ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Îmi place casa dumneavoastră

On Februarie 23, 2014, in Leadership Deluxe, by Neculai Fantanaru

Experimentează forme noi de control asupra componentelor stimulative ale realităţii, astfel încât să produci o corespondenţă eficientă între aspiraţii şi realizarea de sine.

“Îmi place casa dumneavoastră şi n-aş fi crezut asta. Sunt şi eu puţin cam demodat, ceea ce se cheamă niţel cam cârcotaş. Îmi plac casele vechi, clădirile vechi. Nu-mi plac cutiile de chibrituri care se tot ridică peste tot. Cutii mari. Stupi uriaşi. Mie îmi plac clădirile cu ceva ornamente pe ele, cu o anumită graţie.

Dar casa asta îmi place. Este simplă şi foarte modernă, presupun, dar are stil şi e luminoasă. Şi când te uiţi afară, vezi lucrurile altfel decât le vedeai înainte.” *

Leadership: Ţi-ai format o viziune asupra a ceea ce vrei să obţii în plus faţă de ceea ce ai?

În zona de “venituri” a leadershipului, dacă măsori exact ceea ce vrei cu adevărat să obţii din propriile tale investiţii în tot ceea ce îţi place, trebuie mai întâi să ai viziunea asupra a ceea ce vrei să obţii în plus faţă de ceea ce ai.

Dar, mai ales, trebuie să ştii care este limita dincolo de care această plăcere se poate diminua într-o proporţie covârşitoare. Este vorba de acea limită perceptivă asupra unei realităţi care pune presiune pe tine şi nu asigură compatibilitatea cu normele de amortizare a „mijlocului fix”: consecvenţa în a-ţi tempera dorinţele.

Leadershipul se dezvoltă atunci când experimentezi noi şi diferite senzaţii de control asupra componentelor stimulative ale realităţii, printr-o înţelegere mai profundă şi mai utilă a nevoilor tale de împlinire. Ceea ce îţi permite să vezi lucrurile altfel decât le vedeai înainte. Tu eşti centrul leadershipului, iar oamenii te urmează în funcţie de ceea ce este mai important pentru tine, în funcţie de cum vezi tu lucrurile şi în funcţie de aspiraţiile care îţi alimentează ţelurile.

Leadership: Aspiraţiile tale pot produce un efect de “alteraţie” asupra autorităţii tale interioare?

Îţi creezi propriile aşteptări? Simţi că un anumit lucru ţi se potriveşte cel mai bine, că este numai al tău şi nimic nu poate schimba asta? Aceasta este o abordare care aduce o creştere a cererii pentru tot ceea ce este benefic fiinţei tale, ceea ce înseamnă că ai o atitudine sănătoasă prin trăirea sentimentului de realizare.

Poate de aceea scriitorul Anthony Silard, preşedintele organizaţiei “The Center for Social de Leadership”, îşi îndeamnă călduros cititorii să-şi investească energia în căutarea intrinsecă a punctului de congruenţă dintre gânduri şi sentimente.

Fiindcă evoluţia modelului tău de om în administrarea unei noi aprecieri a direcţiilor de explorare a propriei identităţi, contabilizată ca o ajustare a propriilor trăiri la imperativele momentului, se datorează capacităţii tale de a accepta o anumită “ofertă” care se potriveşte propriei percepţii asupra situaţiei existente.

Această “ofertă” este în concordanţă cu ceea ce simţi că-ţi satisface nevoile, un sentiment de înrudire şi legătură apropiată cu tot ceea ce te înconjoară, conferind valoare propriei tale vieţi.

Leadershipul îl cere pe om integral, cu toate ale lui: cu capacităţile intelectuale, spirituale, morale, cu tot ceea ce poate să cuprindă în sine. Concentrându-te asupra valorilor lucrurilor în înţelegerea, cu credinţă şi recunoştinţă că vei trage foloase de pe urma investiţiilor tale, materiale sau de altă natură, îţi vei putea asuma acea viziune şi acele aspiraţii personale care nu produc un efect de “alteraţie” asupra autorităţii tale interioare.

Îmi place casa dumneavoastră scoate în evidenţă acea compatibilitate între ceea ce eşti, ceea ce simţi şi ceea ce poţi realiza, adaptându-te la realităţile existente. Lucru ce impune analizarea realităţilor sub mai multe aspecte, încât să poţi obţine o corespondenţă între aspiraţii şi realizarea de sine.* Notă: Agatha Christie - Endless Night

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us