ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Leadershipul de moment

On Aprilie 08, 2017, in Leadership 7th Edition, by Neculai Fantanaru

Îndepărtează-te de ceea te afectează, fără să te rupi de ceea ce te aștepți să se întâmple.

Mă gândeam cu amărăciune la zilele care treceau în tăcerea unei priviri parţiale, ştiinţifică şi artistică în acelaşi timp, cuprinzând doar fenomenele stranii ale naturii, ultimele maşinării ale morţii create sub regimul infecţios al unui agent agresiv, ca fiind o anomalie a unor gene rezistente la orice antibiotic.

Plin de nădejde, ca o ultimă scăpare din infernul ţesut din măruntaiele unei condamnări la moarte, am încercat să mă delimitez de tot ce nu-mi era prezentat de intuiție ca o cunoaştere clară și distinctă, în vederea reproducerii creatoare a unei realităţi care te provoacă să te întrebi: Așadar, totul e sortit să se întâmple?

Luminat de selectarea unei semnificaţii potenţiale, particulare şi întâmplătoare a acestei condamnări, ridicată la rang de perlă a conştiinţei care se voia neapărat personalizată cu adaosurile unei erijări deasupra condiţiei existenţiale, mi-am fixat principiile de moment ca într-un tablou unic realizat de un mare artist – nu puteam să-mi pronunţ verdictul decât la adresa unei obligații specific epistemice. Momentul când am văzut totul în perspectivă, atunci am ales să înaintez spre drumul meu.

Păream încadrat într-un trailer numit "live for today for tomorrow never comes" în care arta supravieţuirii, ghicită de raţiune și produsă de imaginaţie, căpăta accente de thriller psihologic. Eram parcă desprins dintr-o pictură de o fantezie extravagantă, tulburătoare până la stupefacţie, precum "Visage of War" a lui Salvador Dali, unde elementele constitutive - priveliştea macabră şi întinsul de nisip - se amestecau într-o combinaţie iraţională a raporturilor dintre real şi ireal.

Leadership: Poţi să te delimitezi de tot ce nu îți este prezentat de intuiție ca o cunoaştere clară și distinctă, în vederea reproducerii creatoare a unei noi realităţi?

În ce fel toate teoriile și schemele mele intelectuale, puse în aplicare cu rezultate în curs de acumulare, mă ajutau să anulez o realitate atât de contrară oricărui mijloc de apărare și să percep un trend de gândire pozitivă fără limite?

Negreşit. Mă obişnuiam cu suma adevărurilor ultime ale unei experienţe singulare, tipice unui "self made man" ivit din mijlocul unei sălbaticii necruţătoare. Ceream de la Dumnezeu, de la acest maestru al întorsăturilor neprevăzute, îngăduinţa de a mă despărţi de cele sfinte prin inducerea unor noi efecte biologice precum și reducerea celor adverse, în solicitudinea exagerată a unei manifestări de introvertism sortită unei activități de cercetare.

Asemenea unui hidalgo rătăcitor, înduram greutatea explorării unui pustiu din care nu era scăpare, din care îşi trăgeau seva formele indubitabile ale unui rău care se numeşte sfârşitul lumii, a unei pecingini groteşti generatoare de haos, ce umileşte şi murdăreşte, sufocă şi copleşeşte cu forţa de-a ruina nevoia de ordine specifică spiritului vieţii.

Primul principiu de prudenţă ce vine în întâmpinarea leadershipului sună în felul următor: Îndepărtează-te de ceea te afectează, fără să te rupi de ceea ce te aștepți să se întâmple.

Simţul unei puteri superioare, de la accepţiunea cuprinzătoare a ideii de cauzalitate la analiza lucidă și neiertătoare a stării de transformare a existenţei în totalitatea ei, părea să izvorască din adâncurile unei trăiri, dincolo de orizontul pe care ochii și mintea mea îl întrezăreau.

Începeam să-mi văd existența, valoarea, reacţiile, prin prisma dorinţei de a înainta într-un joc de acţiune, împărţită în durere şi plăcere, just şi fals, interior şi exterior. Bineînţeles, luam în considerare varianta conform căreia mă lăsam doar în compania imprevizibilului pentru a mă testa și descoperi.

Leadershipul de moment este o viziune reflexivă a cărei primă însuşire este o enormă stricteţe şi o apropiere artistică faţa de misiunea pe care ți-o dai singur.

Această misiune va atrage unităţile de informaţie cu care lucrezi: imagini, forme, simboluri, abilitaţi de sortare, de reunire a parţilor dintr-un întreg, de însuşire, de stabilire a asemănărilor şi a diferenţelor pe baza comparaţiilor dintre ceea ce ți se întâmplă și ceea ce scot în prim plan cele două forme ale existenței: viața și moartea.

Totodată, această misiune vine ca o confirmare a unei singure dorințe: aceea de a-ți testa nivelul de încredere în tine însuți și de a te descoperi ca un tablou ce are nevoie de o oarecare nuanţare de la luminos către întunecat pentru a-i fi înțeleasă imaginea.* Notă: World War Z

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate