ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Întoarce-te la Tine

On Martie 22, 2016, in Leadership X3-Silver, by Neculai Fantanaru

Învaţă să cuprinzi acceptul de a te afla în faţa a nenumărate uşi, pe care nicio cheie nu ar şti să le deschidă.

Trebuia să găsesc o explicaţie plauzibilă în privinţa acestui drum lung, ajungere incertă, ce nu ducea decât spre mine însumi, pe cât de concret, pe atât de abstract. Când, unde, de ce, pentru ce se întâmplă ceea ce observam în depărtările unei mări întinse şi subit ivite în imaginaţie, între un sfârşit şi alt început, ştiind că trebuie să mă întorc acolo, undeva în timp şi în spaţiu, cât mai departe de restul lumii? Să văd de mă regăsesc în ceea ce-am fost odată?

Între lucrul plănuit şi lucrul înfăptuit există o trecere de la închis la deschis, care nu se știe cât durează, un fel de înaintare şi scufundare concomitentă într-un timp despre care simţi nevoia să crezi că există un soi de apropiere veridică. Dar timpul, pentru ca limbajul lui să fie coerent, este indispensabil să se asocieze şi să se lege de gândirea intuitivă şi analogică.

Tu, asemenea unui astru sclipind tot mai puternic pe măsură ce iscodeşti tot ce-ţi stimulează imaginaţia, prin magica unitate a dubiilor, ambiguităţilor şi obscurităţilor crestate în trupul unei materii veşnice, pe care singur o oblojeşti şi neaflat de nimeni. Când crezi că te poţi pune de-a curmezişul lucrurilor care există aievea în jur, deşi conturul lor este neclar, în misticismul unei lumi recreate la modul livresc, tu să încerci a renunţa la tot, la absolut tot, numai spre a defini pentru mai puţin de o secundă ceea ce este vizibil doar cu ochiul unei filosofii oculte?

Leadership: Poți să înlocuieşti valoarea obţinută într-una din ecuaţiile necesare în definirea individualităţii, încât să obţii a doua necunoscută a propriei matematici existenţiale?

Ioannis Anghelos, ultimul descendent al dinastiei bizantine a Anghelizilor, încerca să înțeleagă raţionamentul doctorului Nicolaus Cusanus: "Dacă într-un punct de pe cerc se construieşte o dreaptă tangentă, iar raza cercului creşte din ce în ce mai mult până ce devine infinită, perimetrul cercului se va confunda cu dreapta. Deci infinitul, nemărginirea se întâlneşte cu finitul, în cazul nostru, cercul cu perimetrul mărginit, şi se confundă."

Fără să-mi dau seama, am ajuns în situaţia exercitată de o fascinaţie excesivă care trebuia pusă la locul cuvenit, printre intestinele unui monstru - asociat cu gândirea matematică, întruchipând înţelepciunea şi inteligenţa nemărginită, pentru care toate minunile lumii îşi găsesc o anumită expresie în repetatele propuneri ale gândurilor, în forma lor brută, în valoarea presiunii parţiale a unei cantităţi din sângele arterial al unei pulsaţii cosmice primare. Universul încerca să-mi spună ceva?

Paralel cu lumea ştiinţei, o forţă superioară părea să vorbească prin mine, fără să realizez că toată puterea pe care credeam că o deţin, era iluzorie. Eram prea mic ca să cuprind acceptul de a mă afla în faţa a nenumărate uşi, pe care nicio cheie nu ar şti să le deschidă.

Finitul unei clipe de luciditate, dilatate la exces de halucinanta febră a iniţiativelor de aflare a răspunsurilor la marile întrebări ale trecerii mele prin lume, nu putea întâlni infinitul.

Pentru a integra leadershipul în conceptele care au puterea să schimbe vieți, trebuie să fii deschis către o gândire independentă şi capabilă să îţi susţină, într-un anume sens de convergenţă, către o limită a unei extreme a dimensiunii de raţionalitate într-un orizont lărgit, înaintarea spre o orânduire nouă a ceea ce încerci să crezi în relație cu tot ceea ce te înconjoară, cu tot ceea ce înseamnă să fii parte a unei ecuații mai mari.

A obţine a doua necunoscută a propriei matematici existenţiale este similar cu apariţia unor spaţii noi de confruntare cu tine însuți, între un sfârşit şi alt început, ştiind că trebuie să te întorci acolo, undeva în timp şi în spaţiu, cât mai departe de restul lumii, și să vezi dacă poți să te regăseşti în aceea ce-ai fost odată.

Dacă reușești să te regăseşti neschimbat faţă de cum ești acum, în misticismul unei lumi recreate la modul livresc, când simți că o forţă superioară pare să vorbească prin tine, abia atunci te poți considera apt de a fi receptat ca punct de plecare pentru o foarte necesară recuperare a rostului adevăratei arte de a conduce: aceea de a sugera un nou început, un fel de receptare intuitivă a totului care explică cel mai adânc posibil viața, lumea, natura umană și chiar universul.

Întoarce-te la tine este drumul parcurs către o iniţiere în tainele propriei fiinţe, încât să găseşti o explicaţie plauzibilă a modului în care trebuie să te transformi pentru a întruchipa înţelepciunea şi inteligenţa nemărginită.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us