ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Infinitul unei lumi ascunse

On Octombrie 23, 2016, in Leadership 7th Edition, by Neculai Fantanaru

Fii tu însuţi, sporindu-ţi capacitatea de a face vizibile efectele unei imagini tot mai complete care eliberează și totodată se impune prin puterea ei de sugestie.

Gândirea mea a urmat dezvoltarea firească a vârstei, punând capăt oricărei interacţiuni cu elementele unei realităţi prozaice, pe măsura creării unei vieţi pline de sens. Toate sunt în continuare scrise cu literă de artist, dar în ordinea unei emancipări individuale valorizatoare, a gândirii interpretate prin prisma capacităţii de a face vizibile efectele unei imagini tot mai complete, care eliberează și totodată se impune prin puterea ei de sugestie.

Păstrez multe din pretenţiile acestei dezvoltări, cuvenite unei extraordinare intensităţi a gândirii-cinema, prin imagini care se şterg ori de câte ori doresc eu, prin perfecţionarea cadrelor de origine într-o scenă "Future Heroes" şi dedicată exclusiv unei lumi chibzuite după bunul meu plac. Artistul este un creator de scenarii reunite într-o artă a reprezentării tridimensionale a imaginilor, într-un timp al cuvintelor preţioase, astfel devenind un manipulator al lumilor ficţionale, din considerentele gândirii imaginative.

Fireşte, trăiesc prezenţe şi absenţe cu acea extraordinară intensitate spre care tind numai gândirea şi acţiunea umană în expresia lor cea mai înaltă, memoria, limbajul, dar şi alte procese psihice precum afecţiunea, voinţa, motivaţia, atenţia. Imaginea artistului este în strânsă legătură cu o categorie de gândire ce se situează între concret şi abstract, între real şi ideal, între sensibil şi inteligibil, încât imaginii să i se aducă meritul de a fi absolută, adică prin asemănare cu experienţa Creatorului de a-şi descătuşa fantezia printr-o eliberare deplinã de constrângeri şi convenţii.

Leadership: Poţi să-ţi identifici imaginea personală cu cea a unui Creator care se reinventează în permanenţă printr-o gândire vizuală excelentă, în accepţiunea că o imagine trebuie să fie aportul unui act artistic la surprinderea unui nou orizont de aşteptare?

Scriu pentru că ştiu să fac din scris expresia idealismului unui creator care a uitat pur și simplu de cadrul descurajator al vieții pe care o trăieşte și s-a ridicat deasupra tuturor prin cunoaştere. Capacitatea de a scrie prin intermediul unui idealism al cunoaşterii, apropiat de cadrul calităţii vieţii mele, îmi conferă o anumită prestanţă, o valoare mare înaintea tuturor celorlalte valori pe care le ia în considerare lumea, fără să fiu nevoit să fac din creaţie expresia grandomaniei sau egocentrismului.

Însă nu toţi sunt mişcaţi înainte de urmările unei evoluţii lăuntrice şi de perspectivă, cum este înclinaţia scrisului spre crearea unei imagini pozitive a brandului personal. Spun asta în timp ce urmăresc prezentările trainerilor/speakerilor români susţinute la un eveniment recent. Constat cu surprindere, pe lângă faptul că majoritatea nu ştiu ce este un LEAD şi, deci, nu ştiu nici cum să-l utilizeze, că mai au şi altceva în comun:

Aproape toţi fac parte din echipa "John Maxwell".

Şi stau şi mă întreb: trebuie să faci parte dintr-o echipă sau alta ca să ai realmente ceva important de spus? Nu te-ai gândit niciodată că ai putea să fii infinit mai valoros decât o echipă întreagă?

Când ai să gândeşti astfel, abia atunci vei fi cu adevărat valoros şi nu vei mai vinde imaginea unui străin ! Vei începe să promovezi imaginea ta şi a României ! Vei începe să fii un lider !

Fii român, nu australian, nu american, nu francez, nu rus, nu reprezentantul altei naţii. Fii mai bun decât toţi ! Şi, mai întâi de toate, fii rodul dezvoltării tale individuale !

Leadership: Iei în considerare perspectiva unei emancipări individuale valorizatoare care ridică actul de creaţie la rang de imagine după care te poţi orienta când îţi alegi stilul de interpretare a propriei alternative de a fi inovator?

Poţi să asiguri situarea centrată a zonelor existenţiale într-un motto "fii mai bun decât toţi", doar dacă scrisul tău este dovada unei atitudini hotărâte şi a unei gândiri profunde ce se poate detaşa de prezent pentru a străbate secole de istorie pline de abordări ale vieţii şi ale creaţiei.

Rămâne veşnic adevărul exprimat de bătrânul preot Menes, cel mai bun cunoscător din Egipt al stelelor şi totodată meşter iscusit, din romanul "Fararonul" de Boleslaw Prus:

"Toate acestea sunt lucruri mărunte. Faraonii cei mai tineri îmbătrânesc, iar poporul a mai avut nu o dată ziua a şaptea pentru odihnă, a avut şi pământ. Ah, de s-ar fi schimbat numai asta ! Dar câte dinastii şi câţi preoţi nu s-au perindat de trei mii de ani încoace în Egipt, câte oraşe şi câte temple nu s-au prefăcut în ruine, câte petice noi de pământ nu s-au ivit !

Toate lucrurile s-au schimbat, afară de unul singur: că doi şi cu doi fac patru, că triunghiul este jumătatea dreptunghiului, că luna poate acoperi lumina soarelui şi că apa care fierbe poate arunca o piatră în aer.

În lumea asta pieritoare, ceea ce ţine şi rămâne e numai înţelepciunea. Vai de acela care, pentru lucruri trecătoare ca norii, părăseşte ceea ce e veşnic ! Inima lui nu-şi va găsi nicicând liniştea, iar cugetul lui se va legăna ca luntrea în mijlocul vijeliei.”

Înţelepciunea, distingându-se prin atitudinea cu care întâmpini gândirea inovativă, este suma tuturor lucrurilor mărunte cărora le ridici valoarea la rang de lege care rezistă veşniciei.

Ceea ce înveţi de la viață, prelucrând și dezvoltând cadrul unei logici a armoniei, a plenitudinii, a materializării imaginative, este la fel de important ca ceea ce înveţi de la alţii, cu menţiunea că relația dintre tine și ei - care confirmă progresele cunoaşterii prin luarea în considerare a finalităţilor - nu răspunde la întrebarea: „Ce a fost mai întâi, oul sau găina?”

Depinzi de ceilalți oameni, sau ceilalți oameni depind de tine? Căci sunt două feluri de oameni: cei care se remarcă învăţând din propria lor experiență (cei autentici), și cei care se remarcă extrăgând învăţăminte din experiența altora (cei care își slăbesc individualitatea). Cei ce luminează datorită unei cercetări de sine, şi cei ce luminează datorită focului aprins de alţii.

Oscilăm permanent între tendinţa de a fi noi înșine și tendinţa de a fi ca ceilalți, oricât de dificile ar fi eforturile de delimitare a ariei de cuprindere a ştiinţei. Dar ceea ce se impune ca premiză indispensabilă a analizării și evaluării personale, în contrast cu ceea ce gândesc ceilalți, fără a epuiza abordarea de tip experienţial a scopului propus, este capacitatea de a face vizibile efectele unei imagini tot mai complete, care eliberează și totodată se impune prin puterea ei de sugestie.

Iar deseori această imagine, ce corespunde unei evoluţii bazate pe înțelepciune, reprezintă efectul următoarei expresii: „nu părăsi ceea ce e veșnic pentru lucruri trecătoare”.

Veșnicia este forța umană cognitivă valorizatoare, evidenţiindu-se pe fondul acceptării diferenţei dintre tine și ceilalți, între ceea ce știi de la ei și ceea ce simți că ești pregătit să înveţi de unul singur, pe fondul dominării cauzelor care definesc existența.

Veşnicia este polul pozitiv al unui spaţiu în care viaţa capătă un sens mult mai larg, atunci când inima își găsește liniştea. Este o stare de conştiinţă în care omul se trăiește pe sine ca fiinţă unică și creatoare. Este rezultatul luptei înverşunate pentru a descrie și înțelege natura propriei tale creaţii... dincolo de umbra sau lumina celorlalți oameni.

Veşnicia este infinitul unei lumi ascunse…şi regăsite. Este aprofundarea clipei cu existenţa, este o formă a tuturor fenomenelor simţurilor. Este un sistem de referinţă pentru orice demers uman semnificativ în planul cugetării formulate în mod diferit.

Cineva spunea că Soarele este de miliarde de ani un astru nelipsit din spaţiu. Este diferit de celelalte stele nu pentru că luminează cel mai puternic, nu pentru că are dimensiuni mari şi se află în mijlocul sistemului solar, nu pentru că sfidează legile timpului, nu pentru că este centrul cunoaşterii universale şi a puterii universale. Ci pentru că este necesar pentru viaţă.

Iar dacă fiecare atom din corpul meu a fost o dată parte dintr-o stea, aş vrea ca acea stea să fie Soarele.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Ochii mei vad lucruri pe care tu nu le vezi
  2. Te admir cu ochii, ce nu-i vezi
  3. Autenticitatea omului care se gandeste pe sine
  4. Triumful oamenilor grandiosi

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate