ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Legea sufletelor pereche situate în plan astral

On Iunie 24, 2020, in Legile Conducerii, by Neculai Fantanaru

Sufletele care au acelaşi vibraţie sau aceeaşi vechime astrală, sunt identice sau au o legătură intimă între ele.

Tot ceea ce privesc în jur suportă influenţa subtilă a privirii unui artist, poate mai măreţ decât orice monument şi decât orice vârf de munte prin însăşi perenitatea operelor sale, artist care promovează ideea unei arte create după modele de viaţă disponibile în tiparul unei poveşti pline de tâlc şi a unei coerenţe vizionare. Încă o dată, simt nevoia de a furniza un răspuns sufletului meu, atât de împins spre mirajul unei alte lumi, într-o călătorie inițiatică a imaginarului, cu privire la ceea ce grăiesc toate forţele creatoare ale naturii, expresiile acesteia fiind cuprinse într-un limbaj secret accesat doar cu suflet de copil, neprihănit.

Desigur, observaţiile mele atât de fin cântărite, aferente reprezentațiilor şi producţiilor artistice, privesc lărgirea orizontului unui conţinut sufletesc sesizabil doar prin Estuanprithes, un atribut al efectelor de iluminare a minţilor libere angajate în cartea destinului meu, în motivul creaţiilor mele, cum altfel decât prin desenul unui gând frumos ce îşi găseşte la timpul potrivit rima aleasă într-un cuvânt care cuprinde toate formele imaginare ale raportului dintre om şi natură. Şi cuvântul acesta, Estuanprithes, desemnează apropierea de un destin rupt din singurătatea nemuririi, din spatele întregii lucrări a lui Dumnezeu.

Lumea libertății și a artei, aici îmi deschid sufletul, gura, orizonturile, ca să dau răspuns unui alt suflet, conţinut de chipul unui trandafir atât de fin, atât de grozav la prima privire, pe care parcă acum îl ating şi îi simt toată puritatea, strălucirea, firescul, în interiorul meu. Şi ochii săi, cuprinşi într-un efect de oglindă, de iluminare, de mare picturalitate, asemeni perlelor care amintesc de splendoarea unor ape marine sau oceanice, îmi fură inima şi gândul, sorbindu-mi cuvintele ca nişte şoapte multicolore extrase dintr-o lume a visurilor.

Arta nu este o mulţumire sufletească decât atunci când pictorul redă cu fidelitate amănuntele unei capturi senzaţionale preluate din frumuseţile naturii, sub forma unei poveşti nemuritoare. Iată misterul esențial care este întotdeauna sursa artei adevărate: să fii designerul universului în înfăţişarea unei lumi pământene.

Leadership: Creaţia ta rezultă din intenţionalitatea originală a Eului care îşi scrutează neobosit condiţia de “autodefinire” integrată misterului esenţial, spre a descifra sensul unei înalte spiritualităţi şi spre a o exprima într-o formă de trăire concretă, durabilă?

Dacă sufletul meu ascultă de un trandafir, delicato come una farfalla, şi dacă inima lui este de acord cu mine, încât conversaţiile noastre să domolească orice furie a naturii, atunci el va fi fericit pentru că a primit un nume, şi pentru că orice altceva care abundă în capodoperele artei derivă de aici. Dintr-un nume, care simbolizează gândurile mele măreţe, emoţiile unei amintiri în forme, linii şi culori.

Aşa este, fericirea unui artist se trage din existenţa unei flori care trăieşte în locul său o altă realitate, într-o lume paralelă.

Un plan artistic mai înalt, dezvăluindu-se chiar şi atunci când desenul este făcut rapid, spontan, cu unicul scop de a înregistra fidel o anumită imagine, prilejuieşte asumarea unei experienţe de alteritate născută din acordul cu formele pure ale frumosului, ale sensibilităţii, ale fiinţării, prin corelarea cu alte mijloace expresive de redare a unei realităţi echivoce.

Trandafirul, iată, l-am însufleţit cu multă imaginaţie, cu ajutorul culorilor vibrante – roşu şi galben, iar el m-a însufleţit cu francheţea şi naturaleţea lui, cu acea glăsuire a unui faraon care şi-a scris pe tăbliţa de smarald: “Se cuvine ca sufletul meu să-mi facă plăcută viaţa din ţinutul dinspre Apus.”

Sufletele care au acelaşi vibraţie sau aceeaşi vechime astrală, sunt identice sau au o legătură intimă între ele, uniformă pe orice plan al vieţii – spiritual, fizic, mental, emoţional, familial, dar şi pe orice plan al istoriei omeneşti. Nu e de mirare că relaţia dintre mine şi trandafirul “Double Delight”, dialogul pornit din imbolul unor inimi simetrice care îşi ce varsă în jur acest balsam al sufletelor-ghid, evoluate spiritual, este o combinaţie imbatabilă dintre o formă de expresie subiectivă, un procedeu al unei imaginaţii creatoare, şi o puternică sursă de inspiraţie artistică, întărită în special cu energia astrală actuală.

Leadership: Atributul unic al artei pe care o practici atrage cu desăvârşire ideea existenţei unei instanțe interioare, a unui Sine Absolut care dă seama de o legătură unică şi coerentă dintre o minte ascuţită şi un suflet cu potenţial divin?

Artistul îşi duce creaţia la nivel de artă prin conturarea unui trandafir ce prinde viaţă într-o altă lume, într-o dimensiune cu totul nouă, el fiind un vizionar al fanteziei, al tărâmurilor astrale şi al artei sacre. Iar eu sunt un artist deosebit, autor al operei “Parole derivate dall'ascolto di un misterioso sussurro”, pentru că tot ceea ce am realizat în viaţa pământească, şi care a fost dinainte plănuit de o forţă astrală, empatizează cu simbolul unei asumări a naturii sub specia “interioritatis“.

La rândul lui, trandafirul simbolizează destinul omului iluminat, hotărât în lumea astrală încă dinainte de se naşte, pentru a schimba ceva din rostul lumii pământene. Omul care are ceva de schimbat, să schimbe. Omul care nu are nimic de schimbat, să se schimbe, şi să se schimbe în bine. Iar trandafirul, ascultaţi-mă bine când vă zic, este bucuros când cineva îi recunoaşte originea, profunzimile, simbolurile, atrăgând cu desăvârşire ideea existenţei unei instanțe interioare, a unui Sine Absolut, a unei vieţi sufleteşti surprinsă în reproducerea unei picturi plein-air, în vraja unui alt timp, într-un ochi de zeu înconjurat de raze de lumină.

Şi sunt bucuros când vorbesc despre trandafir ca despre chipul unui Uomo Dell'Universo, frumos, de mare sensibilitate, atât de sincer, înzestrat cu ştiinţa tuturor înfăţişărilor naturii. Este, poate, aceeaşi bucurie cu care scriitoarea Mary Balogh îşi analizează personajele din perspectiva ataşamentului faţă de libertatea creaţiei artistice:

“Inspiraţia trebuia aşezată mai presus de orice. Artistul învăţase acest lucru în ultimii zece ani. Şi acum se simţea inspirat. Vedea fiecare fiinţă aşa cum era şi cum trebuia să apară pe pânză, şi nu putea să o picteze destul de repede, ca să nu piardă scânteia aceea din el care îi vedea toată frumuseţea. Cum să captezi lumina, speranţa şi vulnerabilitatea pe pânză, fără să pierzi echilibrul delicat dintre ele şi fără să cedezi ispitei de a picta doar aspectul de zi cu zi – în cazul ei, o fiinţă foarte drăguţă.”

O formă de trăire concretă, durabilă, în vecinătatea artei, se poate reprezenta prin redarea frumuseţii unei prietenii trăite în lumina cuvintelor sfinte, dintre corp graţios al naturii şi un artist al timpului simultan.

Legea sufletelor pereche în plan astral pune în prim plan legătura intimă stabilită dintre natura spirituală a unui artist şi existenţa creată după chipul lui Dumnezeu exprimat prin delicateţea unei imagini care persistă în ideea de generare a unei stări de înţelegere şi acceptare universală a mesajului: “Sufletul de mare sfinţenie şi puritate îşi deschide singur orizonturile spre descoperirea altor lumi.”

Cât despre atributul unic al artei mele, iată-l, vă rog să-l memoraţi ca pe strălucirea unui diamant care izvoărăşte din interior: este perfecţiunea cunoaşterii din perspectiva unei ştiinţe extensive – ştiinţa naturii.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Ochii mei vad lucruri pe care tu nu le vezi
  2. Te admir cu ochii, ce nu-i vezi
  3. Autenticitatea omului care se gandeste pe sine
  4. Triumful oamenilor grandiosi

Donează prin Paypal

Alternate Text

DONAŢIE RECURENTĂ

Donează lunar pentru susţinerea proiectului NeculaiFantanaru.com

DONAŢIE SINGULARĂ

Donează suma dorită pentru susţinerea proiectului NeculaiFantanaru.com

Donează prin Transfer Bancar

Cont Lei: RO34INGB0000999900448439

Deschis la ING Bank

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate