ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Living on my own (II)

On August 18, 2015, in Leadership Expert, by Neculai Fantanaru

Adânceşte-te în ceea ce acumulezi prin cunoaştere şi în ceea ce imaginezi, încât să te transformi într-un argument de netăgăduit al propriilor tale compoziţii.

Exprimarea printr-un limbaj metaforic, construit numai din viziuni şi mesaje particularizate, la care mai curând mă îndeamnă nebunia decât raţiunea, reprezintă şansa de a mă pierde în lumea unui astru ascuns, care de fapt a murit, şi de a experimenta întreaga putere a nemaiîntâlnitului. „Sometimes I feel nobody gives me no warning / Find my head is always up in the clouds in a dreamworld.”

Iar odată cu acest dreamworld, cu fiecare ostenire a elanului spre atingerea adevărului absolut al unei noi realităţi, în interiorul meu se produce o dezbinare, asemenea unor bucăţi de bazalt smulse de furia oceanului. În perimetrul rece al unui spaţiu excedentar, cu multe încăperi, conţinând complexe rezolvări ale unor necunoscute, sunt aruncat cu forţa unei revelaţii, ca și cum m-aş fi desprins de mine însumi…Deprimat, îmi dau seama că mă aflu în perimetrul celei de-a doua naşteri. Ce o fi cu mine? „Sometimes I feel I'm gonna break down and cry.”

Un uomo universale, un creier adaptabil la necunoscut, un calculator dotat cu soft de modelare care funcţionează prin sunete, expresii şi conotaţiile lor, însetat de a cuprinde acea adâncime de neconceput a timpului, punând sub semnul întrebării ipoteza aşa numitei „mici revizuiri ale identităţii”, începe să se încorporeze singur în spaţiul creaţiei, învăluindu-se în efluviile lirice izvorâte dintr-o dependenţă periculoasă, dintr-o sete enormă de contopire cu o artă mai puţin convenţională.

De invidiat. Dintr-o simplă viziune, Freddie Mercury devine, prin tonul distinctiv al rostirii sub efectul muzicii, o imagine reală a Dumnezeirii, însă o imagine creată şi eternă. „Got to be some good times ahead.”

Un mare filosof a dovedit că totul este posibil, arătând cum pot să se unească fizic adevărurile fiecărei contradicţii, cum ar fi, de pildă, că albul este negru şi că negrul este alb. Că poţi fi şi nu fi în acelaşi timp, că neantul este un lucru, că poate exista un munte fără vale.

Dacă la rândul meu aş fi putut să dovedesc toate aceste paradoxuri fără niciun argument înşelător, axându-mă doar pe interpretarea unor legi imateriale, derivate din formulele unui limbaj de ordin întâi, atunci nu s-ar mai pierde nimic din ce îmi poate oferi imprecisul: „Dee do de de, dee do de de.”

Leadership: Poţi să efectuezi eventuale revizuiri ale identităţii, încorporându-te în spaţiul unei creaţii a cărei expresivitate se opreşte la semnificaţia plauzibilă a cuvântului "contradicţie" ?

Leadershipul se derulează continuu punând sub semnul întrebării ipoteza aşa numitei „mici revizuiri ale identităţii”, atunci când artistul începe să se încorporeze în spaţiul propriei lui creaţii prin efluviile de autenticitate izvorâte dintr-o dependentă periculoasă, dintr-o sete enormă de contopire cu o artă mai puţin convenţională.

Această artă, pe care nu o putem deduce pur şi simplu din formulele şi principiile teoriilor, este traversată de o paralelă numită „contradicţie”, unde totul capătă sens prin raportare la alt sens. Poţi fi în acelaşi timp creator şi creaţie?

Contradicţia este produsul fatal al unei lupte interioare, între ceea ce poţi să accepţi în starea de a dărui o viziune, de a inventa imagini, şi ceea ce poţi să exprimi în starea de a fi mereu altceva (un „microcosmos” cu valoare simbolică, construit cu materia realităţii existente).

Leadershipul, care are ca premisă a unei dezvoltări sustenabile lumea văzută prin ochii unui artist, dobândeşte un soi de extensivitate, purtătoare a unui dinamism de auto-înțelegere care apare ca urmare a experienței de trăire într-un perimetru interpretativ. Interpretul unui rol mare nu este doar un efect al creaţiei personale, prin linia sobră a rostirii şi limpezimea expresiei, ci mai degrabă un amplificator al acestui efect.

Liderul este un artist ce lucrează la interpretarea unor concluzii şi abordări exploratorii. Un asemenea om se adânceşte în ceea ce acumulează prin cunoaştere şi în ceea ce imaginează, transformându-se el însuşi într-o „ştire estetică”, într-un argument de netăgăduit al propriilor sale compoziţii.

Leadership: Poţi să dai viaţă unei cunoaşteri aparte cu ajutorul unui protocol de acces la instanţa unui orizont inexistent, fără să te desprinzi de zona apartenenţei tale la o formă superioară de spiritualitate?

Alegerea deciziei de a da viaţă unei cunoaşteri aparte, desprinse dintr-un „Dreamworld”, se face cu ajutorul căutărilor subiective, cu ajutorul unui protocol de acces la instanţa unui orizont inexistent, procesând alte înţelesuri şi conotaţii ale lui, transformate în informaţii de livrare.

Un orizont inexistent este o deviere de la realitate care nu este nici prezentă nici anticipată, dar care întăreşte o regulă: "Nu contează încotro te îndrepţi atâta timp cât gândurile îţi suflă în pânze" sau "Atâta timp cât gândurile zboară libere, nu are rost să le opreşti intenționat."

Acest Dreamworld nu este atât un spaţiu imaginar, un element esenţial al laturii subiective, ci un produs al gândirii abstracte din care extragem sau deducem legături de potenţare sau cauzalitate între necunoscut şi cunoscut - pe care doar creatorii îl tranzitează.

Şi aici, apariţia unui fenomen de tip „val-vârtej al întâmplării”, pentru că aşa cum s-a întâmplat în cazul multor artişti şi oameni de ştiinţă, ei au constatat noi reguli de traversare a frontierei dintre realitate şi ficţiune, cu scopul reprezentării produsului dintre ele, adâncindu-se într-un fel de savuraţie extatică, prin contemplaţie.

Ei bine, asta înseamnă să experimentezi întreaga putere a nemaiîntâlnitului, prin integrarea sinelui într-un plan de fond, într-un spaţiu de recunoaştere a informaţiei noi sub efectul trăirilor şi gândurilor puternice.

În acest caz, informaţia devine un corp de dimensiuni uriaşe, aflat sub efectul unei forţe interioare rezultante de valoare „primary key”, utilă pentru a furniza o identificare a elementelor unei noi renaşteri.

O formă superioară de spiritualitate are ca mijloc de expresivitate acea mult râvnită capacitate de creaţie izvorâtă atât din comuniunea cu universul interior cât şi din semnificaţia pe care o acorzi experienţei tale de viaţă prin convertirea creaţiei la tine însuţi.

Living on my own evidenţiază trecerea omului spre un alt nivel de înțelegere și percepție a complexității acelei dimensiuni în care se autocreează.

Poţi să efectuezi eventuale revizuiri ale identităţii, încorporându-te în spaţiul creaţiei, doar dacă informaţia pe care o procesezi prin corelare cu revelaţiile pe care le aduce intrarea ta într-un anumit rol vine să îţi aducă un atu în plus în conturarea unui nou stil.* Notă: Freddie Mercury - Living On My Own

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us