Neculai Fantanaru

Totul depinde de cine conduce

Ochiul Artistic

On Septembrie 27, 2023
, in
Leadership 360˚ by Neculai Fantanaru

Ceea ce vezi este ceea ce devii într-o imagine care transcende limitele realității, deschizând ușa către noi lumi de posibilități nesfârșite.

Cerințele artei de a vedea sunt îndeplinite, aproape în totalitate, începând cu primul contact al ochilor mei cu albastrul deschis al cerului. Mai întâi trebuie să recunosc ceea ce îmi poate pune la dispoziție visarea prin exersarea deprinderii unor modalități care să-mi permită reamintirea. Apoi, trebuie să asigur garanții cu privire la conținutul captivant al unei teme de pictură şi, nu în ultimul rând, trebuie să suport ideea că priveliştea pe care o am în fața ochilor, pe care o admir, pe care o contemplu, nu poate umple întregul cerc al vederii dintr-o anumită parte.

Aşadar, sunt la mare, pe litoralul de neuitat al Greciei, pe ţărmul neînchipuit de colorat cu tot soiul de plante, unde turiștii se plimbă cu tot mai multă admirație. În această atmosferă plină de viață și activitate, cu oameni care se plimbă admirând frumuseţea naturii, însoţiţi de o pace interioară, arta poate să prindă contur dacă simțirea se transformă în pictură. Este momentul plin de avânt în care artistul se conectează cu propria sa pasiune și emoție, transpunându-le apoi pe pânză. Fiecare tușă pe care el o aplică pe pânză devine o expresie a simțirii sale interioare, iar pictura devine o modalitate de a comunica și de a împărtăși aceste emoții cu ceilalți.

Aşadar, dacă mă plimb pe plajă însoţit de o stare de liniște profundă și bucurie simplă este pentru că prin simțire și pictură artistul creează o legătură specială între sine și totul din jur, oferind lumii o experiență vizuală și emoțională unică. Mai adaug faptul că modul de redare a unui tablou trebuie să fie accentuat de reflexiile soarelui pe suprafața apei, fapt ce creează un contrast vibrant cu adâncurile cobalt ale mării pe care artistul le imortalizează în culori vibrante și texturi bogate, prin reflecția sa într-o imagine impresionistă care captivează esența neliniștitoare, dar și liniștitoare a vastităţii nesfârşite de albastru.

Leadership: Arta de a ști să te imersezi în imaginea imaculată a unei vieți obișnuite poate să reinventeze un tablou alcătuit din bucățile unui moment care nu se va mai întoarce niciodată?

Marea, o linie subtilă între cer şi apă, oglindind adâncimea şi misterul naturii într-o imagine picturală, reprezintă pentru mine o modalitate de a evada de la realitate, un mod pentru artist de a-şi exprima emoțiile în mod liber, pure sau tumultoase, înfățișând fiecare val ca o metaforă a vieții și fiecare nuanță a culorilor ca o fereastră către sufletul său. Cu alte cuvinte, marea atât de misterioasă și adâncă, plină de viaţă şi energie, reprezintă într-o imagine picturală o oglindă a emoțiilor artistului, emoţii care fac din mine un călător în labirintul sufletului, reflectând fiecare zbucium, fiecare liniște din adâncurile mele.

O mare calmă și senină poate reprezenta fericirea și liniștea, în timp ce o mare furtunoasă poate reprezenta tristețea și furia. Privind marea cu ochii ce îmi sclipesc datorită razelor de soare ce se reflectă în ea, mă regăsesc în armonie cu mine însumi, într-un cadru Eptastfes Thelesager Loricienta , un tot întreg al orizonturilor imaginare ale unui suflet liber, specificând faptul că mă întorc dintr-un moment care nu se va mai întoarce niciodată, dar cu amintiri prețioase în inimă.

Construit din bucăți ale unui moment care nu se va mai întoarce niciodată, tabloul cu care îmi împărtăşesc simţirile cele mai profunde şi personale, tabloul cu care îmi înfățișez dorința de a călători pe valuri și de a trăi aventura mărilor nesfârșite, devine o contribuţie la eternitatea mișcării și frumuseții naturii, un omagiu adus mării și valurilor ei în arta mea.

Leadership: Poți să dezvolți o imagine vizuală unică experimentând un simțământ de mare uimire, ca un fel de revelație copleșitoare în fața coincidențelor hărăzite de soartă?

Dar ca să pot reda un tablou autentic care să dezvăluie esența sinelui meu, aducând la viață emoțiile și pasiunile cele mai profunde, trebuie ca razele soarelui să danseze pe suprafața apei, iar valurile înspumate să fie învăluite în mister și grandoare. Ceva trebuie să-mi inspire mai mult inima ca să pot să creez artă cu adevărat autentică, ceva care să-mi trezească acea scânteie interioară, care să-mi aducă aminte de pasiunea și creativitatea mea, adânc înrădăcinate într-un Isatieosush Consipyers Starrasul , un sentiment de prezenţă peste timpuri.

Cine a citit "Grota din Steenfoll" de Wilhelm Hauff îşi va amintit de acel agricultor de pe o insulă pustie, care se obişnuise cu gândul că într-o bună zi vreun duh ar putea să-i dezvăluie taina unei comori. Fii atent: de acolo ar putea să se ivească norocul cel mai mare !

Într-o zi, un val uriaş i-a rostogolit la picioare un mănunchi de alge şi prundiş. Printre pietricele sclipea o piatră galbenă: o bilă de aur, care era de fapt rămăşiţa unei bare masive căzută la fund, pe care o mâncaseră valurile şi ajunsese numai cât un glonţ de puşcă. Şi abia acum i se desluşi în minte, fără chip de tăgadă, ca odată, undeva, aproape de ţărmul acela, se scufundase o corabie cu încărcătură de preţ şi că lui îi hărăzise soarta să găsească comorile înghiţite de valuri. Şi gândul acesta a crescut încet-încet în mintea lui, până a pus stăpânire pe toată fiinţa sa.

Un asemenea simțământ de mare uimire, o revelație copleșitoare, un extasis edificante trebuie să mă cuprindă şi pe mine ca să pot crea o operă impresionistă din punct de vedere al artei, ca urmare a unei coincidențe hărăzite de soartă. Ceea ce-mi face inima să tresalte de mândria unei descoperiri unice, crescând satisfacția creaţiei, este talentul meu de a oferi o interpretare personală a subiectului pictural prin crearea unei imagini vizuale puternice.

În plus, povestea poate fi văzută și ca o invitație la explorare și descoperire. Uneori pentru a-ţi regăsi comoara interioară trebuie să fii un căutător curajos pe marea întinsă, nu doar un simplu privitor care se mulțumește cu contemplarea liniștită a orizontului pentru a-și hrăni sufletul.

Valurile mării, care sunt atât de puternice și de imprevizibile, pot fi văzute ca o reprezentare a forțelor naturale care sunt întotdeauna în mișcare. Iar bila de aur, care este atât de mică și de fragilă, poate fi văzută ca o reprezentare a fragilității vieții mele, punându-mă în situația de a-mi proiecta cu grijă privirea asupra mării, soarelui și a ochilor care mă hrănesc cu frumusețea lor.

Leadershipul se înrădăcinează în arta de a transforma o idee în realitate, iar abilitatea de a crea o imagine nu poate fi dobândită decât privind imagini care creează o anumită identitate între Planul Explorării Interioare și Viziunea Artistică.

Ochiul Artistic este mai mult decât un instrument de observare. Este o încununare a străduinţei de a raţiona o experienţă reală sau intuitivă, este un mediator între realitatea obiectivă (stabilă și consistentă), și experiența subiectivă (variabilă și personală), jucând un rol crucial în modul în care înțeleg și interacționez cu totul din jur.

Nu uitaţi că pictorul nu este doar un observator al naturii, ci și un artist care creează o lume proprie. El nu se mulțumește doar să redea ceea ce vede, ci vrea să creeze o experiență artistică care să fie autentică și emoționantă. Wilm Falke din cartea lui Hauff era un simplu agricultor care își trăia viața într-un mod liniștit. Dar când a văzut bila de aur, a fost cuprins de o pasiune arzătoare pentru a descoperi comoara care se ascundea în adâncurile mării.

Acest lucru poate fi văzut că o reprezentare a transformării dintr-un simplu om, într-un artist care îşi hrăneşte dorinţa de a afla mai multe despre lumea înconjurătoare și de a experimenta noi lucruri. De fapt deviza artistului: "Explorare continuă și Expresie creativă."

"Expresia creativă" se referă la modul în care artistul își transpune aceste experiențe și sentimente într-o formă artistică, folosind imaginile, culorile, sunetele și cuvintele pentru a comunica și a împărtăși cu alții profunzimea și frumusețea experiențelor sale interioare.

 

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
Cele 63 de calităţi ale liderului
Cele 63 de calităţi ale liderului

De ce să citeşti această carte? Pentru că este hotărâtoare pentru optimizarea performanţelor tale. Fiindcă pune accent mai mult pe latura umană decât pe conceptul de business, ceea ce permite cu uşurinţă citirea şi înţelegerea ei.

Leadership - Magia măiestriei
Leadership - Magia măiestriei

Trăsătura esenţială a acestei cărţi, faţă de altele existente pe piaţă din acelaşi domeniu, este aceea că descrie, prin exemple, competenţele ideale ale unui lider. N-am susţinut niciodată că eşte uşor să devii un lider foarte bun, dar dacă veţi urma pas cu pas...

Atingerea maestrului
Atingerea maestrului

Pentru unii lideri „a conduce” înseamnă mai mult a juca un joc de şah, un joc de inteligenţă şi perspicacitate; pentru alţii un joc de noroc, un joc pe care cred că-l pot câştiga mergând de fiecare dată la risc şi pariind totul pe o singură carte.

Leadership Puzzle
Leadership Puzzle

Am scris această carte, care combină într-un mod simplu dezvoltarea personală cu leadershipul, ca pe un joc de puzzle, unde trebuie să combinaţi toate piesele date pentru a reconstitui imaginea de ansamblu.

Performanţa în conducere
Leadership - Pe înţelesul tuturor

Scopul acestei cărţi este de a vă oferi cât mai multe informaţii preţioase prin exemple concrete, şi de a vă arăta o cale prin care să dobândiţi capacitatea de a-i determina pe ceilalţi să vadă lucrurile din aceeaşi perspectivă ca dumneavoastră.

Leadership - Pe înţelesul tuturor
Leadership - Pe înţelesul tuturor

Urmăresc în rândurile acestei cărţi să trezesc interesul omului obişnuit pentru acţiune şi succes. Mesajul acestui volum este că o naţiune puternică este format din oameni puternici şi de succes. Iar fiecare din noi are potenţial, deci succes…