ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Lucrurile (I)

On Martie 19, 2016, in Leadership Deluxe, by Neculai Fantanaru

Întoarce-te spre nordul unei privelişti care captivează atenţia, schimbând cu exteriorul numai fluxuri de mister şi strălucire.

Manifestam o slăbiciune acută pentru acele lucruri infailibile, variabile esenţiale pentru a performa, procese înnoitoare declanşate în mintea şi cugetul meu, despre care ar trebui să vorbesc zilnic. Dar pe care, asemenea unui intrus plimbându-se prin creaţiile unei vrăji mereu active, le acceptam doar ca un efect al propriilor obsesii despre o realitate construită doar de dragul de a căpăta o altă identitate.

Lucrurile, depozite nesfârşite, suma tipurilor de informaţii reunite şi extinse într-un cadru compact, vizual captivant, sunt nişte eroi care înving în ciuda aparenţelor, oglinzi ale infinităţii accesibilizate doar prin vederea de ansamblu. Pune-ţi întrebări şi răspunde la ele sincer: cine oare le plămădeşte din haosul lumii, din frământarea sufletului, altcineva decât tu însuţi?

Dacă tu nu le vezi, nici ceilalţi nu le observă. Cel puţin aşa gândeşte un scriitor fermecat de lumea inversă, suflet pustnic între un sfârşit şi alt început, prins în lanţurile închisorii numită "Intervenție Atotstăpânitoare". Demers făcut spre a obține ceva cu neputinţă a fi văzut de alţi ochi decât cei ai omului aflat între două infinituri, între materie şi antimaterie, între pur şi impur.

În străfundul unei minţi unificatoare de informaţii, total pe dos faţă de cum ar trebui să fie în mod normal, există ideea că trebuie să te reîntorci mereu spre nordul unei privelişti care captivează atenţia, schimbând cu exteriorul numai fluxuri de mister şi strălucire - două puncte cardinale care domină lumea, inspiră sentimentele şi schimbarea de orice fel în jur.

Leadership: Deţii avantajul de a fi la înălțime prin unicitatea parcurgerii programului „Science” cu activarea opţiunii „Active Objects”?

Într-o carte a lui Edmond Nicolau ni se comunică faptul că în anul 1962 o rachetă lansată din SUA prevăzută cu dispozitive sensibile la razele X a dus la descoperirea unui fascicol de raze Roentgen de un milion de ori mai intens decât era de aşteptat şi care îşi avea originea nu în Soare, despre care se credea că emite raze X, ci dintr-un îndepărtat punct al universului, un astru din constelaţia Scorpionului, care nu emit în principal lumină.

Cu timpul, am început să privesc lucrurile ca pe nişte aşteptări împinse dincolo de imposibil, avându-şi originea într-o lumină ascunsă dintr-un îndepărtat punct al lumii. Pe care le cuprindeam în vârtejul de formare a unei noi ordini, într-o călătorie fictivă livrescă, într-un univers al romanului unde începutul se confundă cu sfârşitul.

Constrângător, am sacrificat totul de dragul acestor întăriri spectrale din perspectiva unui pas făcut înainte. Am comis păcate pe care numai ştiinţa mi le poate ierta, fiindcă am schimbat reperele tradiţionale despre leadership, univers, descoperire, magie şi efectele ei. Acum totul trebuie să iasă la iveală, căci oricum întreaga lume ştie deja.

Leadershipul, învecinându-se cu pasiunea pe care o aprinde în sufletul omului ideea de a vedea lumea doar prin experienţele de înțelegere și aranjare a lucrurilor pe un făgaş ales, și care tinde permanent spre această idee, se conformează unor judecăţi ce pornesc de la informaţii incomplete sau limitate ca număr. Judecăţi care includ însă reflecţii, închipuiri, sentimente, obsesii.

Acestea din urmă ascund de fapt adevărata şi profundă realitate ce sălăşluieşte îndărătul vieţii omului. A omului care vrea să garanteze revelaţia unor adevăruri unice, într-o formă sau alta, exprimându-şi funcţionalitatea gândirii prin scris, prin viu grai, prin mijloace artistice, etc.

Totodată, leadershipul poate să reflecte demersul făcut spre a obține ceva cu neputinţă a fi văzut de alţi ochi decât cei ai omului aflat între două infinituri, între materie şi antimaterie, între pur şi impur. Cele nevăzute sunt destinate „Intervenției Atotstăpânitoare”, care deține capacitatea de aflux a informaţiei în conștiința celorlalți.

Lucrurile, pentru un scriitor, pentru un plăsmuitor de imagini şi de repere de care este nevoie pentru a transforma relația cu lumea, sunt tot ceea ce poate fi perceput în jur ca fiind adevărat într-o dimensiune a ficţiunii.

Un asemenea om plămădeşte din haosul lumii, din frământarea sufletului, acele „Active Objects” care participă la schimbare. Ele pot să reprezinte o nouă identitate a sa sub forma unor principii care se imprimă în materie - în materia cuvintelor, a gândurilor, a faptelor, a creaţiei intelectuale.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us