Neculai Fantanaru

Totul depinde de cine conduce

Legea pe care Dumnezeu a pus-o în viața mea

On Noiembrie 16, 2023
, in
Legile Conducerii by Neculai Fantanaru

Ceea ce simți reflectă ceea ce descoperi atunci când privești în adâncul sufletului tău și te întrebi dacă ești gata să devii reflectarea divinităţii în tine.

Poate că Dumnezeu a vrut să supună spiritul meu la o nouă încercare, pentru a vedea dacă se purifică sau nu. Acesta fiind scopul pentru care de-a lungul vieții mi-am dezvoltat anumite calități sufletești, precum compasiunea şi iertarea. Mi-am dat seama că pentru a-L convinge pe Dumnezeu de calităţile mele, trecute printr-o purificare cuprinzătoare, o reconvertire a simţurilor spre esenţa profundă, mai întâi trebuie să fiu eu însumi convins că faptele mele, tot ce am făcut nestingherit, fără vreo imixtiune din partea influențelor exterioare sau dogmelor religioase, au fost și sunt în deplină concordanță cu voia Lui.

Iar dacă un spirit ca al meu, liber şi vesel, direct corespondent cu planul astral, este încărcat cu două feluri de electricitate: voinţa de a învinge şi voinţa de a excela (care rezistă în timp), la care se adaugă disciplina și concentrarea pentru realizarea obiectivelor, atunci teritoriul vast al credinţei mele va avea ca formă de manifestare un soi de predestinare divină, un Icenach Haoserhis Uheontus , care face din succesul dobândit în această lume un semn al faptului că mă număr printre cei aleşi.

Înzestrat cu un fluid electric negativ și unul pozitiv, spiritul meu pământesc trebuie să fie predominant încărcat cu pasiune și entuziasm pentru a alimenta creativitatea și inspirația pe lungimea de undă a unei armonii netrecătoare, prin unirea unui sentiment de pace interioară cu o faptă bună.

Leadership: Ai o aură atât de puternică încât să experimentezi acea senzație de deschidere și conectare profundă cu universul, asemănătoare cu ceea ce omul evoluat atribuie corpului astral?

S-a întâmplat recent în viața mea atunci când am ajutat un prieten în nevoie: mai mult decât ascultător am devenit un aliat valoros în gestionarea momentelor grele. Atent, am ascultat cu empatie, prin identificarea mea cu un cristal care stimulează abilităţile precum curajul, forţa şi determinarea. Simțind că am putut aduce puțină pace și alinare în sufletul său, am experimentat o profunzime a satisfacției și liniștii interioare, ca și când Dumnezeu însuși ar fi aprobat și binecuvântat această faptă de compasiune și ajutor.

Bineînțeles, ca să se producă o descărcare electrică pozitivă din zona cerească spre lumea pământeană, încât să devin conștient de prezența lui Dumnezeu în mine, să fiu împăcat cu toate consecinţele faptelor mele, să simt acea senzație de fericire pe care omul evoluat o atribuie corpului astral, a trebuit mai întâi să cred în calitatea de care se foloseşte un medium: de a comunica cu lumea spirituală și de a transmite mesaje și informații de la aceasta.

Leadership: Trebuie să experimentezi momente speciale de introspecție care să declanșeze în tine o senzație de apropiere cu divinitatea, printr-un fel de oglindire a celuilalt în tine?

Interesant este faptul că la început am vrut să ignor orice comunicare, orice tentativă de apropiere cu o persoană “neliniştită”, proces care ar fi putut să îmi perturbe Status Quo-ul, starea actuală de echilibru, calm şi seninătate. Totuşi, în cadrul marelui curent cosmic, a trebuit să fiu marcat de o anumită experiență de viață care să declanșeze în mine o senzaţie de apropiere cu divinitatea.

Când asculţi un om “rătăcit”, tu însuţi începi să rătăceşti prin gânduri care nu-ţi aparţin, dar care ajung în univers şi acolo își găsesc propria rezonanță, contribuind la energia și vibrația acestuia. La modul cel mai profund, dacă ai o aură puternică, gândurile ar putea să răspundă la indicaţia lui Dumnezeu prin apariţia auzului spiritual: “privește-te pe tine însuți ca și cum ai privi o reflectare a celuilalt în tine.”

În cer, la fel şi pe pământ, natura omului şi nemurirea sufletului îl însoţesc pe acela care, asemenea unui geniu protector, continuă să ghideze și să influențeze evoluția spirituală și materială, asigurându-se că toată lumea progresează pe calea sa, o cale a eliberării de orice resentiment sau sentiment de vină.

Leadership: Poți să acționezi în mod altruist, manifestându-ți spiritul și reflectând noblețea sufletească a dublului tău în lumea subtilă a energiilor și conștiințelor aflate dincolo de planul fizic?

Alteori, să acționezi în mod altruist pentru a aduce iertare și reconciliere înseamnă să înțelegi puterea asemănării spirituale, resimțită într-o altă circumstanță sau context, unde conexiunea dintre două suflete se dezvăluie într-un mod cu totul nou și semnificativ. Un fel de elibeaăre de resentimente, să lași trecutul în urmă și să contribui la vindecarea relațiilor cu generozitate și compasiune. Exact ca în cazul marelui conducător Ben-Hur:

Ben-Hur, un evreu bogat acuzat pe nedrept, devine sclav în Imperiul Roman. Este salvat de Messala, fostul său prieten care l-a trimis în robie, un exil tragic, plin de suferinţe. Iniţial vrea răzbunare, dar apoi înțelege că iertarea este calea spre pace. Când se întâlnesc din nou, Ben-Hur îl iartă pe Messala, demonstrând nobleţea sufletului său. Această poveste simbolizează căutarea dezvoltării spirituale prin iertare și purificare a sufletului.

Calea eliberării de suferința altor oameni este să practici compasiunea și empatia, să acționezi în mod altruist ca formă de manifestare a spiritului, trăind prezența constantă a dublului tău ca o oglindă a propriei tale nobleți sufletești, ca o reflecție în lumea subtilă a energiilor și conștiințelor aflate dincolo de planul fizic, în care se interacționează forțe, entități și experiențe spirituale.

Leadership: Poţi să te regăseşti într-un contrast al experiențelor, unde tu ai purtat lumina celuilalt, iar el a purtat întunericul tău, într-un joc al destinului care a dezvăluit adâncimea conexiunii voastre spirituale?

În altă viață, tu ai fost el, și el a fost tu. În altă circumstanță tu ai purtat povara lui, iar el a purtat povara ta, într-un joc al destinului care a revelat adâncimea conexiunii voastre spirituale. În altă perspectivă, tu ai fost imaginea lui, și el a fost imaginea ta. Într-un contrast al experiențelor, tu ai purtat lumina lui, iar el a purtat întunericul tău, într-un sistem de credinţă care pune în valoarea legătura dintre două lumi.

În stare de spirit liber și rătăcind prin spațiul unui dialog divin, nevăzut, dar intuibil, vei vedea cum la un anumit moment de conştienţă a “dublurii” tale vei face eforturi de a atinge un scop înalt, un alt nivel de trăire spirituală, ca şi când ai atinge un crucifix când se face un jurământ: o uniune spirituală profundă și o legătură neclintită în căutarea adevărului și a înălțării. Practic, devii oglinda celui de lângă tine dacă conştientizezi profunzimea și conectarea dintre sufletele voastre, reflectând la asemănări și diferențe, iar în acest proces continuu învăţaţi să creşteţi și să evoluați împreună în cadrul aceleiaşi conexiuni spirituale.

De aceea, reflectarea divinităţii în tine se explică prin capacitatea de sincronizare a gândurilor şi emoţiilor tale cu fluxul divin al armoniei și al compasiunii, care îţi eliberează inima de poverile resentimentelor, permiţându-ţi să trăieşti în pace, într-o lumină a înțelegerii binelui şi a răului care vă ghidează pe amândoi: tu care puteai să fii el, şi el care oricând poate fi tu.

Asta te conectează la divinitate și la esența ta spirituală. Ceea ce vezi la tine are ca pârghie de susținere potențialul de a trăi în armonie cu influenţele unor gânduri străine, dar totuși resimțite ca o parte a experienței tale spirituale?

Leadershipul, cu trimitere în planul astral în care se găseşte spiritul, se ghidează după următoarea regula: “ceea ce vezi la tine este ceea ce este oglindit în tine, o reflecție a conștiinței tale".

Legea pe care Dumnezeu a pus-o în viața mea se poate nuanţa astfel: “Sentimentele pe care la porţi altuia te pot ajuta să consolidezi reflectarea divinității în tine.”

Altfel spus, ceea ce adăposteşte adâncul din tine se amplifică prin simțire, prin trăirea unui sentiment de conexiune cu divinitatea, fapt asociat cu reflectarea ta într-un spirit de înțelegere și compasiune, care permite să-ţi împărtășești lumina interioară cu ceilalți și să te conectezi cu esența divină a fiecărei ființe.

 

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
Cele 63 de calităţi ale liderului
Cele 63 de calităţi ale liderului

De ce să citeşti această carte? Pentru că este hotărâtoare pentru optimizarea performanţelor tale. Fiindcă pune accent mai mult pe latura umană decât pe conceptul de business, ceea ce permite cu uşurinţă citirea şi înţelegerea ei.

Leadership - Magia măiestriei
Leadership - Magia măiestriei

Trăsătura esenţială a acestei cărţi, faţă de altele existente pe piaţă din acelaşi domeniu, este aceea că descrie, prin exemple, competenţele ideale ale unui lider. N-am susţinut niciodată că eşte uşor să devii un lider foarte bun, dar dacă veţi urma pas cu pas...

Atingerea maestrului
Atingerea maestrului

Pentru unii lideri „a conduce” înseamnă mai mult a juca un joc de şah, un joc de inteligenţă şi perspicacitate; pentru alţii un joc de noroc, un joc pe care cred că-l pot câştiga mergând de fiecare dată la risc şi pariind totul pe o singură carte.

Leadership Puzzle
Leadership Puzzle

Am scris această carte, care combină într-un mod simplu dezvoltarea personală cu leadershipul, ca pe un joc de puzzle, unde trebuie să combinaţi toate piesele date pentru a reconstitui imaginea de ansamblu.

Performanţa în conducere
Leadership - Pe înţelesul tuturor

Scopul acestei cărţi este de a vă oferi cât mai multe informaţii preţioase prin exemple concrete, şi de a vă arăta o cale prin care să dobândiţi capacitatea de a-i determina pe ceilalţi să vadă lucrurile din aceeaşi perspectivă ca dumneavoastră.

Leadership - Pe înţelesul tuturor
Leadership - Pe înţelesul tuturor

Urmăresc în rândurile acestei cărţi să trezesc interesul omului obişnuit pentru acţiune şi succes. Mesajul acestui volum este că o naţiune puternică este format din oameni puternici şi de succes. Iar fiecare din noi are potenţial, deci succes…