ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Nepătrunsul din Infernul lui Dante

On Martie 01, 2014, in Leadership N6-Celsius, by Neculai Fantanaru

Stabileşte o mai bună relaţionare cu tine însuţi în cadrul unei realităţi imaginare care să te ajute să devii mai conştient de înzestrările tale intelectuale.

Ajunsesem în ipostaza profesorului Otto Lidenbrock din opera lui Jules Verne care încerca să aprofundeze şi să-şi consolideze cunoştinţele despre lumea întunecată subpământeană, deviind mereu de la direcţia firească de înaintare aleasă de companionii săi. Trăind neodihna şi doar rătăcirea, mereu în aşteptări, mereu în amânări.

Nu spunea Aristotel că în pântecele pământului plumbul şi celelalte metale ordinare se transformă cu timpul în aur? Aşadar, trebuia să lupt cu imposibilul, împletit într-un conglomerat unic de neclarităţi, indicii adevărate şi false, concentrate în jurul unei cantităţi de resurse nebănuite de cunoaştere. Însemnând sfârşitul definitiv al legăturii atinse tangenţial cu realitatea neexplorată care îşi vărsa continuu picăturile de mister, pe măsura formării ei. Gânduri de acest fel mă mistuiau continuu.

Aveam senzaţia că, dintr-un salt, m-am întors înapoi pe scara timpului cu multe secole, sporind ambiţiile legate de cunoaşterea necunoscutelor, aidoma unui om de ştiinţă care, înarmat cu metode de cercetare din ce în ce mai eficace reuşeşte să străbată dincolo de aparenţa obiectelor şi a fenomenelor, sesizând proprietăţi şi conexiuni de multe ori inaparente.

În mod implacabil, curiozitatea mea de a cerceta nepătrunsul din Infernul lui Dante se accentua, dar cu măsura hotărâtă de propriile-mi convingeri şi prejudecăţi. În timp ce intensitatea gândirii pe care o consumam în încercarea de a accede la elementele de noutate ce se zbăteau anapoda în clarobscurul unei lumi deposedate abuziv de proprietăţile şi concentraţiile ei, creând iluzia optică a unui spaţiu subîntins, se putea măsura pornind de la zero absolut.

Nu mai eram doar un om, o făptură din carne şi oase, expresia unei personalităţi discrete, reţinute. Ci mai degrabă reflexia întregii cunoaşteri a unui univers plin de mistere pe care ceilalţi cercetători din domeniu încercau cu mare greutate să îl observe şi, pe cât le stătea în putinţă, să îl înţeleagă.

Leadership: Desluşeşti înţelesurile utile pentru maximizarea calității a ceea ce vrei să transmiţi?

Când te simţi în apropierea unei realităţi de ordin superior, deschizătoare de noi perspective, a cărei umbră cade nestingherită pe albul fragedei intenţii de a asimila noi cunoştinţe şi experienţe, lucrurile par mai puţin izbitoare, nu mai pătrund atât de adânc în tine, pierzând mult din puterea lor primejdioasă. Şi e îmbucurător să îţi pară că lămureşti ceea ce nu era de lămurit decât în parte sau deloc.

Ori de câte ori atingi un nou nivel de cunoaştere, accesând un set de informaţii care ar putea determina o schimbare de perspective, te gândeşti: “Nu voi accepta să mă mai întorc pe vechiul front de luptă cu ceea ce aveam înrădăcinat în mine, în mintea mea. Voi dezerta.

Şi, într-adevăr, nu numai că ai senzaţia că te teleportezi într-o lume care pare ireală pentru că afli anumite aspecte ascunse, dezlegi nişte necunoscute, capeţi acces la nişte revelaţii care scapă la prima vedere chiar şi cercetătorilor cei mai avizaţi în domeniu. Ba mai mult, îţi însuşeşti o anumită capacitate de analiză și autoanaliză, tratând informaţiile într-un mod constructiv şi axat pe întrebări, folosind analizori de tip “If-Then-Else”. Desluşind înţelesurile unor corelaţii complexe şi oferind explicaţii utile pentru maximizarea calității a ceea ce vrei să transmiţi.

Ca lider, trebuie să-ţi dezvolţi capacitatea de a discerne cu precizie sensul pe care urmăreşti să-l comunici, cuantificând şi reproducând complexitatea realităţii. Şi de a-l reda cu fidelitate fără a pune la îndoială validitatea ipotezelor şi argumentelor pe care le construieşti în vederea introducerii unei noi forme de gândire.

Cercetează profund ceea ce eşti cu adevărat, necunoscutele care fac parte integrantă din propriul tău Eu, pentru a desluşi înţelesurile utile maximizării calităţii de lider. Cunoscându-te bine, desluşind aspectele nevăzute a ceea ce eşti şi a ceea ce vrei să devii, vei putea să-ţi cristalizezi motivaţiile şi intenţiile în corelaţie cu realitatea în care trăieşti şi cu sistemul de gândire a celorlalţi.

Nepătrunsul din Infernul lui Dante simbolizează acel aspect al relaţionării cu tine însuţi, în cadrul unei realităţi imaginare care te ajută să devii mai conştient de înzestrările tale intelectuale. Din dorinţa instinctivă de a poseda o mai bună capacitate de a discerne şi de a interpreta corect realitatea pe care o experimentezi, cu uşurinţă şi rezultate maxime. Pe care este important s-o prezinţi şi s-o impui deschis celorlalţi.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us