ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Omul care aprinde lumina din tine

On Iunie 05, 2014, in Leadership 360˚, by Neculai Fantanaru

Găseşte similitudini între dorinţa ta de autodepăşire şi raţiunea celor superiori ţie, astfel încât să fii în măsură să stabileşti o conexiune autentică cu primordialul.

Sensibilitatea lui Eisenstein, stimulată substanţial prin lecturi masive, îi deschidea larg ecluzele fanteziei. Dacă educaţia sa politehnică îi inoculase spiritul de analiză ştiinţifică, acum, în contactul cu Meyerhold, era cultivată tocmai această bivalenţă. Tânărul Eisenstein a avut şansa singulară de a-l întâlni tocmai pe acel dascăl de care avea nevoie.

A simţit de la început că se afla în faţa unui filon de aur. Voia să-l exploateze. După câteva lecţii, se declară plictisit de a tot desena pătrate şi cercuri. La sfârşitul unei ore îl rugă pe Meyerhold să mai rămână, deoarece avea să-i pună câteva întrebări. Eisenstein intenţiona să-şi provoace profesorul în sensul unor confesiuni privind procesul de creaţie al spectacolelor sale. Şi, reuşi.

Meyerhold, înflăcărându-se, începu de atunci să povestească la cursuri despre spectacolele sale din trecut, despre planurile sale regizorale. Din aceste povestiri, Eisenstein înţelese pentru prima dată ce înseamnă regia. *

Leadership: Urmezi calea unei raţiuni care îşi reduce dimensiunea individualistă în schimbul privilegiului de a fi o parte dintr-un întreg care spune o istorie?

Emiţătorul este un dispozitiv care conţine o baterie electrică alimentată periodic prin intermediul unui comutator special. Luăm în considerare acest lucru şi gândindu-ne la faptul că acum putem aborda cu deplin temei leadershipul, până şi exagerările sau erorile comise de o anumită proporţie de evaluare a potenţialului de dezvoltare al omului, trebuie să ne raportăm la un întreg care poate să ofere sprjin fără să aştepte nimic în schimb, putând fi modelat în funcţie de ceea ce reuşim să percepem ca informaţie de referinţă dintr-o realitate care este în afara noastră.

Activele de care depinzi efectiv pentru deprinderea unei perspective de creaţie nu sunt altceva decât o formă de motivare, cu un avantaj pentru ambele părţi, a liderului şi a susţinătorului său. Un fel de combinaţie inedită dintre valoarea generată de un solid explicator al ştiinţei şi valoarea admisă de un suporter al ştiinţei care încearcă să se ridice la înălţimea entuziastă a superiorităţii.

Ele pot fi considerate o opţiune disponibilă în orice interval al perioadei fertile de însuşire a unei noi identităţi, care are mai întâi o valoare intrinsecă pozitivă, prin faptul că alegi să nu urmezi calea unei raţiuni care nu-şi poate reduce dimensiunea individualistă. Dar şi o valoare extrinsecă pozitivă, sprijinită de idei, viziuni şi filozofii relevante pentru o evoluţie profesională complexă, restabilind legătura cu primordialul.

A urma calea unei raţiuni care îşi reduce dimensiunea individualistă în schimbul privilegiului de a fi o parte dintr-un întreg care spune o istorie, înseamnă să urci pe o treaptă de evoluţie superioară care include necesitatea de a fi în relaţii apropiate cu un Creator care deja are un rol activ în periodica recreare a lumii. Acest creator reprezintă unitatea din care emană principiul creator, izvorul vieții și condiția conservării propriilor capacităţi în forma unei conștiințe superioare.

Leadership: Îţi finalizezi procesul de afirmare personală în temeiul unui acord ce lasă o mare latitudine în privinţa conţinutului care ţi se oferă ca un privilegiu de a fi necesar unei sfere largi de modalităţi de exprimare a rezultatelor "rare" ?

Primordialul semnifică renaşterea în gândire, acea chemare specială de a sluji anumite exigenţe de performanţă şi competenţă de care ai mare nevoie pentru a elimina din tine "defectele de calitate" care te ţin blocat la un nivel inferior de evoluţie. Trebuie permanent avut în vedere acest aspect.

O încetineală sau o încetare a procesării elementelor definitorii de conţinut şi de formă, de ordin cantitativ şi calitativ ale personalităţii, datorate unei coordonări nesusţinute de manipularea competentă a materialului de aport pentru completarea fundaţiei de gestionare a cunoaşterii, de bunăcredinţă, din amândouă părţile, poate deveni mai degrabă o corvoadă, decât o parte integrantă a dezvoltării.

Conţinutul care ţi se oferă ca un privilegiu de a fi necesar unei sfere largi de modalităţi de exprimare a rezultatelor "rare" este o consecinţă a ordinii evenimentelor, lecţiilor de viaţă şi explicaţiilor inspirate care alcătuiesc dimensiunea unei inspiraţii referitoare la lumea exterioară care oferă atât interacţiune socială, cât şi experienţe noi. Acest conţinut răspunde trebuinţei de a cunoaşte şi a înţelege, de a stăpâni cunoştinţele şi de a formula noi teorii despre sensul creaţiei şi al creatorului.

Leadershipul este conținutul operei pe care o proiectezi în lume, asociat cu forma particulară de a intra în consonanță profundă cu natura şi profilul unui creator care a gândit totul în așa fel încât să fie folositor conceperii unor noi tendințe de evoluție şi valorificare a artei de a trăi o povestire.

Omul care aprinde lumina din tine, în calitatea sa de posesor al unei ştiinţe particulare, are puterea de a sparge zidurile propriei tale limitări, îndepărtându-te din zonele îngheţate ale gândirii abstracte care nu poate fi confortabilă dacă eşti mai mult axat pe abordări alternative, pe colectarea de resurse externe, cum ar fi un fond unic de cunoştinţe superioare.* Notă: Ion Barna - Eisenstein, Editura Tineretului, 1966.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us