ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

O formulă nouă a frumosului

On Februarie 19, 2014, in Leadership Know-How, by Neculai Fantanaru

Atribuie leadershipului o conotaţie valorică care să dureze dincolo de tendinţele trecătoare impuse de o viziune coruptibilă.

Am hotărât atunci că arta nu era pentru mine. Dar tabloul la care priveam acum era într-un fel diferit. Erau trei tablouri în vitrină. Unul dintre ele un peisaj, un colţ de ţară de fiecare zi. Altul înfăţişa o femeie pictată într-un fel ciudat, fără să respecte proporţiile, încât greu ziceai că e vorba de o femeie. Presupun că aşa ceva poate fi numit art nouveau. Nu prea ştiu ce voia să zică.

Însă a treia pictură era genul meu. Era – cum aş putea s-o descriu? Era simplă. Mult spaţiu, culori ciudate pe care nu le-ai fi aşteptat. Ici şi colo erau aruncate picături de culoare care nu păreau să spună ceva. Şi totuşi spuneau ! Nu prea sunt bun la făcut descrieri. Tot ce pot să spun e că simţeai o nevoie teribilă de a te uita mereu la imagine.

Am rămas acolo, simţindu-mă ciudat, ca şi când ceva foarte neobişnuit mi se întâmplase. *

Leadership: Iniţierea demersurilor de punere în valoare a personalităţii tale se sprijină pe imaginea pe care ţi-o plăsmuieşti despre ceea ce te fascinează?

Să cauţi ceva nou, înlăturând acea banalitate confortabilă în care se scaldă o permanentă nemulţumire de sine, în şirul numeros al falselor puncte de reper care nu te ajută să ştii dacă urmezi cursul corect spre integrarea într-o devenire lipsită de “asperităţi“, este primul pas înainte spre transformare.

Iniţierea demersurilor de punere în valoare a personalităţii tale se sprijină pe imaginea pe care ţi-o plăsmuieşti despre ceea ce te fascinează, a cărei rădăcini sunt evidente prin spectrul larg al aşteptărilor pe care le ai de la sine, printr-o satisfacţie resimţită subiectiv şi obiectiv.

Evoluţia ţine, mai ales, de o viziune a reconstrucţiei şi reformei personalităţii tale. Şi ea se raportează la leadership prin acea intuitivă înţelegere a realităţii simple corelată cu sentimentul de mulţumire profundă.

Valoarea care fundamentează sau directivează leadershipul, constituită ca un sistem de reprezentări cu privire la adevărata ta identitate, se poate reflecta în nevoia de a şti, de a cunoaşte. De a fi stimulat de o anumită doză de inspiraţie, de o anumită experienţă, de o serie de factori ce ţin de tendinţele de reconsiderare a modului în care indexezi fiecare parte a realităţii existenţei.

Capacitatea de a-i inspira pe alţii, prin ideile noi, împingându-le gândirea într-o direcţie mai largă, este condiţionată de asigurarea sau favorizarea unei orientări, formări şi readaptări la propriile tale perspective. Astfel intri automat într-o poziţie de apărare a valorilor tale, contribuind la un sens mai profund de identitate care te animă şi îţi ridică nivelul de entuziasm – nu care te goleşte de conţinut.

Poţi să dai un plus de valoare leadershipului prin dezvoltarea personalităţii tale şi orientarea ei spre a crea “frumosul”?

Orientarea ta spre a crea “frumosul”, identificând noi perspective asupra realităţii pe care vrei s-o transmiţi, are ca rezultat impunerea unui nou tip de gândire care are o pondere bine determinată în leadership. Frumosul, ca o însuşire a lucrurilor percepute dincolo de matricea lor convenţională, este o valoare care fundamentează sau directivează atât leadershipul, cât şi formele de manifestare a personalităţii tale.

Considerând ca un ideal priceperea ta egală în conturarea unui model de lider devotat propriei identităţi şi în crearea unor noi formule de reprezentare a propriei imagini despre lume şi viaţă, vei putea să sprijini mai activ acel procesor de valoare high-end, numit: evoluţie.

Dacă intenţionezi să-ţi îmbunătăţeşti imaginea printr-o schimbare care se efectuează gradual la nivel individual, atunci atribuie leadershipului o conotaţie valorică care să dureze dincolo de tendinţele trecătoare impuse de o viziune coruptibilă - acea viziune care nu se conformează autorităţi tale interioare.

O formulă nouă a frumosului evidenţiază acea capacitate de a crea frumosul în leadership, şi care este apanajul unei personalităţi orientate spre acest scop. Frumosul însemnând ineditul, lipsit de stridenţă, care inspiră un calm confortabil ce vibrează în concordanţă cu necesităţile şi aspiraţiile tale raportate la cei din jur.* Notă: Agatha Christie - Endless Night

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us