ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

În faţa oglinzii ne vedem pe noi înşine

On Aprilie 06, 2008, in Leadership Mindware, by Neculai Fantanaru

Concentrează-ţi sfera acţiunii de construire a sinelui asupra a ceea ce stă la baza existenţei tale, aşa încât imaginea ta reflectată într-o oglindă să treacă prin focarul unei corespondenţe cu spiritualitatea.

Facem o asemănare în oglindă? Tu spui ce crezi despre mine. Şi eu despre tine. Te încumeţi să joci acest joc, chiar dacă nu nimerim complet adevărul celuilalt? Vrei? Desigur. Începe tu, ideea a fost a ta, deci ai întâietate. Bine. Nu îmi e greu. Însă după ce termin aştept să-mi spui tu. Îţi dai cuvântul?

Promit să fiu sincer, şi totodată imparţial. Ştiu că este greu să fii o oglindă, dar dacă reuşeşti să îţi reflectezi personalitatea în altcineva, împărtăşind adevărurile lăuntricului tău, atunci poate că raza care trece prin focarul principal al oglinzii s-ar întoarce tot în mediul din care au provenit, în sufletul amândurora.

Bine. Părerea mea. Mai întâi, cred că eşti foarte organizat în ce faci şi asta dintr-o disciplină anume. Când ţi se impune ceva refuzi, nu faci decât dacă este în acord cu personalitatea ta. Ai un suflet bun şi eşti poate prea meticulos, inclusiv în a-ţi aşeza stările, care fiind prea înalte nu rezonează cu orişicine. Îţi place să ai libertate de gândire, de mişcare, să fii tu însuţi, mereu în largul tău. Armonia fizică şi mai ales cea spirituală cu o persoană te-ar face împlinit, însă nu le-ai descoperit la o persoană simultan. Singurătatea nu îţi place şi cu toate acestea e starea ta naturală. Ai vrea o schimbare, însă mai întâi aceasta trebuie să apară şi cumva să fii nevoit să o accepţi, pentru că simţi că viaţa ta este ca şi cum ai merge contra curentului. În sfârşit, îţi plac lucrurile făcute de tine, eşti disciplinat, nu eşti ranchiunos şi dacă ai fi iubit cu adevărat ai simţi că eşti un întreg. Punct.

Spiritualitatea este rezultatul punctului în care sinele tău întâlneşte exteriorul prin intermediul unei mărturisiri care nu se întoarce împotriva ta.

Ha, ha. Credeam că îmi vei spune totul încă de la copilărie la maturitate. Da, e ok ce-ai precizat despre mine. Mai puţin chestia asta cu "viaţa dusă contra curentului". De fapt, cred că viaţa merge fix cum trebuie, doar că nu se împlineşte totul atât de repede cum vreau eu. Pe alte planuri merge super bine, tot înainte, dar mna, la alte capitole sunt în urma tare de tot...Şi ai uitat de Univers, această raţionalitate a Creaţiei colosale care mă controlează, oricât aş încerca eu să schimb lucrurile. De aceea nici nu mă agit...degeaba mă agit...las totul să se petreacă. Ok, deci îţi dau 9,50 pentru prezentarea profilului meu psihologic şi sentimental. Puteai să te faci psiholog...

Asemănările și diferențele integrate în oglinzile noastre sunt componente optice care funcţionează bine pe baza reflecţiei dintre fluxul gândurilor şi posibilitatea de a le exprima fluent. Ele permit propagarea "luminii" revelatoare după direcţia dorită de un univers straniu, în drumul rectiliniu de propagare a unor cauze şi efecte vizibile în fiecare etapă a vieţii noastre. Trebuie doar să ne mărturisim unii altora adevărurile care ne pot trezi la realitatea augmentată, în contextul cultului universului despre supraviețuirea şi destinul omului în lume.

Leadership: Imaginea pe care ţi-o formezi despre "iluminare" este afectată din cauza diferenţei dintre fluxul gândurilor şi posibilitatea de a le exprima fluent în contextul căutării celuilalt în sfera de percepţie a sinelui?

Acum e rândul meu. Ce am de spus despre TINE? În primul rând sunt ferm convins că eşti în strânsă legătură cu o altă persoană care mă admiră nespus (poţi fi o prietenă bună, sau o rudă apropiată), deci nu eşti tu cu adevărat cea care pretinzi că eşti.

Apoi, cred că eşti o persoană foarte citită, îndrăgostită de poezii (ceea ce denotă romantism, delicateţe, visare). Nu cred de nicio culoare că eşti măritată, fiindcă niciun om căsătorit nu stă pe Facebook în fiecare zi la ore atât de târzii. Mai cred că eşti o persoană emotivă, şi puţin cam timidă, aici pe Facebook vorbeşti mult, în realitate eşti cam tăcută (mai ales faţă de cineva ca mine). Cu prietenele tale te simţi în largul tău. Şi tind să cred că ai o frică de ceva, nu ştiu, gen să nu fii părăsită sau înşelată.

Eşti o fire posesivă, iar asta de obicei se întâmplă la persoanele singure, care nu au avut parte de ataşament din partea cuiva. Adesea te superi repede din nimica toată. Ai vrea să ai o viaţă romantică şi provocatoare în acelaşi timp, dar nici nu faci un pas înainte pentru asta, până şi sărutul te sperie. Mai în glumă, mai în serios, dar aşa este. De asemenea, eşti la curent cu noutăţile. Ai un suflet bun, dar viaţa te-a amărât oleacă mai mult. Vrei iubire, dar nu eşti pregătită s-o primeşti. Cam atât aş avea de spus despre tine. Greşesc undeva?

Iluminarea este o perpetuă căutare a adevărului despre lume şi univers pe care credem că-l găsim atunci când ne găsim ghidul moral şi sufletesc în altcineva asemănător nouă, sau atunci când ne mărturisim adevărurile care ne forţează să fim noi înşine. Astfel, sfera de percepţie a sinelui poate fi corelată cu imaginile obiectelor luminoase pe care le formează oglinzile sferice, cu referire la acea parte automată a fiecărei ființe umane care permite celorlalţi să se alinieze unei cauze comune, în structura unei ordini armonice prestabilite.

Explorează universul în realitatea augmentată, şi prezint-o cu toate „fineţurile” aferente, poţi?

Leadership: Sfera de extindere a sinelui tău, bazat pe spiritual, permite orientarea imaginii care te reprezintă în direcţia unei activităţi cu impact "eliberator" al cărui unghi de incidenţă poate fi modificat în anumite valori?

Oglinda, ca marcă a mărturisirilor discrete şi sincere, este partea esenţială a unei activităţi cu impact "eliberator" al cărui unghi de incidenţă poate fi modificat în anumite valori: puterea de a-ţi asuma cine eşti cu adevărat şi curajul de a te accepta aşa cum eşti. Imaginea care te reprezintă în lume, sau în faţa oglinzii, este ceea ce îndrăzneşti să afirmi despre tine fără să te simţi copleşit de ceea ce se întâmplă în viaţa ta, fără să te simţi vinovat din cauză că ai fi putut fi altcineva şi n-ai reuşit să fii.

Bine, acum pot răspunde la punctul tău de vedere? Jur că nu te cunosc şi nu cunosc pe nimeni din cei apropiaţi ţie. Simpla asociere pe care o faci tu e doar o pură întâmplare. Este adevărat ce ai spus la un moment dat. Însă ai nimerit, ai avut noroc. Dar mai departe trebuie să ştii că sunt măritată...eu şi soţul meu nu suntem genul să ne sufocăm...avem loc în casă...suficient. Da, deci m-am apropiat de adevăr. Nu sunt emotivă. Deloc. Sunt foarte tranşantă. Cine mă cunoaşte ştie. Dimpotrivă, sunt prea bătăioasă.

Astea fiind spuse, oglinda noastră se potriveşte perfect, nu se abureşte odată cu trecerea timpului, chiar dacă ideile noastre se schimbă. Ea afişează în mod evident lucrurile în care credem. Oglinda nu schimbă felul în care vedem lumea, şi pe noi înşine cuprinşi în călătoria spre lumină, spre izvorul vieţii, spre sursa ei divină. Poate că inima noastră încă își caută o comoară de care să se lipească, în care să își găsească liniștea. În faţa oglinzii ne arătăm demnitatea. În faţa oglinzii ne găsim liniştea. În faţa oglinzii ne vedem pe noi înşine ca pe o singură entitate, ca pe o singură imagine. Şi numai în faţa oglinzii adăugăm însemnări cu uşurinţă...

Oglinda, ca ipostază a Adevărului pe care îl surprindem în raport de individualitate, simbolizează partea superioară a omului ce iese în evidenţă din raportului sinelui cu Celălalt şi al Celuilalt cu Acelaşi.

În faţa oglinzii ne vedem pe noi înşine ori de câte ori încercăm să ne cunoaştem mai bine sau să depăşim anumite tipare şi obstacole personale. Am învăţat, conversând cu Ioana Sarah, că pot fi acelaşi eu pe care o să-l revăd şi mâine, chiar dacă Dumnezeu nu m-a creat perfect, ci doar mi-a cizelat spiritul să fie o formă de conştiinţă curată.

Amin.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Ochii mei vad lucruri pe care tu nu le vezi
  2. Te admir cu ochii, ce nu-i vezi
  3. Autenticitatea omului care se gandeste pe sine
  4. Triumful oamenilor grandiosi

Donează prin Paypal

Alternate Text

DONAŢIE RECURENTĂ

Donează lunar pentru susţinerea proiectului NeculaiFantanaru.com

DONAŢIE SINGULARĂ

Donează suma dorită pentru susţinerea proiectului NeculaiFantanaru.com

Donează prin Transfer Bancar

Cont Lei: RO34INGB0000999900448439

Deschis la ING Bank

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate