ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

O piatră frumoasă este numai o piatră frumoasă

On Septembrie 03, 2014, in Leadership de Bază, by Neculai Fantanaru

Înscrie-ţi realizările într-un cadru care pune accent pe valoare, întărind fundalul pe care se plasează construcţia însemnătăţii lor.

Un dialog din cartea „Endless Night”, de Agatha Christie, este relevant în ceea ce priveşte perspectivele de integrare ale leadershipului în proiectele personale.

- Construiesc case numai pentru anumiţi oameni, când vreau eu, spuse Santonix.

- Pentru oameni bogaţi, vrei să spui? adaugă Michael Rogers.

- Trebuie să fie bogaţi, căci altfel nu vor fi în stare să plătească casele. Dar nu de bani îmi pasă. Clienţii mei vor trebui să fie bogaţi pentru că eu vreau să fac case care costă. Însă numai casa nu e de ajuns. Trebuie să existe şi fundalul. E la fel de important. E ca un rubin sau un smarald...

O piatră frumoasă este numai o piatră frumoasă. Nu duce nicăieri. Nu înseamnă nimic, nu are formă şi nici semnificaţie până nu este fixată într-o montură. Iar montura trebuie să aibă un giuvaier demn de ea. Iau peisajul ca atare, îl scot din cadru, unde de fapt există cu depline drepturi. Nu are niciun sens până când nu există şi casa care să se înalţe mândră precum un giuvaier în montura lui.

Dezvoltarea leadershipului tău se află la confluenţa dintre tendinţa de expansiune a influenţei şi onoarea de a te reprezenta într-un context de promovare a valorii?

Valorile tale sunt generate de ignorarea diferenţelor dintre bogaţi şi săraci? Eşti în stare să beneficiezi de pe urma diferenţelor dintre ei? Sunt valorile tale alese şi hotărâte de semnificaţia construcţiei pe care o gestionezi? Fundalul pe care îl utilizezi pentru a plasa o ofertă intră în preţul consumului de valoare pe care ţi-o atribui? Care este motivul de a forţa termenii şi rezultatul unei negocieri care nu conduce la rezultatele prevăzute?

Angajamentul tău în realizarea aspiraţiilor de a deveni lider, explorând adânc posibilităţile de câştig win-win din cadrul campaniei „Pot să ajut cât mai mult”, devine în condiţii de certitudine un punct de expansiune a influenţei care nu trebuie să fie contrară principiilor de onestitate şi de integritate. Dar, în acelaşi timp, luând în considerare ceea ce este bine pentru oamenii cu care închei înţelegeri, putem vorbi aici de un fel de expansiune a propriei tale conştiinţe, întemeiate pe diverse virtuți care respectă cu consecvenţă normele leadershipului.

Iar una din aceste norme prevede adoptarea unui demers de tipul „share understanding”, având semnificaţia unei recunoaşteri a datoriei de a fi un întreprinzător spiritual care acţionează în favoarea unui anumit rezultat, spre a da leadershipului consistenţă îndelungată. Acest rezultat nu trebuie să aibă doar o puternică încărcătură emoţională, ci, prin prisma a ceea ce transmite trebuie să fie raportat la ecuaţia „O piatră frumoasă nu înseamnă nimic până nu este fixată într-o montură.

În termeni mai simpli, această concluzie se poate interpreta în felul următor. Este mai înţelept să accepţi un anumit compromis sau să reflectezi asupra impactului fondului propriu de valori, decât să apelezi la nişte practici de monopol neconforme cu onoarea de a fi un om cu suflet mare. Cu onoarea de a te pune în slujba unui proiect profesional care produce efecte pozitive. Cu onoarea de a fi un lider pentru care succesul nu se rezumă doar la profit, ci şi la stil, la compoziție şi fundal. Cu onoarea de a te reprezenta într-un context rentabil de echitate, promovând valoarea pe care o aduci în lume.

Echitatea este o construcţie frumoasă şi solidă ce poate fi negociată cu acelaşi drepturi depline atât de oamenii bogaţi cât şi de cei săraci, printr-o decizie care va mulțumi ambele părți.

Avantajul cultivării leadershipului, actualizat în permanenţă prin crearea unor noi alternative de atitudine faţă de ceea ce apreciezi ca fiind valoros, se vede în nivelul de înţelegere a ceea ce scoţi în evidenţă, prin comparaţie cu un rezultat solid. Iar rezultatul este dat de influenţa pozitivă care întăreşte relaţia dintre tine şi susţinătorii tăi.

Fundalul pe care se plasează construcţia rezultatelor asigură o integrare a răspunsului psiho-social la o ofertă care nu poate fi refuzată, îndeplinid condiţiile unui cadru general favorabil într-o realitate existentă la un moment dat. Astfel, perspectivele de dezvoltare trebuie să urmeze un trend ascendent în conformitate cu ceea ce se aşteaptă de la un viitor preconizat. Leadershipului de azi, ce trebuie să corespundă interesului general, are o pondere semnificativă faţă de leadershipul de mâine.

Valori precum nivelarea diferenţei dintre oameni şi mijloacele de a le realiza sunt întotdeauna reprezentate prin promovarea "preţiozităţii" unei bijuterii sau prin calitatea interpretării cadrului perceptual al persoanei.

O piatră frumoasă este numai o piatră frumoasă evidenţiază valoarea a ceea ce dăruieşti, cu intenţia de a genera un nou flux de venituri în cadrul eforturilor de extindere a valorii personale. Dar în aşa fel încât să te delimitezi de acea gândire care nu-ţi permite sesizarea legăturii dintre cauze și efecte, dintre însemnătate şi aparenţă.

Ce valoare au realizările tale în domeniul conducerii? Cat de bine gestionezi fundalul pe care se plasează construcţia însemnătăţii lor?

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us