ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Looking for the summer (II)

On Februarie 15, 2016, in Leadership Expert, by Neculai Fantanaru

Întăreşte-ţi modelul de leadership, lăsând centrul de greutate al fiinţei tale să-şi găsească locul firesc într-o lume care îmbrăţişează altă lume.

Egiptenii credeau că soarele s-a născut dintr-o piatră, iar Regele Nimrod cunoscând forţa pietrei, ar fi vrut prin ea să ajungă până la cer. Ceea ce se totalizează pe linia sensului, în straturile adânci ale învierii plăsmuirilor umane, este nostalgia pentru ceva pierdut înainte de a-l avea, lupta pentru un ideal care depăşeşte limitele convenţionalului.

Aşa cum fiecare artă îşi are limbajul ei, soarele are modalitatea lui specifică de exprimare şi comunicare, prin căldură şi energie, tălmăcind gândurile slobode ale visătorilor. Nimeni nu a înțeles atât de exact și adecvat, conform impresiei unice pe care o produce un astfel de limbaj, esenţa unei stări de spirit autentice, transpuse într-o stare de creație. Look deep into the April face / A change has clearly taken place.

Linia unei conexiuni de bandă largă cu acest gigant reactor termonuclear conturează orizontul cristalin al speranţelor de viitor, producând sensul inspiraţiei, arderea intensă a focului sufletesc, alungirea unei porţiuni existente de înţelesuri atribuite podoabei de mare preț, numită profunzime.

Două fiinţe încântătoare aleargă pe o plajă pustie. O strângere de mână face diferenţa dintre un răspuns instinctiv şi emoţia dorinţei, prelungindu-se peste limitele timpului într-o îmbrăţişare pasională. Dăruire într-o supremă renunţare. Râsete de copii răsună printre ecourile vântului, acoperind orice suferinţe. O adormire în maşina unui vis de vară. O revedere de poveste. Aruncarea pietrei în mijlocul valurilor. O mică încercare de a opri timpul. Un vuiet din străfundul inimii ţâşnind spre ceruri ca într-o rugă disperată. I cannot leave behind the springtime days.

Întotdeauna în sufletul meu va rămâne amintirea acelor cuvinte scrise cu degetul în nisip, în căldura razelor îndrumătoare: Remember the love

Leadership: Poți să te pui în valoare ţinând cont de acea predispoziţie lăuntrică a instanţei numită „Regăsire” care validează recunoaşterea participării tale la comiterea tentativei de a te substitui unei noi convingeri?

Încearcă să mergi până la capătul propriei tale deveniri, pe linia angajamentului faţă de simplismul firescului cu care receptezi, ca temei al unei virtuți deosebite, frumosul sau urâtul, speranţa sau deznădejdea. Descrierea și specificarea acestor constante viabile, obţinându-se prin efectuarea unui test de profunzime, nu au ca finalitate imitarea realităţii, ci recrearea ei.

Profunzimea reprezintă mai puţin o idee sau o atmosferă sumbră, ea reglementează acordul dintre frumos şi urât. Este mai degrabă este o predispoziţie lăuntrică a instanţei numită „Regăsire”, un freamăt al dorinţei de a exista prin iubire, prin propriile convingeri şi puteri, prin căutări, prin creație, prin propriile calități, talente şi priceperi.

Profunzimea, pe care o recepţionezi integral și o proiectezi asupra celor mai realizate pagini ale vieții, dintr-un soi de afinitate faţă de un inductor (imboldul unei chemări inocente spre tot ceea ce pare imposibil de atins, imboldul unei iubiri care îți induce o anumită stare de spirit) prezintă un cadru întregitor bine conturat. De exemplu, imaginea de poveste a unei lumi care se vrea a fi oglinda, până în cele mai mici detalii, a unei conştiinţe care decide să-ți limiteze sau să-ţi extindă percepţia despre propria fiinţă.

A te regăsi înseamnă să afli cine eşti cu adevărat prin validarea şi dezvoltarea acelor sentimente pe care viaţa reală nu ţi le oferă, fiind uneori cauza reamintirii unor momente sau evenimente plăcute.

Profunzimea este o zonă încărcată cumulativ cu acel murmur de neînţeles care, însă, convinge asupra rostului pe care îl ai în lume.

Profunzimea surprinde cele mai variate stări ale omului aflat în ipostaza de agent purtător de sensuri nerevelate, într-o lume ambiguă, și ca urmare el se află mereu în dilemă: dăruire sau supremă renunţare. El își poate întări modelul de leadership în încercarea de a opri timpul asupra unui moment cheie, atunci când se întoarce către sine și constată că forţa lui interioară este singura care îl poate propulsa înainte.

Leadershipul este decorat de fragilitatea și cultura unei lumi total diferite de lumea ta, ale cărei granițe depind de profunzimea cu care pătrunzi esenţa ultimă a lucrurilor şi a fenomenelor, identificându-te perfect, în final, cu Supremul Absolut. Abia în acest punct îți suprapui imaginea peste imaginile iniţiale, și ajungi să te consideri o fiinţă foarte evoluată mental și spiritual.

Trăirea care hotărăşte contextul în care se desfăşoară viaţa ta este corespunzătoare stării de spirit autentice resimţită ca un adevărat izvor de fertilizare a conştiinţei, sau ca o zvâcnire de nostalgie care te umple de o linişte relaxantă sau de o preocupare care doare.

Looking for the summer aduce în prim plan profunzimea cu care tratezi propria lume în faţa întregii lumi. Sondând acele experienţe de gândire şi reflecţie de care sufletul are nevoie în încercarea de a privi dincolo de sens, te vei transforma într-o fiinţă superioară. Sufletul, vibrând la unison cu nemărginirea, poate să recupereze identitatea mai largă a ceea ce eşti cu adevărat.* Notă: Chris Rea - Looking For The Summer

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us