ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Mă voi reîntâlni cu mine

On Aprilie 08, 2021, in Leadership N6-Celsius, by Neculai Fantanaru

Învaţă să te priveşti din perspectiva unei lecţii de viaţă formată din parcurgerea distanţei optime dintre ceea ce te împinge înainte şi ceea ce te caracterizează unanim.

Am fost la alergat cu prietenii mei, şi am parcurs vreo 10 km într-o alergare liniştită, fără vreo grijă, fără reguli. În mare, a fost doar o simplă alergare, şi nimic mai mult decât parcurgerea unei distanţe zilnice de 10 km, influenţată de dorinţa de a mă menţine în formă. Şi totuşi, la un moment dat am simţit că a fost mult mai mult decât o alergare, a fost o stare de spirit muncită la maxim cu parcurgerea distanţei dintre ceea ce mă împinge de obicei înainte şi ceea ce mă caracterizează unanim.

Şi, ca la orice alergare, când totul pare a sta pe loc în jurul tău, şi tu ai tendinţa să o iei cumva înaintea timpului, dintr-o dată te simţi pregătit să-ţi supui voinţa unei lumi care se relevă doar în anumite condiţii de observare a lecţiilor de viaţă, încât aceste lecţii de viaţă să te înveţe mai multe despre tine însuţi.

Am accelerat brusc. Am alergat doar alături de voinţa mea imensă de a întrece timpul, fiindcă nici timpul nu stă pe loc atunci când se întrece cu mine, ca şi când el s-ar întrece cu un foton de lumină care îi sfidează graniţele, legile şi logica. Iar dacă într-adevăr voinţa mea ar fi fost similară cu energia unui foton de lumină, probabil m-aş fi simţit mulţumit de acordul dintre superioritate şi îngrijorare.

Leadership: Eşti în stare să te regăseşti sub forma sensibilă a sentimentului de "sens individual", decât să te înrudeşti profund cu măsura unui timp care nu mai vrea să curgă în logica lui firească?

Şi, tot dintr-o dată, m-am oprit brusc. După vreo 800 metri de intensitate maximă, pur şi simplu am simţit că nu mai pot, nu mai puteam respira, şi astfel am luat-o din nou la pas liniştit. Şi numai pasul acesta liniştit, fără întreruperi, fără emisii de energie (care simţeam că se repetă din adâncurile Universului), fiind rezultatul depăşirii egoului vanitos, plin de ambiţie şi dorinţe, m-a învăţat o lecţie de viaţă. O strălucită lecţie de viaţă.

E mai bine să fii un restanţier al timpului, decât un hoţ al timpului. E mai bine să-ţi demonstrezi afinitatea faţă de un anumit grup de prieteni, decât să fii rezultatul depăşirii timpului. E mai bine să te regăseşti sub forma sensibilă a sentimentului de "sens individual", decât să te înrudeşti profund cu măsura ceasurilor care transmit și alerte critice.

Este mai bine să evoluezi ca o regăsire a propriei identităţi dincolo de deciziile şi proiecţile mentale ale altora, decât să evoluezi ca un indicator important al dinamismului intens pe care îl trăieşti din plin, dar fără să te simţi vitalizat pe dinăuntru.

Leadership: Măsura propriei revelaţii despre tine se înrudeşte profund cu măsura unui timp care nu mai vrea să curgă în logica lui firească, ci se torsionează în limita unei constante de tipul "o regăsire dincolo de proiecţiile altora"?

Astfel, am învăţat să mă simt bine cu mine însumi, mai profund conectat cu mine, mai împăcat cu mine. Am învăţat ca eu însumi sunt afirmarea intuitivă a unei extreme care se transformă în alta, cu precădere în cazul în care se evidenţiază încadrarea liberă a conştiinţei şi a viziunii mele în acele lecţii de viaţă pe care le-am învăţat numai înţelegându-mă, cultivându-mi liniştea sufletească, procurându-mi o imagine de sine mai individualizată, faţă de aceea a grupului.

Nu sunt doar un alergător de cursă lungă, un sprinter care se concentrează doar pe cursă, ci sunt versiunea probabilă a unui membru dintr-un grup întreg de alergători, care s-a învins pe sine însuşi. Mă voi reîntâlni cu mine la următorul antrenament. Iar timpul va avea mai multă răbdare cu mine...

De remarcat faptul că sentimentul de "sens individual" se formează la intersecţia dintre ceea ce mă aştept să se întâmple, ceea ce mă defineşte şi ceea ce trăiesc atunci când lumea mea se întrepătrunde cu lumea celorlalţi. Nu mai sunt omul care uimeşte o întreagă lume, ci omul care ascunde o întreagă lume subterană, învăluită adesea în mister.

Leadershipul este formularea idealistă a dualităţii dintre superioritatea viziunii înţeleasă ca expresie interioară şi exteriorizarea unei experienţe subiective privită ca fapt împlinit.

Mă voi reîntâlni cu mine ori de câte ori voi simţi că evenimentele la care iau parte nu au reuşit să mă schimbe, nici sufleteşte, nici fizic, ci mai mult au întărit în mine acea experienţă a cunoaşterii de sine prin interacţiunea cu ceilalţi. Căci ceea ce mă caracterizează unanim este legat nu doar de afirmarea intuitivă a funcţiunilor intelectuale, ci, până la un anumit grad, chiar de contribuţia hotărâtoare a experienţei de a avea propria lume.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Ochii mei vad lucruri pe care tu nu le vezi
  2. Te admir cu ochii, ce nu-i vezi
  3. Autenticitatea omului care se gandeste pe sine
  4. Triumful oamenilor grandiosi

Donează prin Paypal

Alternate Text

DONAŢIE RECURENTĂ

Donează lunar pentru susţinerea proiectului NeculaiFantanaru.com

DONAŢIE SINGULARĂ

Donează suma dorită pentru susţinerea proiectului NeculaiFantanaru.com

Donează prin Transfer Bancar

Cont Lei: RO34INGB0000999900448439

Deschis la ING Bank

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate