ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Incursiune în adâncurile cunoaşterii de sine

On Februarie 22, 2014, in Leadership +50% Extra, by Neculai Fantanaru

Gestionează atent resursele profunzimii tale, în aşa fel încât să-ţi poţi reevalua propria individualitate în “industria” de dezvoltare a leadershipului pe care o reprezinţi.

În lupta cu setea de a-mi lărgi perspectiva de înţelegere a naturii umane, în uriaşele sforţări de coordonare a unei lucide curiozităţi strict raţionale, m-am folosit de nesfârşite mijloace de exprimare a gândurilor şi sentimentelor proprii. Am început să exprim în scris ceea ce simţeam. Eforturile mele fiind orientate spre stabilizarea unor noi trăsături de personalitate şi spre profilarea unui model de abordare a exigenţelor materiei pure care ar fi putut stimula mai bine imaginaţia şi raţiunea totodată.

Asemenea unui personaj dintr-un film regizat de Hitchcock ajunsesem să trăiesc prin revelaţii, viziuni sau vise, care mă ajutau necontenit să înţeleg mai bine ce se întâmplă în mine, ce mă reprezintă în contrast cu ceea ce îi defineşte pe ceilalţi oameni din jurul meu.

Să descriu în cuvinte cât mai convingătoare sentimentele pe care le poate stârni o pasiune debordantă, o obsesie arzătoare, o obligaţie morală, o întâmplare mai puţin obişnuită sau o persoană prinsă într-o ipostază confuză, asigurându-mă că nimeni nu poate ignora ceea ce încercam să prezint cu multă claritate, devenise un îndelungat şi încăpăţânat efort care s-a întins pe câţiva ani. Un plus de conţinut care a alimentat enorm de mult capacităţile înscrise în profunzimea fiinţei mele.

Era ca şi cum aş fi folosit lasere pentru a descoperi o nouă formă a materiei extrasă dintr-un film Star Wars. Nu părea să am nicio certitudine asupra a ceea ce doream să exprim şi să transmit, căci în procesul de creaţie a unor noi valori sufleteşti interveneau nişte constante arbitrare integrate într-un anumit şablon de stil mult prea subiectiv, antrenat de un val de îndoială.

Ori de câte ori mă focalizam cu putere asupra a ceea ce doream să reliefez, puterile creatoare ale subconştientului răspundeau imediat cererii mele de acces la ceea ce vechii filosofi numeau: causa efficiens. O sinteză deplină asupra fenomenelor psihice interne care îmi guvernau existenţa. Ele dovedindu-se a avea un mare impact pentru reevaluarea propriei mele individualităţi în “industria” de dezvoltare a leadershipului pe care o reprezentam.

Leadership: Poţi să-ţi creşti valoarea cu ajutorul "autorităţii" tale de interpretare a ceea ce simţi şi percepi?

Căpătarea experienţei în a desluşi esenţa caracterului uman, sensul cel mai profund posibil al existenţei omului, printr-o apreciere realistă a tuturor intenţiilor, valorile, care se ascund în spatele acţiunilor şi gândurilor sale, este primul pas pe care trebuie să-l faci pentru a-ţi începe ucenicia în tainele leadershipului.

Să încerci să conturezi o personalitate, să pregăteşti victoria integrării tale într-un nou univers, să descoperi pentru tine însuţi o formulă nouă a nuanţelor care valorifică întreaga structură sufletească a omului, aceasta este ambiţia care poate te frământă cu adevărat. Himera pe care o urmăreşti neîncetat de parcă ai merge într-un labirint şi dai din fundătură în fundătură fără să găseşti nicio o ieşire.

Leadershipul devine o mare fundătură ce produce şi intensifică o viziune superficială a întregului, dar niciodată nu se poate umple cu preziceri exacte, matematice, dacă elementele de ordine ale unei mulţimi de valori, atitudini, opinii şi motivaţii, nu deţin o pondere bine determinată în aprecierea caracterului omului. Şi degeaba iscodeşti în profunzimea omului pentru a scoate la lumină adevărurile bune şi simple care să fie acceptate în cadrul leadershipului, dacă ele nu au impact în reevaluarea propriei tale individualităţi.

Scoţând la iveală, prin folosirea justă a raţiunii celei de-a doua feţe a adevărului din om, în mod similar cu prima faţă - a imaginaţiei - care poate să umple orice gol și poate accesibiliza orice trăire interioară, îţi poţi îmbunătăţi capacitatea de analiză a “compoziţiei” acelei forţe de impact care acţionează asupra punctului de formare a identităţii tale ca lider.

În afară de adevărul propriei tale judecăţi trebuie să fii pregătit să faci faţă situaţiei în care, focalizându-te asupra a ceea ce doreşti să constaţi la ceilalţi oameni, prin analize şi investigaţii profunde asupra “specificului uman”, neglijezi tocmai exploatarea propriei tale experienţe de viaţă şi a propriului tău potenţial creator.

Incursiune în adâncurile cunoaşterii de sine evidenţiază acea analiză profundă a propriilor tale valori şi a propriului potenţial de promovare a unui leadership performant, bazat pe un tip de personalitate adaptabil la “nou”, dar şi la “neprevăzut”.

Industria leadershipului cuprinde activitățile de conştientizare a propriei valori, însumate în cadrul procesului de autocunoaştere de sine, ce capătă o mare amploare prin susţinerea potenţialului creator şi maximizarea lui.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us