ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Legea revelatoare a magicianului (III)

On Noiembrie 15, 2012, in Legile Conducerii, by Neculai Fantanaru

Învaţă să-ţi împărtăşeşti tainele pe placul celorlalţi oameni, asociind în mod direct rezultatele muncii tale cu atitudinea plină de grijă şi recunoştinţă faţă de valoarea vieţii.

Aveam un gând măreţ în viaţa mea, sau mai bine spus, gândul mă avea pe mine. Mă stăpânea în întregime cu puterea unei forţe necunoscute, discret exprimată, care avea să se menţină pe tot parcursul evoluţiei mele. O idee, un clişeu căreia mi-am închinat toată viaţa, timpul, frământările, întrebările, toate suişurile şi coborâşurile, toate acele momente revelatoare care mă aruncau parcă în altă dimensiune în care timpul şi spaţiul căpătau altă valoare.

Iar acest gând, cu toate adaosurile lui, cu toate acele pepite de conştiinţă care îl precedau, îmi oferise ocazia de a cerceta suprafaţa interioară a unui munte fără a-l escalada, o experienţă despre care nu ştiam cât de dificilă este. Tendinţa către originalitate cu orice preţ, dorinţa de a mă “stiliza” dincolo de limitele umane, ale imaginabilului, mă conduceau spre un univers secret.

Să caut, să pătrund ca un cercetător neînduplecat misterul acelui Perpetuum Mobile, al forţei ce pune în mişcare întregul potenţial uman, acea flacără ce se poate menţine constant aprinsă şi vie. Să împing limitele leadershipului undeva dincolo de limita inimaginabilului, dar fără să distrug principiile sănătoase pe care s-a constituit “Omul” din mine. Să continui să strecor diverse aspecte şi constatări într-un spectacol în care legile firii devin greu de ascuns, şi să plămădesc nişte mici asigurări împotriva oricăror dezacorduri care ar putea decurge din el.

Magia, marele eveniment sufletesc, adâncă chemare spre apropierea de centrul revelaţiilor de dincolo de purul act artistic, la rândul său extrem de captivant, era o creştere a nevoii de a mă exprima prin puterea actului de creaţie cu scopul de a influenţa realitatea propriei mele iluzii a vieţii.

Leadership: Motivaţia ta de obţine o imagine autentică apare ca o dimensiune diferită de trăire a vieţii, sau ca o dimensiune a felului de-a fi în virtutea căreia posezi trăsături singulare?

Când faci cunoştinţă cu o ştiinţă care ia forma capacităţii de a transforma ceva în altceva, împotriva legilor cunoscute şi acceptate unanim de restul lumii, îţi formezi o impresie mai amplă despre schimbarea produsă conform propriei voinţe. O dată formată, această impresie nu se poate schimba uşor.

Însă voinţa nu este o dovadă a înzestrării tale cu competenţele necesare pentru a participa mai activ în sferele vieții sociale sau în sferele înalte ale conducerii. Aşadar, magia nu este neapărat o garanţie a succesului, dar cu siguranţă poate deveni o parte integrantă a vieţii, a propriei tale opere, a propriei tale gândiri.

În cadrul efortului de a explora învăţămintele unei experienţe de neuitat, care conţin perspective şi revelaţii susţinute de o gândire alternativă, oamenii încearcă să se bucurie de valoarea pe care o magicianul o creează şi o lasă în urma lui. De aceea, cred că este important - atât pentru propria lor realizare, cât şi pentru starea lor de bine, ca ei să-şi cultive o imagine a "omului perfect" care nu-şi ascunde frica de respingere, ci îşi alimentează poziţia de excepţionalitate cu noi detalii picante şi cu noi dorinţe de a trăi, ca pe o biruinţă asupra vieţii şi asupra propriilor sale limite.

Imaginea ta în lume este reflectată de modul cum îţi trăieşti viaţa conform mecanismelor așa-ziselor taine ale magiei şi a diferitelor ei manifestări de forţă care probează originalitatea şi inspiraţia.

Magia şi imaginea lăsată în urmă, elaborate de o listă lungă de încercări de a prezenta faptele dintr-o realitate superioară, ţin de interiorul pe care îl dezvăluie magicianul prin intermediul exteriorului care poate fi controlat prin puterea de a da viaţă unei game complexe de stări şi sentimente.

Dar, în egală măsură, o atitudine adecvată, esenţială pentru dezvăluirea interiorului, ţine de frumuseţea cu care sunt redate sentimentele cele mai sincere. Cu toate acestea, cel mai adesea, imaginea magicianului se întemeiază doar pe trăsăturile ascunse ale personalităţii lui. Iată de ce am hotărât să abordez în toate scrierile mele ambele dimensiuni ale omului: o dimensiune a persoanei în virtutea căreia el posedă trăsături singulare şi o dimensiune a conştiinţei mult mai profundă decât gândirea.

Una din marile taine ale magiei are ca opţiune de bifare "Contestarea Autorităţii". Celebrul vrăjitor Oberon Zell-Ravenheart specifică următoarea atenţionare în grimoarul său:

"Ca ucenic trebuie să te întrebi permanent "de ce" se realizează ceva şi "de ce" acest lucru este făcut într-un anumit mod. A pricepe "de ce" conduce la o mai bună înţelegere a cauzelor. De fapt, ceea ce te va proteja împotriva artificialităţii create de marii iluzionişti este capacitatea de a întreba de ce ţi se cere, de ce se aşteaptă de la tine un anumit lucru. Trebuie să poţi întotdeauna să spui "NU" când cineva îţi dă o sarcină despre care ştii că este contrară interesului tău. Capacitatea de a pune întrebări te va proteja de cei care vor dori să te manipuleze."

Leadershipul este imaginea pe care trebuie s-o obţii de la tine în contextul unui grad înalt de asigurare a năzuinţei de "unitate în diversitate", fără să cazi în capcana de a-ţi forţa limitele spre finalizarea unei viziuni noi asupra realităţii.

Legea revelatoare a magicianului stă atât sub semnul cunoaşterii, dar mai ales sub semnul puterii şi libertăţii interioare, a valorilor şi a trăirilor la care se raportează întregul lui parcurs profesional.

Un magician ştie că leadershipul se învaţă din modul cum îşi împărtăşeşte tainele pe înţelesurile celorlalţi, asociind în mod direct rezultatele muncii sale cu atitudinea plină de grijă şi recunoştinţă faţă de valoarea vieţii.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Ochii mei vad lucruri pe care tu nu le vezi
  2. Te admir cu ochii, ce nu-i vezi
  3. Autenticitatea omului care se gandeste pe sine
  4. Triumful oamenilor grandiosi

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate