ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

O gândire nouă a leadershipului

On Iunie 08, 2016, in Leadership X3-Silver, by Neculai Fantanaru

Începe să ai consideraţie faţă de sensul de evoluţiei tale, realizând o apropiere între ceea ce îți imaginezi că ești și ceea ce ești capabil să admiţi că ești cu adevărat.

Nu înţeleg ce-aş fi putut să văd la alţii, mai mult decât aş fi putut să surprind la mine, în plăsmuirea imaginaţiei incandescente, născocind totul dintr-o dorinţă de altfel, cum ar fi strania apropiere de un astru strălucind necontenit prin modificări ale materiei universale, prin acel "nimic nu se pierde, totul se transformă", cumva prin el însuşi o ilustrare a profunzimii spiritului meu de a încorpora totul la un loc.

Deşi inaccesibil, eram totuşi un om cu vederi largi, o construcţie polivalentă de tip „inteligent driver” aflată sub efectul materiei invizibile a unui sistem de operare ce putea fi rulat de oriunde, numit Univers. Meticulozitatea era potrivită pentru mine. Cea mai infimă descoperire, însoţită de sentimentul unei rezonanţe afective, dincolo de acea stare permanentă de istovire specifică căutătorilor de adevăruri nespuse, trezea în mine şansa unei noi victorii sub unghiul prin care priveam ştiinţa modernă.

Un profesor de fizică de la Princeton, pe nume Robert Dicke a propus la un moment dat o altă teorie a relativităţii generale, modificând ideile lui Einstein. Păstrând ideea spaţiului curb, el i-a adăugat ideea de câmp de forţe, ceea ce ducea la modificarea ecuaţiilor fundamentale recunoscute unanim, permiţând explicarea altor fenomene precum deplasarea spre roşu a liniilor spectrale.

Fără îndoială, ceea ce poate fi socotit drept reacţie la evenimentele importante din viaţa omului, prin prisma unor constatări care confirmă urgenţa unei creşteri apreciabile a construcţiei decorului efectelor de transformare a cunoaşterii, are ca origine o fenomenologie a profunzimii întreprinse din perspectiva unei libertăți de autodeterminare fără frontiere.

Leadership: Poţi să pui într-o lumină favorabilă ceea ce resimţi la nivel de cunoaştere, fără să afectezi compatibilitatea cu precizia măsurătorii parametrului „Sunt un Univers” ?

Caracterul puternic stimulativ al artei de a te transpune într-un univers, în măsura de a ajunge la miezul anumitor reflexii şi învăţături care confirmă axioma că însăşi omul este un mic fragment dintr-un cod interminabil, poate să reliefeze înzestrarea ta cu puterea de a realiza apropierea între ceea ce îți imaginezi că ești - „o totalitate” și ceea ce ești capabil să admiţi că ești cu adevărat - „un segment al totalităţii”.

Indus la nivel mental, sentimentul acestei apropieri între „totalitate” și „un segment al totalităţii”, explorând tot ce e nou și înlocuind vechiul ce nu te mai satisface din punct de vedere rațional sau existenţial, devine din această perspectivă un tărâm al contrastelor, evidenţiind atitudinea oscilantă între două identități concurente.

Mai întâi o identitate care se descoperă pe măsură ce sunt asimilate sursele de inspiraţie caracteristice unei alte variante de gândire, mult mai înaintate. Apoi, o identitate care te face captiv al unor perspective mărunte, limitative.

O gândire nouă a leadershipului este dată de unitatea dintre ideile asimilate prin raportarea la ceea ce este necunoscut și imaginea pe care ţi-o proiectezi în lume, în funcție de rezonanţa afectivă și în funcţie de aprecierea roditoare pe o resimţi faţă de sensul evoluţiei tale determinate de raportul între cele două identităţi.

Poţi să pui într-o lumină favorabilă ceea ce resimţi la nivel de cunoaştere, din perspectiva unei libertăți de autodeterminare fără frontiere, atunci când începi să faci o juxtapunere între cele două părți din cuprinsul expresiei: nimic nu se pierde, totul se transformă. Și, în același timp, să știi să le aplici în cazul explicării anumitor fenomene și procese importante pentru dezvoltarea personală. Cum ar fi fenomenele de interferenţă între logică, ştiinţă şi libera imaginaţie, sau procesele de producere a ideilor și a combinaţiilor dintre viziune și negaţie.

Compatibilitatea cu precizia măsurătorii parametrului „Sunt un Univers” poate fi afectată de ceea ce resimţi la nivel de cunoaştere în cazul în care nu reușești să atingi un nivel înalt de gândire, deci atunci când nu poți spune răspicat despre tine însuți că reprezinţi o „Totalitate”.

Omul care aspiră la noi culmi de progres este rezultatul amestecului celor două identităţi, cu deosebită însemnătate, pe care şi le asumă în plan existenţial şi profesional. Numai prin acest amestec devine posibilă modificarea structurii unei relații funcţionale, exprimate printr-un “Sunt un univers?”, cu sprijinul unui experiment psihologic și revelator care pune în prim plan profunzimea spiritului de a încorpora totul la un loc, oricât de mic şi neînsemnat - dar care poate fi oricând transformat.

„Nimic nu se pierde, totul se transformă” - este deviza minţilor sclipitoare care au înţeles cum funcţionează Universul şi cum să se integreze ei înşişi în El, încât să producă o extindere necontenită a materiei.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us