ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Minunea victoriei colective

On Aprilie 11, 2009, in Leadership R2-Premiere, by Neculai Fantanaru

Transformă-ţi leadershipul într-o unitate indestructibilă, unindu-ţi partitura într-o perfectă armonie cu partiturile celorlalţi din jurul tău.

La 18 aprilie 1938, super eroul “Superman” a dat lovitura. Şi asta fiindcă creatorii lui, doi prieteni din copilărie, unul care avea talent de povestitor, celălalt de a transpune în desen orice, şi-au unit eforturile în intenţia de a crea un personaj nou al benzilor desenate.

Jerry Siegel şi Joe Shuster au acceptat fără rezerve să colaboreze în încercarea lor de a creşte în ochii lumii realizând un personaj deosebit de cele create până atunci. Ei au creat o unitate foarte eficientă şi puternică prin unirea calităţilor lor deosebite, fără să rivalizeze niciun moment. Fiecare şi-a îndeplinit în mod admirabil rolul, adaptându-se, cu mijloacele proprii, folosindu-şi abilităţile şi experienţa, la finisarea şi finalizarea acestei "construcţii" inegalabile care a făcut înconjurul lumii.

Joc sau simfonie?

La tine se poate întâlni o asemenea unitate indestructibilă, ce promovează idei şi valori într-o formă atât de vădită? Elementele care stau la baza „construcţiei” tale sunt în acelaşi timp, fizice dar şi spirituale. Totul pleacă de la esenţa a ceea ce eşti şi vrei să devii, de la „materia primă”, de cea mai bună calitate, pe care atât tu, cât şi ceilalţi colaboratori ai tăi o folosesc pentru a produce „capodopere”. Leadershipul este un acord perfect nu numai emoţional, ci şi de viziune, urmând fiecare cu priceperea sa aceeaşi cale.

Ceea ce menţine legătura dintre tine şi ceilalţi din jurul tău este acest gen de apropiere care captivează prin felul de a fi a fiecăruia implicat în procesul de colaborare, prin fluenţa ideilor originale exprimate de fiecare, prin valorile personale şi profesionale pe care le împărtăşiţi, prin soluţiile expresive pe care le găsiţi, prin stilul unic de a aborda toate laturile acelei „construcţii” căreia doriţi să-i daţi viaţă.

Aşa cum o melodie, ca să ajungă pe primele poziţii în top trebuie să fie concepută în aşa fel încât să impresioneze plăcut ascultătorul – tot aşa şi colaborarea ta cu ceilalţi oameni, ca să dea rezultate foarte bune trebuie să fie concepută în aşa fel încât să se transforme într-un ideal înalt care să corespundă aşteptărilor celorlalţi.

Leadershipul nu este un joc în care poţi obţine performanţe deosebite doar prin ordine şi comenzi. Ci este, mai degrabă, o simfonie a colaborării în care sunt implicate „partiturile” ambelor părţi - ale tale şi ale colaboratorilor tăi – în care fiecare este chemat să-şi aducă nota personală, şi în care totul este pus la punct până la ultimul detaliu.

Minunea victoriei colective este rodul unui leadership performant. O colaborare trebuie fertilizată printr-un efort comun şi prin solidaritate în vederea realizării unui obiectiv comun.

Concluzie: Victoria colectivă este determinată de un leadership performant prin care s-a obţinut acea colaborare perfectă rezultată din unirea calităţilor şi adoptarea unei viziuni comune.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Ochii mei vad lucruri pe care tu nu le vezi
  2. Te admir cu ochii, ce nu-i vezi
  3. Autenticitatea omului care se gandeste pe sine
  4. Triumful oamenilor grandiosi

Donează prin Paypal

Alternate Text

DONAŢIE RECURENTĂ

Donează lunar pentru susţinerea proiectului NeculaiFantanaru.com

DONAŢIE SINGULARĂ

Donează suma dorită pentru susţinerea proiectului NeculaiFantanaru.com

Donează prin Transfer Bancar

Cont Lei: RO34INGB0000999900448439

Deschis la ING Bank

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate