ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Omul şi fapta sa (I)

On Iulie 14, 2015, in Leadership Pro, by Neculai Fantanaru

Îmbunătăţeşte-ţi capacitatea de a proiecta prin intermediul perfecţiunii o lecţie, o călăuzire, un izvor de valori, astfel încât să orientezi gândirea celorlalţi oameni spre un alt nivel.

Realist, urmăream să contrazic practica aproape universală din toate literaturile lumii şi din toate timpurile, să descopăr măreţie şi interes exact acolo unde ele nu găseau decât derizoriul, tot aşa cum marii conquistadori căutau noi tărâmuri ce nu figurau pe nicio hartă. Era sensul pozitiv al parcursului spre conştiinţa unui nou statut. Ca şi când o forţă superioară mi-ar fi cotropit încetul cu încetul intelectualitatea, amplificând-o la un rol din ce în ce mai principal într-o nouă ştiinţă.

Şi, iată, priviţi-mă cum mă transform în altcineva, într-un întreg de nivel superior, de-a lungul conturului închis al închipuirilor stârnite în cuget, sub influenţa forţelor contrastante ale realităţii şi cunoaşterii, cuprinzând un curent liniar, egal în valoare absolută cu produsul dintre reflecţii, perspective şi semnificaţii.

Creaţia stabilea valoarea intensităţii experienţei cuprinse în conturul personalităţii mele recompuse din părţile ei ascunse sau revelate prin intermediul limbajului, prin ciocniri de coduri culturale sau prin „Auzul Divin”. Bineînţeles, căpătasem acel sânge rece care-mi dădea stăpânire de sine şi forţa de a-i domina pe alţii prin vibraţie intensă şi complexitate, într-un ingenios joc al minţii care forţa graniţele plauzibilului.

Acum înţelegeţi cauzele viciilor mele, străfulgerările de inspiraţie, toate acele fabuloase comori „must-have” puse pe seama unei forţe de unire între sfera de cunoaştere şi cumulul de aspecte ce compun un loc de descoperit. Electrizaţi de măsura imaginarului necesar lumii ştiinţifice, rămâneţi perplecşi de puterea cauzelor şi efectelor care zdruncină întreaga maşinărie a sufletului, a gândurilor, a haosului şi a structurilor disipative. Sunteţi constrânşi să participaţi la o operă de creaţie, cuceriţi de logica şi de înălţimea expresiilor prin care întrezăriţi scopul suprem al performanţei – nu demonstraţia de forţă brută a ştiinţei, ci înţelepciunea de a cuprinde fundamentele ei în gândirea personală.

Dar când se află pe mare, căpitanul se supune unei încercări mult mai mari decât restul echipajului. Iar scriitorul, trebuie să se ridice deasupra a ceea ce el dă viaţă, fără ca cititorii lui să suporte vreo presiune.

Leadership: Poţi să stabileşti valoarea intensităţii experienţei cuprinse în conturul personalităţii tale, prin intermediul forţelor unei cunoaşteri care însumează o multitudine de aptitudini ale spiritului de a-şi organiza propriul conţinut?

Cine cunoaşte sursa şi funcţia cunoaşterii, în relaţie cu procesul de producere a informaţiei (când străfulgerările de inspiraţie fac sufletul să înalţe din inimă un strigăt puternic, redat în limbaj şi în mesajul transmis, într-o manieră transparentă, printr-o interpretare unică), acela se îndreaptă vertiginos spre o nouă conştiinţă, spre un nou statut, spre superioritatea proprie leadershipului care domină scena cercetării şi a inovaţiei necontenite.

Ca să fii la înălţime, tot astfel cum un scriitor experimentează noi combinaţii de stiluri prin includerea reflecţiilor în corpul unei noi cunoaşteri şi prin expresivitatea cuvintelor îmbinate adesea arbitrar, atunci străduieşte-te să atingi starea de perfecţiune. Cum bine spunea cântăreţul Tudor Chirilă: „Perfecţiunea este linia orizontului.”

Prin intermediul perfecţiunii (în care compoziţiile proprii dau artei o nouă interpretare, cu intenţia hotărâtă de a face din artă un tărâm al forţei creatoare, în care imaginaţia poate fi caracterizată ca proces de comunicare între ceea ce presupui şi ceea ce nu ştii, în care înţelegerea stabileşte relații între ceea ce cunoşti și ceea ce urmează să asimilezi prin incluziune) se poate proiecta o lecţie, o călăuzire, un izvor de bune îndemnuri. Sau un izvor de valori, capabil să orienteze întreaga existenţă şi gândirea celorlalţi oameni spre un alt plan, spre un alt nivel.

Leadership: Îţi găseşti forța de a te consacra a unei cunoaşteri care să fie în acelaşi timp o formă de înţelepciune demonstrativă, adică arta de a trăi asociat cu o parte esenţială a experienţei de vizionare a lecţiilor de schimbare a mentalităţii?

Adăugăm următoarele dintr-o pagină de pe site-ul suplimentuldecultura.ro: „Şi cine a reuşit ca, în această perfecţiune, să se dedea pe de-a-ntregul compoziţiilor respective şi să le simtă interpretarea, acela a putut să crească sufleteşte, să atingă şi să trăiască o revelaţie.”

Leadershipul se contopeşte cu stilul de gândire în vastitatea câmpului de forță al energiei creatoare. Cine reuşeşte să se transforme în altcineva, într-o entitate independentă de alte influenţe, într-un întreg de nivel superior, de-a lungul conturului închis al închipuirilor stârnite în cuget sub influenţa forţelor contrastante ale realităţii şi cunoaşterii, cuprinzând un curent liniar, egal în valoarea absolută cu produsul dintre reflecţii, perspective şi semnificaţii - acela se va putea considera un pilon de susţinere al gândirii.

Poţi să stabileşti valoarea intensităţii experienţei cuprinse în conturul personalităţii tale, prin intermediul forţelor cunoaşterii, abia atunci când reuşeşti să schimbi forma a ceea ce transmiţi şi a ceea ce devii. Această intensitate se măsoară şi se calculează automat prin modul cum percep ceilalţi însemnătatea ideilor şi creaţiilor tale, prin modul cum configurezi distribuţiile de conţinut ale ştiinţei şi conştiinţei tale.

Schimbarea mentalităţii se poate constitui într-o revelaţie a ideilor supreme despre viaţă, ştiinţă şi artă, numai în sensul unei cunoaşteri care nu duce la înstrăinarea de sine sau la epuizarea propriului "ascuns".

Omul şi fapta sa aduce în prim plan legătura dintre experiment, creaţie si perfecţiune, sub imperiul acelei fascinaţii neascunse, proprie scriitorilor, de a vedea cum o plăsmuire a imaginaţiei se transformă cu ajutorul ştiinţei într-un plan pe hârtie - apoi transpus într-o viziune care stabileşte o călăuzire.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us