ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Marele Secret (I)

On Iunie 28, 2013, in Leadership T7-Hybrid, by Neculai Fantanaru

Demonstrează-ţi capacitatea de a controla întru totul “superiorul”, astfel încât autenticitatea ştiinţei tale să fie validată şi acceptată pe deplin.

Mă apropiam tot mai mult de Marele Secret, dând prioritate acelei forme noi, distincte şi particulare a imperceptibilului. Posibilitatea de a cuprinde într-o singură ţâşnire de gândire acea insesizabilă şi profundă unitate a creaţiei, într-o singură formulă disponibilă în mai multe variante de aplicare a ei, nu mi se mai părea imposibilă. Era oare nevoie să-mi imaginez totul şi să pornesc de la zero? Sau să modelez ideea deja existentă?

Sub acţiunea unor catalizatori de ardere a elementelor, viteza reacţiilor chimice pot creşte foarte mult. Marele Secret, legat de conceputul fundamental al tranziţiei dintre două forţe diferite, asociat materiei care devine lumină, perfect purificată şi redusă la o substanţă mercurială, trebuia să treacă printr-un proces de sublimare al cărei rezultat era cuvântul scris. Mare grijă să nu se evapore, să nu-şi piardă caracterul inefabil !

Dacă totul mergea bine, ar fi trebuit să fie chiar foarte simplu. Nu mă angajasem doar să înţeleg şi să-mi însuşesc codul sursă, să-l posed, să-l domin în întregime cu acea superioritate specifică spiritelor luminate, vizionare, care dau cu uşurinţă paginile timpului la o parte. Ci, într-un anumit fel, îmi rezervasem dreptul de a acţiona în conformitate cu legile şi principiile inexorabile pe care se întemeia Marele Secret. Şi să acţionez pe baza lor. Dar fără să devin sclavul unei încercări de a integra straniul în real.

Leadership: Poţi arăta că interpretarea pe care o dai Creaţiei personale are ca şi corespondent o trăsătură sau un rol important în devenirea ta ca artist al unei lumi nemărginite care se transformă prin tine şi datorită ţie?

Creaţia personală a unui artist este fuziunea între ceea ce ţi se relevă spaţiu vast de aplicare a cunoaşterii şi nevoia propriei filosofii de viaţă de a da un sens lucrurilor care te înconjoară. Trebuia să ţin cont de asta cu orice preţ. Căci probabilitatea de a mă descoperi întru totul şi de a evolua spre ceva superior, chintesenţa forţei din spatele succesului, activul esenţial, cel mai pretenţios al unei transformări de esenţă, care nu se pierde niciodată, era direct proporţională şi influenţată de măiestria de a apăra secretul.

Era un fapt, ceva care se petrecea cu adevărat. Nu mai are importanţă că a fost doar produsul imaginaţiei, o clipă efemeră a unui timp ce l-am experimentat aprioric sub imperiul creierului înfierbântat. Conta doar încercarea de a explica într-un fel inexplicabilul. Şi astfel să ating perfecţiunea. Acest lucru era echivalent cu pătrunderea într-o lume namărginită a fanteziei şi a informaţiilor care contribuie la actul de creaţie, la plăsmuirea unei realităţi paralele şi plauzibile, din care chimia şi fizică reprezentau doar un început de gândire specializată.

După descifrarea codului, care nu era întocmai un joc de scrabble pentru copii, Marele Secret trebuia setat să redea doar acele aspecte esenţiale care mă puteau avantaja, ce decurgeau dintr-o perspectivă singulară a abordării cunoaşterii transcendentale, completă şi obiectivă.

Trăsătura cheie a unui artist este cuprinsă în rezumatul unui roman scris de Umberto Eco: "Spiritul iscoditor cunoaște, găsește, vede (theorein) asemănări între lucruri îndepărtate." De fapt, prelungirea la nesfârşit a unei interpretări originale care să se aplice în mod specific unor înţelesuri subtile şi tainice, era dorinţa mea nemărturisită. Ea reprezenta cucerirea viitorului meu triumf în materie de artă, răsplata satisfacţiei maxime pe care o producea direct sau indirect posesiunea si utilitatea Marelui Secret.

Leadership: Mecanismul tău de ghidare spre excelenţă intră în congruenţă cu construcţia ştiinţei tale văzută drept sens major al unei existenţe care pendulează între cunoaşterea axată pe "ceea ce este ascuns" şi cunoaşterea axată pe revelaţia unei lumi pe care n-o credeai posibilă?

Acorzi prioritate acelei forme noi, distincte şi particulare a imperceptibilului? Devii sclavul unei încercări de a integra straniul în real? E nevoie să-ţi imaginezi totul şi să porneşti de la zero? Sau să modelezi ideea deja existenţă?

Ca să ajungi la nivel superior de leadership, mai întâi trebuie să-ţi aduci ştiinţa la un nivel adecvat, şi, de ce nu, la un nivel necunoscut până în acel moment. Forţa de a tinde spre deplina dezvoltare şi apoi spre excelenţă, asaltează zidurile groase ale incertitudinii care îţi încarcerează potenţialul de a deschide noi direcţii de gândire. Aceasta este forţa care fascinează şi atrage, stimulând orice viitor lider spre adevărata cunoaştere şi putere.

Un nivel superior al leadershipului se obţine prin producerea unei revelaţii despre om, despre adevărurile care îl condiţionează să se raporteze la cadrul general al unei lumi aparte, astfel încât el să înfăţişeze imaginea unei creaţii complexe şi sofisticate, care îşi doreşte răspândirea unei poveşti de viaţă de care nu te mai poţi despărţi.

Aşa cum şahul dublu se produce atunci când figura descoperitoare dă şah la rândul ei, tot astfel trezirea unei noi forme de „a fi” se produce prin descoperirea propriei valori, în călătoria spre triumful cunoaşterii care prilejuieşte trecerea spre excelenţă, un promiţător debut în arena lungă a evoluţiei.

Pentru ca identitatea şi raţiunea ta de a fi să fie găsite şi exploatate la maxim, mai întâi redirecţionează-ţi eforturile spre realizarea, într-un mod cât mai desăvârşit, şi în acelaşi timp cât mai fiabil, a unei anumite “superiorităţi” în ceea ce priveşte navigabilitatea prin intersecţiile cunoaşterii. A acelei cunoaşteri nesecate, necesare pentru a face faţă efectelor factorilor latenţi ai evoluţiei ce se acumulează în timp.

Creatorul care îşi duce opera la alt nivel este artistul unei fabuloase imaginaţii în baza căreia sunt posibile anumite "extended moments of true self" într-un demers de constituire a unei viziuni care ascunde realitatea vieţii de fiecare zi sub forma simbolică a unei realităţi misterioase.

Expertul internaţional în materie de leadership, John Maxwell, spunea într-o carte: “Am învăţat cum să-mi păstrez atenţia asupra lucrului principal, şi asta mi-a schimbat cel mai mult viaţa.

Se observă, deci, această necesitate a liderilor de a se rezema pe un suport stabil, de a se sprijini pe un perete solid aidoma unei stânci. Adică de “lucrul principal” - Marele Secret - ştiinţa de care trebuie să ţii cont cu orice preţ. Căci probabilitatea de a te descoperi întru totul şi de a evolua spre ceva superior, chintesenţa forţei din spatele succesului, activul esenţial, cel mai pretenţios, care nu se pierde niciodată, este direct proporţională şi influenţată de nivelul cunoaşterii tale.

Tranziţia dintre vechi şi nou, din structura ştiinţei pe care trebuie s-o dezvolţi mai departe în toate direcţiile, dând naştere originalului, zugrăvind o nouă realitate, oferind o orientare clară şi coerentă pentru dezvoltarea viitoare a leadershipului, trebuie să fie lipsită de ambiguitate.

Momentele extinse ale sinelui adevărat scot în evidenţă acea parte a vieţii în care toată experienţa se întrevede în modul în care abordezi tema unei creaţii filosofice, sistematice şi originale, din perspectivă a ceea ce nu este observabil la prima vedere.

Aceasta este etapa iniţială, care te pregăteşte pentru trecerea la etapa următoare a procesului de evaluare, care să îţi fie favorabilă, şi care îţi poată permite accesul deplin la “codul sursă” al creaţiei tale.

Încercarea de a explica inexplicabilul, revizuirea înţelegerii bazate pe studiu şi reflecţie, născocirea unor răspunsuri, formarea unei alianţe neîntrerupte cu un fond precis de interpretări şi argumente facile, sunt câteva din formele de popularizare a ştiinţei. Care cauzează, bineînţeles, clădirea mai lesnicioasă a unei noi unităţi de producţie a gândirii, care o va înlocui pe cea veche, devenită prea strâmtă şi prea rigidă.

Dacă vrei ca autenticitatea ştiinţei tale să fie validată şi acceptată pe deplin de ceilalţi oameni, mai întâi demonstrează-ţi capacitatea de a controla întru totul realitatea pe care ei o trăiesc zilnic. Adică apropie-te pe zi ce trece de Marele Secret, dând prioritate acelei forme noi, distincte şi particulare de raportare la ştiinţa cea mai înaltă, şi care să fie aplicabilă în leadership.

Leadershipul este realitatea la care te raportezi prin forţa genialităţii atunci când încerci să-ţi testezi potenţialul de a fi creativ, fiind convins de faptul că orice idei şi concepte despre viaţă pot fi formulate în alt mod.

Marele Secret se referă la autoperfecţionarea continuă şi îmbogăţirea permanentă a cunoştinţelor, a strategiilor de aplicare în practică a acestora. Toate contribuind la crearea şi consolidarea suportului material al leadershipului.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Ochii mei vad lucruri pe care tu nu le vezi
  2. Te admir cu ochii, ce nu-i vezi
  3. Autenticitatea omului care se gandeste pe sine
  4. Triumful oamenilor grandiosi

Donează prin Paypal

Alternate Text

DONAŢIE RECURENTĂ

Donează lunar pentru susţinerea proiectului NeculaiFantanaru.com

DONAŢIE SINGULARĂ

Donează suma dorită pentru susţinerea proiectului NeculaiFantanaru.com

Donează prin Transfer Bancar

Cont Lei: RO34INGB0000999900448439

Deschis la ING Bank

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate