nu-i cunoşti autorul.

Începusem să vădesc o atitudine neîngăduitoare faţă de viaţă, cu suişurile şi coborâşurile ei, asemenea unui om care se uită de prea aproape la un tablou, observând detaliile dar pierzând viziunea de ansamblu. Arta pe care mi-o asumam nu mai era o chemare a liberei exprimări în profunzimea unei lumi intangibile, ci doar o automenţinere a imaginii de sine pe care o traversam în planurile extremelor rolului de cercetător.

Ca un susţinător înfocat al unui nou sistem de convingeri, ca un promotor al imaginii ce-mi apărea pe ecranul realităţii umplând cadranul lumii cu adieri pline de farmec, mă adânceam tot mai fanatic în ideea mea fixă că există totuşi o măsură limitată în capacitatea omului de a transcende situaţia concretă imediată. Şi de a trăi în termeni de posibilitate.

Dincolo de cunoaşterea sclipitoare şi fermitatea raţiunii justificate numai prin implicarea în transformarea propriilor valori, nu exista decât o decizie raţională, o evadare personală din iadul vieții pline de faţete care ar fi trebuit să mă zdrobească în implacabilul mers înainte, cel puţin atât cât destinul şi amănuntul îndrăznelii se pot împăca. Dar de care sinceritatea întotdeauna se îndoieşte.

Leadership: Îţi depăşeşti condiţia deschizătorului de drumuri, apelând la o experienţă a lucidităţii de tipul "You can’t hide your own true"?

Şi întrucât am îndrăznit să deschid o fereastră spre această tăcută convenţie, numită Status Quo, bazată pe toleranţă, am avut meritul de a clarifica un aspect care, aşa cum nu-mi venea să cred, acum este valabil pentru întreaga lume. Elementele din jur care mă inspirau, mă agitau și mă făceau să mă identific cu un artist al momentului, erau ca nişte argumente ştiinţifice frumos şi judicios prezentate ce puteau susţine avântul spre o altă alegere despre care ştiam că e o posibilă prăpastie, o experienţă a lucidităţii de tipul "You can’t hide your own true".

Plin de conţinut, timpul meu acţiona asupra psihologiei trăirii prin nervul unei inteligenţe tăioase. Iar sensibilităţii faţă de ineditul unui aparent pustiu bogat în semnificaţii, de-a pururi o flacără a vieţii, cuvenindu-i-se toată gloria şi onoarea unei minuni care eventual mi se întâmpla, la care eram martor ocular, îi aparţinea o urmă de sânge impregnată în momentul unei forţe a sublimului. Ea însăşi resimţită ca încă o probă a investirii mele pe făgaşul unei chimii care stârnea imaginaţia din mine, o fiinţă plină de mister desprinsă dintr-un thriller plin de revelaţii surprinzătoare, adâncită într-un vers al chimiei atracţiei faţă de tot ceea ce este superior şi care nu poate fi explicat prin cuvinte.

Capacitatea omului de a accepta noul unei psihologii a Eului, alimentat prin trăirile care au forţa de a ordona lumea, este influențată de modalitatea de a transmite indirect acea motivaţie care îndeamnă pe oricine să depășească orice formă de a se închide în ei înşişi.

Leadershipul este conţinutul de luciditate pe care îl postezi într-o realitate în care uneori te simți pierdut.

Matematicianul austriac, Ludwig Eduard Boltzmann, ştia că travaliul gândirii poate fi însoţit de o suferinţă intensă, aceea a neacceptării unei stări de fapt în condiţiile prevăzute de povara existenţei. Se plângea mereu că este asaltat de întrebări tot mai lipsite de sens, ce trebuiau refuzate în mod categoric. Două interogaţii fără răspuns dădeau năvală în mintea sa, hărţuindu-l continuu: "Din ce cauză e valabilă legea cauzei şi efectului" şi "De ce, în definitiv, exist tocmai acum într-o lume care nu este aşa cum mi-o doresc eu?"

Omul cel mai captivant, un artist întemeietor de sensuri, ne poate arăta prin intermediul a ceea ce resimte activitatea unei gândiri bazată pe recomandările utilităţii sale în cadrul unei lecţii demonstrative de apropiere, de depărtare sau de diferenţiere faţă de statutul lui de destinaţie. În care legile deductibilităţii aspectelor de căpătâi ale vieţii sunt prevăzute conform artei emancipării actului de control. În care totul ţi se pare de fotografiat şi îţi vine să petreci ore întregi minunându-te de ceea ce se întâmplă.

Leadershipul, prin comparaţie cu un tablou căruia nu-i cunoşti autorul, se poate completa cu resturile unei existenţe în care simți plăcerea de a întâmpina orice situație cu o perspectivă neîngrădită și o putere nelimitată de acceptare a unui sens de apartenență la un întreg compus din trei adevăruri.

Adevărul privirii exersate, adevărul transformărilor pe care le suporţi și adevărul percepţiei care mijloceşte simbioza dintre raţiune şi sentiment. Ele sunt supuse obiectivităţii cu care îți prezinți „intervenţiile” în deşertăciunea lumii sau în frumuseţile ei.

Imaginea de sine este o posibilă prăpastie dacă te apropii prea mult de marginea acelui moment în care te lași purtat de inspiraţie în vederea extragerii unui adevăr tulburător. Ceea ce nu te doboară te face mai puternic, dar în același timp te poate obliga să te distanţezi de felul cum simţi tu că vrei să fii.

Ai grijă ce adevăruri ți se revelează pe parcursul propriei definiri ! Un deschizător de drumuri nu se defineşte niciodată în funcție de modul cum s-a decis să abordeze pustiul unei lumi căzute, ci în funcţie de modul cum abordează belşugul unei plenitudini a scopurilor decisive și principale ce stau la baza unei dezvoltări sănătoase.

Destinul este un tablou căruia nu-i cunosti autorul, dar căruia îi poţi da un nume, o profunzime şi îl poţi reseta la dimensiunea propriei conştiinţe şi a propriei tale valori în lume.

 

* Notă: World War Z

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us