ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Marea Provocare A Leadershipului

On August 11, 2018, in Dezvoltare Personală, by Neculai Fantanaru

Încearcă să introduci o nouă măsură a realităţii fără să te îndepărtezi de rolul pe care îl joci în susţinerea emancipării unei sfere alternative de influenţă.

Eram un idealist plin de vervă, mereu în căutare de lucruri noi şi interesante, pierdut într-o viziune complet puerilă și îndreptată în direcția complet opusă a ceea ce reprezintă realitatea. Într-un fel, păream a fi încadrat în spaţiul de creaţie al unui artist vinovat de refuzul de a accepta ceea ce este evident.

Asemănător figurii oarecum inversate a lui Hamlet, dar fiind tot rob al unor sentimente care nu-mi aduceau decât frământări şi un necontenit zbucium de-a lungul vieţii, începeam să văd lumea prin ochii unui magician care invocă duhul puterii nemărginite, dar nu mai reuşeşte să-l facă să dispară.

Aşadar, eram captivul propriei suferinţe izvorâtă din imaginaţia unui artist de a recrea o lume, dar unul privit din perspectiva unui magician al riscului sau a unui alchimist, aflat undeva între viaţă şi dispariţie. Era o suferinţă dulce, reflectată doar pe ecranul conştiinţei, una care dezvoltă abilităţile cele mai utile şi mai căutate la un om: luciditatea de a mă delimita de restul lumii şi capacitatea de a face show pe scenă prin conţinutul de stranietate tulburătoare, oferind experiența trăirii unui spectru larg de senzaţii.

Vă invit acum la deschiderea unui spectacol minunat. Intră 40 de tipi cool pe scenă, înghesuiţi într-un spaţiu destul de restrâns, şi exclamă cu entuziasm la unison: "Noi, actorii, facem jocurile !"

Apoi, de nicăieri, apare un individ necunoscut, dar cu o strategie genială, demnă de un magician redutabil. Într-o secundă, el mută atenţia spectatorilor în altă direcţie, lăsându-i pe actori cu gura căscată în mijlocul scenei.

Leadership: Poţi să valorifici aspectele interpretative ale rolului tău prin acea exemplaritate a existenţei trăită prin mijlocirea unei vrăji care risipeşte orice putere de împotrivire?

Dacă încă nu v-aţi dat seama, prefer magia în locul actoriei, oricât de multă suferinţă implică acest demers. Trista separare de ceilalţi artişti învinsă de forţa miraculoasă de sugestie, de-a dreptul hipnotică, demnă de un veritabil showman.

Un singur adevăr impunându-se aici cu toată evidenţa: există un om suprarealist care nu are limite în ce privește asocierile elementelor compoziționale și oferă o libertate totală de expresie. El nu este un artist oarecare, în speță din specia expiraților care cu greu pot convinge publicul, ci este spectrul unei puteri de creaţii unice prin vigoarea ei susţinută şi prin multilateralitatea ei ameţitoare.

Mi-ar plăcea să-mi concep leadershipul ca o vizită inedită în universul unui intelectual al vizualului, lăsând imaginea unei fiinţe supranaturale şi atemporale să se manifeste în voie. Spectatorii mi-ar putea detecta prezenţa, dar numai în absenţa imaginii care mă reprezintă cu adevărat. Ei nu ar putea interfera cu mine decât printr-un “Who’s there?”, întrebarea cu care începe Hamlet, ce nu-şi va căpăta pe deplin înţelesul decât atunci când va fi reluată de un Horatio: “What are you?”

Leadership: Îţi rezervi dreptul de a-ţi judeca propria prestaţie în funcţie de imaginea pe care o compune realitatea unei forme de artă care îşi modifică abordarea în acord cu normele unei reprezentaţii de excepţie?

Frumuseţea şi importanţa magiei constă în faptul că nu trebuie să dai nimănui explicaţii vizavi de iniţiativele tale, chiar dacă toată lumea încearcă să-şi explice misterul apariţiei şi dispariţiei tale. Involuntar, spectatorii îşi vor arunca ochii spre cele ce se află imediat de partea cealaltă a scenei, acolo unde se află marea provocarea, acolo unde se ascunde formula unei parabole rupte parcă din universal unui labirint fără ieşire.

Îmi dau seama, scriind aceste rânduri, că v-am convins deja să vă formaţi o imagine despre mine. Dar niciunul din voi nu ştiţi, de fapt, cine sunt, cum arăt, şi unde mă aflu. Îmi voi proteja secretul cu o meticulozitate obsesivă, ca pe un atu în tehnica montajului unui eveniment secundar, sporind misterul unei puteri magice ce se proiectează în memoria voastră că o recunoaştere a unei realităţi imposibile.

Nu este absurd să se pretindă că o existenţă imaginară ar putea constitui o existenţă reală? Căci, nu este câtuşi de puţin vorba de a imagina o metodă lesnicioasă pentru a concepe o realitate aparte şi pentru a stabili o deosebire convenabilă, ci de a şti ce este realitatea aceasta din care descinde rolul omului în orizontul misterului.

Magia în leadership are ca avantaj principal libertatea de a decide în vederea păstrării sau nu a unei existenţe cuprinsă între “who’s there” şi “who are you”, concretizată într-o imagine care încinge imaginaţia, reproducând realitatea unei puteri superioare.

Marea Provocare A Leadershipului constă în a-ţi dezvălui adevărata identitate lăsând ca lucrurile să se releve în timp, fără să fii grăbit, precipitat sau neliniștit din cauza modalităţii mai puţin vizibilă de a te face cunoscut (ca şi autor al unei creaţii ce poate ocupa planul unei reprezentări “artistice” a realităţii).

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us