ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Omul care s-a retras în locul fără nume

On Februarie 07, 2017, in Leadership eX-Elite, by Neculai Fantanaru

Apropie-te de acea valoare a maturităţii asumată prin hotărârea de a te ridica mai sus de condiţia formării tale, limitată de adevărurile realităţii din jur.

Edward Prendick este personajul principal al romanului „Insula doctorului Moreau”. Atenția cititorului se îndreaptă cel mai mult spre atitudinea și gândurile acestui gentleman din clasa superioară, împărtăşite în finalul romanului:

“M-am retras din vălmăşagul oraşelor și al mulţimilor și îmi petrec zilele înconjurat de cărți pline de înțelepciune, ferestre strălucitoare în această viață a noastră. Îmi consacru mare parte din timp cititului și experienţelor de chimie, iar multe din nopţile senine mi le petrec studiind astronomia. Încă mai lupt cu închipuirea unei imagini de mișcare, dar eu nu mă mişc cu adevărat.

Există în nenumărate stele sclipitoare de pe cer o senzație de infinită pace și ocrotire, deși nu știu cum și nici de ce. Acolo, cred eu, în legile vaste și eterne ale materiei, și nu în grijile, păcatele și necazurile zilnice ale oamenilor, trebuie să-și găsească alinarea și speranța tot ce este mai presus de animal în noi. Cel puțin așa sper, deoarece altfel n-aș putea să mai trăiesc. Și, astfel, în speranță și singurătate, ia sfârșit povestirea mea.”

Leadership: Te simți expus unui context de viață care accelerează expansiunea conştiinţei tale spre o zonă a disponibilităţii de a-ţi accepta limitele și condiţia de fiinţă fragilă?

Dispoziţia introspectivă poate fi pusă pe seama receptivităţii faţă de cerinţele vieţii cât şi pe seama receptivităţii faţă de cerinţele măreţiei de a te forma pe o mereu mai înaltă treaptă a spiritului. Această dispoziţie reprezintă o analiză asupra motivaţiei de a depăşi starea de incertitudine sau indeterminare prin intermediul unei conştiinţe a asumării adevărurilor care au dus la fiinţarea unei anumite realităţi.

Percepţia asupra propriei persoane îmbină puterea de acceptare a adevărurilor descoperite prin experiența situaţiilor bulversante, cu realitatea dură a unei existenţe care te expune unei excluderi din mijlocul lumii.

Cea mai grea luptă pe care o ai de îndurat de-a lungul vieții, în faţa unei realităţi pe care de multe ori nu o dorești, dar trebuie să o accepți ca pe un sacrificiu al omului superior în dorința de a atinge un nivel mai înalt al înţelegerii lumii, este cea care se dă între mintea și inima ta, pentru că niciodată nu știi pe care s-o asculți.

Să afli acele adevăruri care contrazic crezurile personale este una din cauzele transformării raţiunii existenţei într-un deficit al sineităţii. Iar a suporta aceste adevăruri, pornind de la analiza percepțiilor persoanele care controlează stările de spirit, înseamnă de fapt să te apropii de acea valoare a maturităţii asumată prin hotărârea de a te ridica mai sus de condiţia formării tale, limitată de ceea ce se întâmplă în jur. Păstrează-ţi seninătatea în mijlocul haosului !

Maturitatea nu înseamnă să alegi și să adopţi ceea ce te reprezintă mai bine ca om care îşi ia foarte mult feedback din viaţa reală, judecând aspru şi cu mare exactitate lumea în care trăiește. Ci înseamnă să accepţi că ai capacitatea de a fi aşa cum îţi dorești în ciuda adevărurilor realităţii care îți alimentează înstrăinarea de tot şi de toţi.

Omul care s-a retras în locul fără nume se află la un pas de a-și câștiga locul binemeritat pe lista marilor descoperitori ai sensului vieții.

Forţa unui asemenea om de a accepta realitatea şi de a îndura adevărurile greu de combătut, trebuie să fie mai mare decât starea de tristeţe a dezamăgirilor, măcar un pic mai mare, dar niciodată egală, altfel el nu va putea niciodată să se ridice deasupra condiţiei sociale și de a-şi găsi o menire.

Greutatea probei de caracter se determină atunci când te ridici deasupra propriilor trăiri și rămâi în continuare bun și plin de har, chiar dacă te simţi expus unui context de viață care accelerează expansiunea conştiinţei tale spre o zonă a disponibilităţii de a-ţi accepta limitele și condiţia de fiinţă fragilă.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us