Neculai Fantanaru

Totul depinde de cine conduce

Legea Spontaneității Ordonatoare

On Octombrie 20, 2023
, in
Legile Conducerii by Neculai Fantanaru

Orice eveniment care se produce din întâmplare are șansa de a forma în mod spontan o nouă ordine.

Fiecare om, fiecare creier dispune de o anumită particularitate. Nu este vorba neapărat de ceva ereditar, cât mai degrabă de ceva care se dezvoltă în timp, prin experiențe sau prin observații, influențând modul în care percepi și apreciezi sursele de informaţii şi de cunoaştere. Chiar dacă nu păstrezi amintirea unei alte vieţi înmagazinată în spiritul tău, chiar dacă nu ai în cap niciun fel de hartă care să-ţi permită să ştii punctul de plecare şi punctul de sosire, sunt asigur că universul tratează fiecare om în mod egal, în funcţie de cele trei constante spirituale: credinţă, răbdare, perseverenţă.

S-ar putea să crezi că n-ai nicio aptitudine, că nu te pricepi la nimic, la absolut nimic, ești doar un nimeni. Dar la un moment dat, din întâmplare, o celulă din creierul tău va întâlni o celulă rătăcită din spațiul de jur. Și atunci se va face o conexiune la nivel neuronal, o sinapsă, locul de comunicare între două neuroni sau între un neuron și o altă celulă. Se va rescrie codul genetic, instinctul nefiind înscris în acest cod.

Sau poate că însăşi celula salvatoare va "inventa" un fenomen coincidențial prin care se va produce "întâmplarea" norocoasă. Iar dacă survine "întâmplarea", atunci toate mințile din jur, cele mai sclipitoare, nu vor putea înțelege mecanismul gândirii tale care, pornind de la o singură particularitate, a putut mișca o lume întreagă.

Din acel moment, toate capacitățile tale intelectuale vor reflecta o inteligență superioară, un Uthemish-Isfithes , un potențial intelectual și abilități cognitive deosebite, lucrul acesta fiind în armonie cu geneza din biblie unde citim că Dumnezeu a procedat la crearea omului după imaginea sa. Chiar dacă nu dispui de avantajele altor oameni, universul lucrează după reguli de egalitate dătătoare de circumstanțe favorabile, urmând următoarea regulă: "orice eveniment care se produce din întâmplare are șansa de a forma în mod spontan o nouă ordine".

Leadership: Poţi construi o imagine a propriei credințe prin intermediul metaforei vizuale, fără a o reprezenta figurativ, prin incitarea privitorului la imaginare?

Îmi amintesc de filmul "Rain Man (1988)". Raymond, care era un inadaptat, un autist, nimeni nu-i acorda atenție, nu știa să se descurce, era o pacoste pentru toată lumea. Dar la un moment dat, fratele lui îl duce la un cazino. Iar aici se întâmplă ceva cu totul miraculos. Abia în acest moment, cu totul neașteptat, se produce declicul. Ca de nicăieri, lui Raymond încep să i se învârtă rotițele, el vede dintr-o dată cărțile câștigătoare, pricepe mecanismul de joc cu o inteligență superioară. Și începe să câștige bani grei la Blackjack, așa mulți, până când este dat afară din cazino. Nu trișează, dar în mintea lui vede combinațiile de cărți câștigătoare, ceea ce nimeni altcineva nu putea să vadă.

Ei bine, asta se întâmplă când acea unică particularitate a creierului tău întâlnește fix mediul care o poate stimula.

Nimeni din lume nu te va întrece, și toți vor rămâne efectiv cu gura căscată. Toate mințile aşa zis "sclipitoare" nu vor înțelege niciodată cum a putut un singur om, banal, fără viitor, să facă niște calcule și conexiuni atât de imposibile.

Leadership: Poţi să experimentezi măreția propriei tale existențe, ca și cum miraculosul ar interveni în fiecare moment aparent banal?

Miraculosul intervine în viața fiecărui om care crede în miracole. Atât. Să crezi, să ai răbdare, și să nu renunți niciodată. Și într-o bună zi Dumnezeu ți se va arăta printr-o banală întâmplare. Și, totuși, atât de rare sunt cazurile astea când Dumnezeu se arată cuiva. Poate că, la urma urmelor, trebuie să fi fost tu cel din urmă. Căci, povestea lui Iisus este o pildă profetică care se repetă la fiecare generaţie: "Cel mai umil ajunge cel mai puternic, cel mort reînvie în spirit, ce este aparent imposibil devine realitate."

O pildă cu elemente ireale, fantastice, dar care devine o pildă de a răbdării, a dăruirii în aceste timpuri dominate de egoism şi de modelul “baietilor destepţi” care distrug ARMONIA SISTEMICĂ. O pildă care are menirea să ne țină trează datoria de a trăi permanent în Hristos.

Cei care nu-L au pe Hristos în suflet ajung repede la un oarecare succes, dar nu vor cunoaște niciodată cele divine, precum genialitatea creației şi măreţia universului. De fapt, geniul, scânteia dumnezeiască, constă în capacitatea extraordinară de a gândi, crea și produce idei într-un mod care depășește limitările obișnuite ale cunoașterii și imaginației umane.

Leadershipul explorează potențialul de transformare a omului obișnuit într-un lider remarcabil, mergând pe ideea că orice se poate realiza dacă omul este ancorat la resursele sale interioare și la încrederea în propria capacitate de a aduce la lumină talentele și abilitățile latente.

Legea Spontaneității Ordonatoare se referă la faptul că, uneori, evenimentele aparent întâmplătoare pot duce la momente miraculoase și la manifestarea unor capacități remarcabile la oameni care, la prima vedere, ar putea fi subestimați sau ignorați. Această lege sugerează că există un potențial neexploatat în fiecare individ, care poate fi eliberat în mod spontan, aducând o nouă ordine în viața lor.

Uneori evenimentele, deși pot părea haotice sau neprevăzute, pot avea un efect ordonator sau organizator în viața individului în sensul unei evoluții pozitive.

Cu siguranţă, oamenii cu abilități excepționale şi-au format o perspectivă aparte asupra lumii, având capacitatea de a vedea lucruri pe care alții nu le pot vedea și de a înțelege lucruri pe care alții nu le pot înțelege. Acest lucru le sporește încrederea în posibilitatea miracolelor.

Îndeosebi, manifestarea divină accentuează raritatea anumitor întâmplări și ideea că, în ciuda obstacolelor sau a dificultăților, există potențialul pentru miracole sau transformare, ţinând cont de faptul că evenimentele aparent întâmplătoare pot contribui la crearea unui nou tip de ordine sau structură în viața fiecăruia. Numai spiritualitatea are ca aspect central puterea vindecătoare și transformatoare a credinței și a umilinței în fața adversităților.

 

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
Cele 63 de calităţi ale liderului
Cele 63 de calităţi ale liderului

De ce să citeşti această carte? Pentru că este hotărâtoare pentru optimizarea performanţelor tale. Fiindcă pune accent mai mult pe latura umană decât pe conceptul de business, ceea ce permite cu uşurinţă citirea şi înţelegerea ei.

Leadership - Magia măiestriei
Leadership - Magia măiestriei

Trăsătura esenţială a acestei cărţi, faţă de altele existente pe piaţă din acelaşi domeniu, este aceea că descrie, prin exemple, competenţele ideale ale unui lider. N-am susţinut niciodată că eşte uşor să devii un lider foarte bun, dar dacă veţi urma pas cu pas...

Atingerea maestrului
Atingerea maestrului

Pentru unii lideri „a conduce” înseamnă mai mult a juca un joc de şah, un joc de inteligenţă şi perspicacitate; pentru alţii un joc de noroc, un joc pe care cred că-l pot câştiga mergând de fiecare dată la risc şi pariind totul pe o singură carte.

Leadership Puzzle
Leadership Puzzle

Am scris această carte, care combină într-un mod simplu dezvoltarea personală cu leadershipul, ca pe un joc de puzzle, unde trebuie să combinaţi toate piesele date pentru a reconstitui imaginea de ansamblu.

Performanţa în conducere
Leadership - Pe înţelesul tuturor

Scopul acestei cărţi este de a vă oferi cât mai multe informaţii preţioase prin exemple concrete, şi de a vă arăta o cale prin care să dobândiţi capacitatea de a-i determina pe ceilalţi să vadă lucrurile din aceeaşi perspectivă ca dumneavoastră.

Leadership - Pe înţelesul tuturor
Leadership - Pe înţelesul tuturor

Urmăresc în rândurile acestei cărţi să trezesc interesul omului obişnuit pentru acţiune şi succes. Mesajul acestui volum este că o naţiune puternică este format din oameni puternici şi de succes. Iar fiecare din noi are potenţial, deci succes…