ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Însămânţări artificiale

On Decembrie 28, 2014, in Leadership +50% Extra, by Neculai Fantanaru

Devino beneficiar al unor adevăruri care pot da însemnătate identităţii gândirii tale, prelucrând şi valorificând învăţăturile extrase din experienţele trăite.

Mi se părea că recunosc adevărata filosofie a viitorului, în faza de deschidere a unei explorări răspândite din sfera creaţiei în cea a timpului absolut. Ca urmare a unei suite de viziuni născute una din alta, într-un flux imaginar abundent, dar totodată înşelător. Iar fluxul acesta interfera cu numeroase conexiuni între informaţii cheie, într-un imens val de noi reprezentări, amplificat într-un mix energetic de imagini din spaţiul evoluat al universalităţii.

Debitul fluidului de reglare a vibraţiilor de imagine, care treceau printr-o suprafaţă discontinuă de valori ce scăpau conştiinţei, printr-o exaltare a gândirii premergătoare amplificării parţiale a memoriei, se mărea odată cu înaintarea într-un alt nivel de control al realităţii. Prin acumulare, el risca să devină irelevant pentru ceea ce încercam să demonstrez. Dar era singura cale de a deveni beneficiar al unor adevăruri care puteau da însemnătate identităţii gândirii mele, asumate printr-un soi de lege a fizicii: atunci când foloseşti energie de orice fel, asişti de fapt la transformarea energiei dintr-o formă în altă formă.

Mă aflam oare într-un spaţiu al logicii, premergător oricărui demers ştiinţific? Insistent, eram parcă condus de acea forţă a spiritului, pe care grecii o numesc Daemon, învăluit de impresia ciudată că mă teleportam constant dintr-o zonă a Universului, în alta aflată la o distanţă de neatins, pierzându-mă în deliciile unei disperări provocatoare în modul impetuos şi neobosit al unui Stephen Hawking, Nikola Tesla sau Albert Einstein.

Nu voiam să mă obişnuiesc cu ideea suspendării în ireal, cu reprezentarea intelectuală a unei controverse neîncheiate, între nelămurit şi temporar. Trebuia să împiedic experienţele normale să se extindă până la utopie. Dar asta ar fi însemnat o renegare a conştiinţei de infailibilitate.

Leadership: Poţi să-ţi găseşti o identitate a gândirii prin practicarea Clar-Obscurului?

Spaţiul de autenticitate faţă de tine însuţi, în acord cu ceea ce înfăptuieşti prin intermediul experienţei de redarea a unei noi dimensiuni a viitorului, prin intermediul viziunii şi a procesării fluxului de informaţii din mediul extern, începe întotdeauna cu puţin „clar-obscur”. Clar-Obscurul, care denotă excesul de imaginaţie, cu efecte nemaiîntâlnite, se realizează prin descompunerea succesivă a cantităţii de informaţie subiectivă transmisă de un şir sau combinaţie de reprezentări, stocate într-un timp corespunzător capacităţii de flux a conştiinţei.

O persoană înţeleaptă remarca odată: „Mintea este ca o umbrelă. Este de folos numai dacă este deschisă.” Tu reuşeşti să te distanţezi decisiv de tiparele unei singure realităţi, acceptate unanim ca fiind cea mai plauzibilă, şi să te apropii tot mai mult de o realitate situată în experiența detaliată a vieții de zi cu zi? Clar-Obscurul se poate practica numai prin „însămânţări artificiale” în evoluţia existenţială, deci prin punerea la un loc a informaţiilor, prin creşterea lor exponenţială, din care să rezulte o mare mişcare de idei, invenţii şi descoperiri.

Leadershipul se distinge prin prisma experienţelor trăite care îmbogăţesc sfera înţelegerii altor aspecte, puncte de vedere şi modele de gândire. În viitor se va pune tot mai mult accentul pe „trecerea de la multiplu la unu”. Comasarea datelor şi informaţiilor care descriu realitatea din jur într-un singur întreg care să oglindească o altă realitate.

Leadership: La capătul procesului de selecţie şi transformare a datelor, devii tu însuţi o carte?

Aşa cum poeţii îşi făuresc versurile din materia vieţii, tot astfel imperativul dezvoltării durabile se va hrăni numai din materia inepuizabilă a viziunii care se abate de la legile formale ale gândirii moderne. Liderii cei mai buni urmează direcţia din care vine ecoul lucrurilor pe care nu le cunosc, desprinzându-se de ecoul lucrurilor pe care omul de rând este obişnuit să le înţeleagă.

O minte deschisă reprezintă un sistem de producere a unui venit individualizator, de tip „dobândă cheie”, care creşte odată cu valoarea probabilităţii de producere a unor schimbări. Liderii cel mai buni ştiu foarte bine ca ştiinţa nu se modelează neapărat după oameni, ci după elementele definitorii ale învăţăturilor extrase din experienţa de zi cu zi. Asta este dobânda cheie pe care o încasezi de pe urma propriilor incursiuni în perimetrul sistemului de gândire care prelucrează şi valorifică datele şi informaţiile de intrare (cele extrase din mediul extern).

Deviza „cunoaşte-te pe tine însuţi“, daemonul, geniul interior al omului, duhul chinuitor şi stimulator în aceeaşi vreme, devine mai degrabă un parteneriat, un exercițiu de extindere a memoriei, de înmagazinare a informațiilor, care prin combinaţii şi asocieri diferite asigură un antrenament al gândirii, facilitând descoperirea unor noi adevăruri folositoare definirii unei noi identităţi.

La capătul procesului de selecţie şi transformare a datelor şi informaţiilor, trebuie să simţi că devenit tu însuţi o carte, cel mai complet depozit al inteligenţei omeneşti, înmagazinând în filele ei cunoştinţele ştiinţifice accesibile numai celor care doresc să învețe din experiențele tale și să aplice mai departe cele învățate.

Însămânţările artificiale se referă în special la acea exaltare a gândirii manifestată odată cu înaintarea într-un alt nivel de control al realităţii, printr-un flux de informaţii care nu se termină niciodată. Dar din care trebuie să încerci să extragi doar ceea ce consideri că este util redefinirii tale, putând totodată reprezenta un suport pentru maximizarea experienţei de transformare a celorlalţi oameni.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us