ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Leadership Providers

On August 07, 2014, in Leadership 360˚, by Neculai Fantanaru

Transformă-ţi leadershipul într-un instrument flexibil de recepţionare a tendinţelor de evoluţie, prin reglarea posibilităţilor de amplificare a ştiinţei furnizate de către o autoritate străină.

Montajul filmului este realizat sub influenţa puternică pe care au avut-o asupra lui Eisenstein spectacolele teatrului Kabuki, arta actorilor japonezi pe care îi văzuse cu prilejul turneului lor din Moscova, în anul 1928. Eisenstein, fascinat de trupa actorilor Kabuki, scrise atunci un articol elogios şi metoda lor deveni baza montajului filmului său.

Geneza ideilor, a metodei inedite din filmele sale, mai ales din „Vechiul şi Noul”, îşi are aici una din principalele sale surse. Lucrurile se ordonează însă organic, ideile născându-se una dintr-alta şi căpătând astfel suită, păstrându-se perfecta consecvenţă. La teatrul Kabuki, Eisenstein întâlneşte existenţa în practică a principiilor la care se gândise cu ani în urmă, realizate aici, intuitiv, prin ceea ce el numeşte acum „ansamblul monistic”. În acest teatru viitorul regizor „auzi mişcare” şi „văzu sunetul”. *

Leadership: Poţi să identifici prezenţa unei noi autorităţi care să clarifice adevăratele intenţii ale celui ce vrei să devii, în încercarea de a reprezenta o nouă Unitate a operei de artă?

Prin condiţiile sale de conexiune selectivă între influenţe şi realizări, în ritmul unei noi cunoaşteri care participă involuntar la determinarea unei ştiinţe superioare, situată la convergenţa unor domenii variate, resursa umană de calitate deţine un rol esenţial. Această entitate complexă, numită model de urmat, cu rol de identificare a unor noi posibilităţi de obţinere a rezultatelor dorite, constituie cheia unui număr unic de variabile, de tip factor suplimentar. Ea sporeşte reputaţia unei profesiuni.

Ori de câte ori vei încerca să-ţi perfecţionezi leadershipul, analizând mai pe larg interesantele alternative de folosire a unor noi practici, idei sau tehnici, te vei afla în prezenţa unei noi autorităţi care poate să clarifice, direct sau indirect, adevăratele intenţii ale celui ce vrei să devii. Această autoritate nu este altceva decât o mult așteptată premieră, o parte a provocării de a fi prezent la o manifestare spontană în cadrul căreia artiștii creează pe loc, în funcţie de spaţiu şi dispoziţia generată de context, un montaj care pune diverse poveşti de viaţă într-un nou context.

Ceea ce devii în procesul atingerii succesului este un gest de solidaritate artistică, ca un joc artistic şi intelectual între artişti şi spectatori, o dezvoltare intelectuală mai înaintată în care interesul îl constituie atenţia voluntară ce se naşte din simbioza vechiului cu noul, cu care apreciezi o muncă care dă semnficaţie unui un elogiu al minţii, o pasiune copleşitoare pentru nobleţea gândului înalt.

O nouă Unitate a operei de artă poate fi reprezentată prin conjuncţia dintre ceea ce are specific un artist, o anumită putere de transfigurare a eroului dintr-un personaj dominat de frică şi umilință, într-o fiinţă inteligentă şi un conducător, şi ceea ce îşi imaginează fiecare dintre noi că este: un personaj creat de un geniu care se individualizează.

Leadership: Poţi să stabileşti clar tendinţa de evoluţie a conţinutului artei tale în corelare cu fenomenul de extindere a unei zone de interes, în ceea ce priveşte fluxurile acumulărilor succesive de formă şi conţinut?

Abordarea serioasă a tot ceea ce ţine de dezvoltarea profesională este un prilej de a te deconecta de la un sistem de gândire limitat şi de a stabili o conexiune cu un nou „provider” de idei şi scheme de gândire, adică cu un intermediar al schimbării. Iar această conexiune nu trebuie să facă obiectul unei „banări” de la accesul la un nivel superior de evoluţie.

Deseori, leadershipul nu se poate aplica principiului extinderii „cu cât înaintezi mai mult, cu atât funcţionezi mai bine”, decât prin schimbare de provider, pentru a evita efectul de încetinire a erodării şi pentru acumulări succesive de potenţial de inovaţie.

Influenţa exercitată de prezenţa unei noi surse de autoritate poate să contribuie la asigurarea unor noi cuceriri ştiinţifice, numai dacă ea îţi furnizează noi resurse de inspiraţie. Apoi trebuie să întâlneşti existenţa în practică a acestor resurse şi a principiilor pe care se întemeiază opiniile sau ideile ce ţi-au fost transmise.

Poţi transforma leadershipul într-un instrument flexibil de recepţionare a tendinţelor de evoluţie numai prin reglarea posibilităţilor de amplificare a ştiinţei, care îşi au sursa în arta celorlalţi de a transmite un nou impuls de dezvoltare. Zona ta de interes trebuie să fie fortificată de exprimarea trăirilor personale printr-o metodă inedită de a pune în scenă o reprezentație memorabilă, longevivă, ca o creaţie ce primeşte admiraţia întregii lumi.

Experienţa de leadership nu porneşte doar din analiza pe care ţi-o aplici ţie însuţi pe parcursul procesului de dezvoltare, ci reprezintă cristalizarea unei noi forme de putere, în încercarea de a edifica o nouă construcţie ştiinţifică printr-o formă de reprezentare a artei corespunzătoare propriei tale viziuni.

Tendinţa de evoluţie a conţinutului artei pe care o creezi este dată de specificiul unei interpretări de excepţie, corelat la un mesaj de mare anvergură: sporeşte-ţi însemnătatea spre împlinirea destinului protagoniştilor pe care îi reprezinţi !

Leadership Providers sunt acei cutezători minunaţi care înarmaţi cu cele mai noi cuceriri ale ştiinţei, şi înzestraţi cu idei novatoare şi cu capacitate mare de convingere, oferă şi induc un trend ascendent, calitativ superior, devenind astfel o „autoritate” în acest domeniu. Ei au responsabilitatea de a înțelege ceea ce este disponibil, care s-ar putea potrivi nevoilor sau preferințelor de accesibilitate la un nivel mai înalt de dezvoltare a unei persoane, punându-i la îndemână toate resursele de inspiraţie necesare îmbunătăţirii şi promovării artei sale.

Ca să sesizezi schimbarea şi să o accepţi ca pe o constantă a evoluţiei, mai întâi trebuie să găseşti pe cineva care să-ţi furnizeze o viziune, o cale de urmat şi o motivaţie puternică.* Notă: Ion Barna - Eisenstein, Editura Tineretului, 1966.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us