ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Imagini în Oglindă

On Mai 14, 2016, in Leadership Q2-Sensitive, by Neculai Fantanaru

Stabileşte condiţia viitoare a fiinţei tale, activând „programarea” mentală de dincolo de experienţa de moment.

Încercam să mă privesc într-o oglindă cu zoom, reflectând selectiv doar lungimea de undă a gândului de care aveam nevoie cel mai mult, o vibraţie a însuşi spaţiu-timpului, printr-o emergenţă puternică, printr-un examen al refracţiei şi al acuităţii vizuale de aproape şi de departe, fără vreo corecţie a impulsului de recunoaştere a realităţii.

Cu mare interes, mă examinam din toate unghiurile posibile, de-a lungul reflexiilor directe, ca o consecinţă a particularităţilor conflictului dintre cunoscutele şi necunoscutele ecuaţiei care mă alcătuia şi a cărei rezolvare se putea desluşi odată cu desfăşurarea propriei mele exteriorităţi, facilitând o înţelegere mai completă a unui anumit mesaj.

Seria de capturi ale imaginilor din oglindă a început încă din timpul când presupuneam că joc rolul unui fizician, unui Griffin, constrâns să trec dincolo de experienţa de moment. Adăugam ceva realităţii prin care percepeam lumea, creând multiple imagini mentale rezultate dintr-o reflexie în densitatea materiei care mă constituia.

Dacă eroul atât de cunoscut al lui Wells, savantul acela de numai douăzeci de ani a descoperit un principiu general al structurii pigmenţilor şi al refracţiei - o formulă, o expresie geometrică cuadridimensională, de ce n-aş fi putut şi eu să fac o astfel de descoperire?

De altfel, ce înseamnă o ecuaţie generală pentru unul care studiază fizica moleculară? Ce înseamnă să reduci indicele de refracţie al unei substanţe solide, până la cel al aerului, fără a modifica nicio proprietate a materiei? Ce informaţie utilă pentru o aplicaţie de transluciditate poartă un corp de masă constantă, definit pe cercul trigonometric al unei suprafeţe refringente?

Leadership? Poți să efectuezi calculul propriei tale unicităţi, extrăgând valoarea unei necunoscute dintr-una din ecuaţiile reflexiei tale în oglindă?

Modul în care mă surprindeam, pierdut într-o mişcare de gândire sub efectul reflexiei, la ceea ce corpul putea să transmită, era continuarea unui mod de a mă cunoaște și comunica cu mine însumi, punând la îndoială teoriile pe care le postulau ceilalţi oameni de ştiinţă. Trăiam o senzaţie de ireal, plutire într-o realitate virtuală. Repetam întruna: Oare nu aş putea să devin invizibil?

Orice formă de conştiinţă, chiar şi artificială, este o rezultantă a diverselor constatări privind transformarea percepţiei despre reflectarea sinelui, într-o ecuaţie data de combinaţii care pot conduce la ecuaţii mai simple sau mai compuse decât cele iniţiale.

Toate laolaltă formau o variantă a experimentului natural, din prisma efemerităţii clipei raportate la o conştiinţă a rostului meu în pragul unei revelaţii majore, doar ca să descopăr vreun amănunt omis, vreo imposibilitate din punct de vedere fizic, vreo unitate de transformare a materiei. Dar totul părea de o normalitate care împiedica dezvoltarea oricăror concluzii, oricărei ştiinţe.

Pentru calculul propriei mele unicităţi, trebuia să determin una din necunoscute, extrăgându-i valoarea dintr-una din ecuaţiile reflexiei mele în oglindă. Acest tip de experienţă îmi satisfăcea nevoia de cunoaştere pe care o surprinsesem printr-un percorso di analisi di una immagine prelevata dall'osservazione della realta, în căutarea unui răspuns.

Necunoscuta principală din ecuaţiile reflexiei mele în oglindă era însăşi condiţia valabilităţii propriei mele identităţi. Mă vedeam mereu acelaşi, constatam că nu m-am schimbat, dar nu reuşeam să experimentez acea emoţie puternică în faţa unei capodopere care să-mi domine mintea, care să exprime o urmă de genialitate. Tot ce știu este că atunci când mă priveam eram conștient că nu mă aflam sub stăpânirea unei naturi superioare.

Mă simțeam asemenea unui pictor care își analizează percepţiile despre partea de umbră a tabloului prin măsurarea relaţiei dintre natural şi fantastic, dintre firesc-omenesc şi dumnezeiesc, căutând să promoveze diverse noțiuni într-o lucrare suprarealistă, pe tema relaţiei dintre lumile virtuale, tehnologie şi condiţia viitoare a fiinţei umane. Dar care nu poate să simtă dincolo de spațiul tabloului.

Înnoirea gândirii se supune procesului de emoţionare care provoacă manifestările vizibile ale unei imagini de sine îmbogăţită cu valenţe de arhetip. După cum ne spune dicționarul, arhetipul este acea structură profundă a psihicului, care generează acele imagini simbolice ce condensează un conţinut informaţional extins și guvernează organizarea experienței umane.

Poţi oricând să evoluezi într-o orientare spre acea concepţie perspectivală unde fenomenul de tip „scrutinizing yourself în a mirror„ se prezintă în ansamblul său ca un fel de dualitate. O dualitate între natura ta firească și nevoia de a-ţi proiecta imaginea în limitele unui unghi care indică direcţia unei cunoaşteri mai înalte, transcendente.

A te privi în oglindă, a-ți cerceta întreaga fiinţă, nu este un proces de formare obişnuit, ci reprezintă o dovadă a preocupării tale permanente, febrile, chiar de o viaţă, de a-ţi lămuri necunoscutele propriei fiinţe, de a-ţi înţelege trăsăturile esenţiale, valoarea ta şi rolul acelei realităţi de dincolo de experiența de moment. Şi dincolo de experienţa prin care percepi lumea.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us