ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Omul între ştiinţă şi emoție

On August 21, 2016, in Leadership XS-Analytics, by Neculai Fantanaru

Învaţă să facilitezi unirea puterilor pozitive ale minţii cu cele ale sufletului, observându-te din punctul de vedere al impactului unei descoperiri uluitoare.

Niciodată nu m-am mai simţit atât de atras de o idee esenţială, mereu cu ramificaţii înspre o altă idee mult mai profundă. S-o determin matematic, cu ajutorul acelor minunate regular expressions, precum un salt de linie într-un fişier de text nou creat, fără să-mi afecteze imaginaţia. Doar astfel putea să zvâcnească produsul unei trăiri autentice numite percepţie, secvenţe de elemente consecutive de interpretare a informaţiilor ce îndeplineau o singură proprietate: de a călători într-o altă întrebare.

Nici acum nu pot trage concluzii despre această experienţă inedită, căci lăsându-mă purtat de magia clauzelor de instrucţiuni SELECT într-un anumit pattern, am omis faptul că prezenţa acestei cauze determina un fel de RECEIVE another message: "Please wait...".

Ca într-un adevărat thriller psihologic, mă aflam sub impresia - destul de vagă, de altfel - că aparţineam unor fantezii nemaiîntâmplate, formulate prin clauza (?s).*WORD(?-s)\R, spre a fi percepute în lumea cu care nu mă împăcasem încă, ca un fel de trecere din planul complex al judecăţii în cele mai simple dintre emoţii. Şi chiar credeam în ele, spre validarea unei idei vizionare care la rândul ei avea un dublu efect.

Pe de o parte am reuşit să evidenţiez începuturile unor diferenţieri sistemice între certitudine şi finitudine, unde nespusurile căpătau pentru prima oară accente de un negru goyesc, o potențială sursă de inspiraţie demonică, o reiniţializare a unui substring de tip matches (^.*[A-B].*$).

Pe de altă parte, ca într-o operă a lui Salvador Dali, unde valorile variabilelor multiple şi a celor de tip masiv, în cazul identificării filosofice a particularităţilor artei care țineau de categoria de fals, respectând o structură repetitivă cu valoare de diferenţiere, am reuşit - exclusiv din nevoia auto-inducerii unei stări modificate de unitate deplină a fiinţei, care provoacă iluminarea, să mă conformez unei emoţii stranii, să mă las cuprins şi înlănţuit în strânsoarea ei.

Încă mă recunosc în contextul acelei emoţii.
 
Leadership: În ce plan stă adevărata ta originalitate a cărei esenţă poate fi definită prin apelul la o motivaţie sedimentată sub aspectul coordonatelor ştiinţifico-emoţionale?

"Densitatea optică ! Noţiunea asta ascunde în ea un labirint de enigme, ale căror soluţii îţi scapă printre degete tocmai când crezi că le-ai prins. Dar asta încă nu constituia o metodă, era doar o idee, care abia trebuia să conducă la elaborarea unei metode, graţie căreia să reuşesc - fără a modifica nicio proprietate a materiei (cu excepţia culorilor, în undele cazuri) - să reduc indicele de refracţie al unei substanţe solide sau lichide până la cel al aerului.

Într-adevăr cunoaşterea îi poate da omului o satisfacţie ! Dar pe atunci nu ştiam asta." a exclamat la un moment dat Jack Griffin, „Omul Invizibil” al lui Wells.

Formulele și combinaţiile lor creează emoții, experimentate într-un flux-reflux continuu idei şi viziuni, într-o varietate de moduri de expresie. Emoţiile, a căror prezenţă determină un salt peste plafonare, sunt informaţii temporare asupra realităţii direct afectată de observaţia însăşi.

Emoţiile sunt un proces neîntrerupt şi în permanentă schimbare de reconfigurare personală, în care nu există reguli sau restricţii, unde singurul punct de reper nu se opreşte la declanşarea vreunui "Evrika", din punctul de vedere al impactului unei descoperiri uluitoare, ci facilitează unirea puterilor pozitive ale minţii cu cele ale sufletului.

Este imposibil să te gândeşti la un tool, la o culoare, la un model pe care nu-l regăsești încă printre opțiunile la îndemână, la un concept, la o funcție, la un model de calcul, la o explicație, fără să-ți stimulezi puterea creierului care are nevoie de hrană pentru a funcţiona şi să nu îţi vină să urli de fericire când reușești o combinaţie „câștigătoare”.

Abia în acest context de produs al minţii - „Evrika” - îți vădeşti consecvenţa, capacitatea de a te dedica pe termen lung unei anumite activități sau unei anumite cauze, receptate cu toată năzuinţa sufletului.

Întrucât, conform condiţiilor de funcționare ale leadershipului care iau naștere din puterea de reprezentare de sine, adică a te analiza juxtapunându-te, parte cu parte, sub privirea reflecţiei și a deducţiei, a înţelegerii și a constatării, nu poți să fii pregătit pentru o mare ascensiune fără să treci prin experiența de a trăi minunea unică a creaţiei și descoperirii sub acţiunea dominantă a combinaţiilor.

Iar originalitatea, a cărei esenţă poate fi definită prin apelul la o motivaţie sedimentată sub aspectul coordonatelor ştiinţifico-emoţionale, nu stă doar în planul unei lecții de reuşită mentală sau în planul unei emoţionalităţi transformatoare. Ci, în special, ca reflectare condensată a adevăratei tale naturi în fiecare moment de revelaţie.

Omul între ştiinţă şi emoție are acces la cunoaşterea interioară a aspectelor creaţiei, care înainte de toate propune libera iniţiativă, niciodată nu impune criterii. Această cunoaştere invită fiinţa la o transformare ce are drept scop trecerea de la un „calcul rece” la un nivel de interpretare a rezultatului acelui calcul în propria sa existență.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us