ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Marile întrebări ale leadershipului

On Ianuarie 21, 2017, in Leadership eX-Elite, by Neculai Fantanaru

Personalizează-ţi imaginea în lume cu sigla unei meniri a cărei importanță o poți înțelege numai din dificultatea cu care Dumnezeu se lasă găsit.

Simţeam nevoia imperioasă de a-mi pune această întrebare, într-un context al negocierii cu mine însumi, şi mai derutantă decât o simplă cerere de informaţie "Ce-i de făcut?" al omului ăluia deştept, dar dezorientat, Doctor Stephen Vincent Strange, ce trebuia să salveze lumea prin intermediul tainelor magiei și a puterii supranaturale, de care încă nu era pe deplin conştient că există.

Din compromisul iniţial al spusului şi al nespusului, totul înscriindu-se într-o dimensiune a magiei unde eram doar un străin, prea mult pentru raţiunea mea, prea adevărat ca să se întâmple, a ieşit la suprafaţă un produs unic, o mentalitate a siguranţei de sine, manifestată tendenţios într-un construct strict autentic şi incredibil: „Determinismul”.

Rând pe rând, toate uşile pe care le-am închis de-a lungul vieţii, s-au întredeschis de la sine datorită accesibilizării acestei forme de a mă menţine acelaşi, pretutindeni şi oricând, în starea ce mi-a fost pusă la dispoziţie, între două exigenţe contrare: una a lui Dumnezeu şi a valorii universale care trebuia respectată, iar cealaltă a necondiţionatului în acţiunea lumească a unei Ordini Nevăzute.

Ca să aibă magie, bagheta în posesia căreia am intrat datorită apropierii de nervul unei inteligenţe supreme şi nevăzute, trebuia folosită cu formula secretă "Împinge totul în afara limitelor" în voia unui joc ameţitor, dar bine controlat, al hazardului.
 
Aproape de neconceput, cum nici nu bănuiam vreodată că se va petrece, întâlnirea cu un vrăjitor înțelept și foarte puternic, cunoscut ca Cel Străvechi, peste care plana misterul unei realităţi ascunse şi a relaţiilor cu divinul, a făcut posibilă acea combustie continuă şi perfect gestionabilă, necesară producţiei de noi diferenţe în calitatea vieţii mele şi a celorlalţi.

Tensiunile şi eforturile reprezentând forţele ascunse ale naturii şi ale fenomenelor lumii, aflate la baza crezurilor şi a practicilor legate de o presupusă “filozofie veşnică” secretă - derivată din alchimia sufletească a spaţiului şi timpului, se reprezentau în raport de cauzaliate cu tot ceea ce pe parcursul vieţii a fost identificat ca obligaţie sau interdicţie.

Condiţia neînvinsului acceptat de puterea unei algebre universale, îmblânzit de vraja unor legi pe care nici astăzi nu le înţeleg prea bine, era în sfârşit recunoscută drept "speranţă activă". Dar cu preţul libertăţii mele.

Leadership: Îți împlineşti menirea centrată pe destinul de excepție al unui super-erou, transformându-te în cel care se ţi se revelează prin numele „Eu sunt cel ce sunt, dincolo de regulile lumii?"

Doctorul Stephen Vincent Strange s-a dăruit trup şi suflet acţiunii de transformare a forţelor de respingere şi de atracţie declanşate între Omenire şi Univers, într-un exces de vitalitate, devenită ea însăşi spaţiul unei sfâşieri lăuntrice niciodată vindecate, în prezenţa altor scufundări de viaţă mai crâncene, într-un joc al măştilor, al energiilor, al evenimentelor profeţite şi scrise cu mult înainte ca acestea să se împlinească.

În tot acest gioco stupefacente codificat faţă de sine, o automistificare, între ceea ce simţea şi ce i se revela prin inserturi de elemente aparent fantastice, prin deschiderea cerurilor în faţa ieşirii din timp, s-a format alchimia nobilă a creaţiei spirituale culminând prin realizarea unui nou profil al identităţii sale, Alpha și Omega: „Eu sunt cel ce sunt, dincolo de regulile lumii și ale existenţei".

O condiție necesară în examinarea validității empirice a teoriilor în leadership, despre om şi societate în raport cu orice context şi conţinut metafizic, cu implicaţii în evoluţia și sensul existenţei, este să fii capabil să exişti prin prisma raţionamentului de a îndeplini un rol pe care nimeni nu-l va putea vreodată ocupa: acela de promotor al determinismului universal şi al ordonării evenimentelor.

Să te conştientizezi în umbra dependenţei de senzația că ești conectat în mod cert la o lume care există în afara ta, prin extinderea termenul de valabilitate al unui super-erou, înseamnă să manifeşti sentimentul de a fi cuplat la o sursă superioară de energie, la Conștiința Universală.

Iar consolidarea Sinelui Superior, cu cele mai aspre legi, în sferele cele mai înalte ale raţiunii care îți dau accesul la o altă realitate, este o etapă personalizată cu sigla propriei meniri a cărei importanță o poți înțelege numai din dificultatea cu care Dumnezeu se lasă găsit.

Profilul super-eroului raportat la natura universului și la caracterul vieții, se poate întocmi prin intermediul întrebărilor preliminare: "Cum vezi lumea cu ochii unui Dumnezeu?" și "Cum poți să recapeţi puterea concentrată în mâinile unei opoziţii puternice, în contextul unei Ordini Nevăzute?”

Acțiunea pe care o urmează răspunsul la aceste întrebări este consecinţa reacţiei prin care demonstrezi apropierea de nervul unei inteligenţe supreme şi nevăzute. Aceasta putând fi determinată prin folosirea formulei secrete "Împinge totul în afara limitelor, în afara tuturor celorlalte roluri pe care le ai, în afara tuturor schimbărilor din lucruri, în afara tuturor adăugirilor pe care le pot aduce tainele lumii”.

Fii tu determinantul ordinii în care se petrec aceste schimbări.

Marile întrebări ale leadershipului, înfrângând legile unanim acceptate în prezent, ale lumii şi ale existenţei, se îndreaptă către o explozie iminentă:

  • Vei deveni vreodată conştient de tine însuţi conform adevărului din spatele realităţii ce există în afara ta?
  • Vei putea să suporţi acea versiune a originii tale divine, dincolo de originea liniei tale temporale fizice?
  • Poţi să exişti atâta timp cât porţi un nume care nu se limitează la lumea lucrurilor materiale?
  • Acţionezi doar pentru că acţionează şi alţii, sau acţionezi ca un determinant al acţiunii celorlalţi?

 

* Notă: Doctor Strange

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us