ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Orizontul unei minţi înaintate

On Februarie 09, 2016, in Leadership Fusion, by Neculai Fantanaru

Fii cheia căutărilor tale, manifestându-ţi tendinţa de a face analogii între adevărurile experienței și adevărurile revelate prin navigarea într-o varietate de descoperiri de sine.

Manifestam o încredere nemărginită în ceva care îmi transmitea o altă perspectivă a lucrurilor. Impulsul de a-mi reînnoi gândirea se putea extinde doar prin dezvoltarea capacităţii de cunoaştere a unui orizont de referinţe nelimitat, cuprinzând lumea văzută prin ochii unui artist care refuză să se supună orbeşte prejudecăţilor convenţionale, în încercarea de a intra în conexiune cu Energia Creatoare.

Aici se întrepătrundeau cele mai influente repere ale conceptului "Next Level" extrem de bogat in argumente de ordin artistic, prin faptul că în orice încercam să fac mă confruntam cu mai multe imagini care ilustrau o lume plină de conţinut personalizat, o deschidere spre explorarea şi mai profundă a limbajului sufletului, minţii, spiritului uman. Iar orizontul, ascuns de lume, îl deschideam întâmplător ca pe-o fereastră care nu există şi nici nu are aprobare de construcţie, dar care are specificată un singur cod de activare: "Think Back". Ce diferit şi minunat arăta totul !

Celebrul scriitor italian, Umberto Eco, părea să împărtăşească aceeaşi dorinţă de aflare a adâncimii lucrurilor atunci când spunea că: "Marea Ştiinţă, rămânând ascunsă celor mulţi, îşi păstrează astfel prestigiul şi forţa".

Experienţa vieţii pe care a trăit-o scriitorul printr-o descoperire de sine superioară, în situaţii noi şi complexe, încât putem trage concluzia că este rezultatul acumulării unor solide cunoştinţe în diverse domenii, îşi găseşte corespondent în cercetarea tot mai amănunţită a trecutului care ascunde încã multe fragmente sau faţete ce aşteaptã sã fie descoperite şi valorificate.

La fel şi eu, considerând că nu poate exista o artă fără fapte, o cunoaştere fără progres, sau o credinţă fără Dumnezeu, mi-am dat acceptul în faţa rigorii exclusivismului de a încărca cu semnificaţie orice lucru, oricât de banal ar fi acesta, sau de a pune cap la cap o teorie despre cultură şi interpretare pornind de la câteva lucruri mărunte.

Leadership: Eşti în măsură să dai o notă de certitudine evenimentelor trăite la un moment dat și la o anume intensitate, cu cât înţelegerea ta referitoare la Cine Eşti cu Adevărat este mai extinsă?

Am obţinut codul de activare al înţelegerii lucrurilor prin intermediul unei întâmplări din viaţa lui Alexandru Macedon. El a primit în dar nişte vase minunate din sticlă, despre care se spunea că au înfruntat marile evenimente ale timpului. Darul i-a plăcut enorm de mult, mai ales pentru istoria ce o ascundeau ele. Cu toate acestea a spart vasele. De ce? Tocmai de aceea, a răspuns el, fiindcă mi-ar părea rău să le pierd. Cu timpul ele tot s-ar sparge, unul câte unul, şi eu aş fi şi mai trist decât acum.

Orizontul întregii cunoaşteri de care era legată întreaga mea viaţă s-a născut parcă din dorinţa de a nu fi în trend cu nimic în afară de răsucirile mele de perspectivă, prin dinamismul cu care construiam sensuri nelimitate, pe care altul nu le-ar pricepe, dar le-ar potrivi ca surdul care nu aude. Obţineam totuşi un rezultat, scontat numai de raţiunile care experimentau sentimentul unei istorii ce se poate ghici chiar şi atunci când ea se pierde.

Înţelegerea referitoare la cine eram cu adevărat părea tot mai extinsă în măsura în care lucrurile, înfruntând marile evenimente ale timpului, puteau fi considerate miracole ale existenţei. Trebuia să furnizez puţină radioactivitate creierului meu care putea da oricând noi valenţe zonei numită Artă, greu accesibilă pentru mulţi oameni simpli. Arta de a vedea lucrurile prin lentila timpului, a evoluţiei, a învăţămintelor pe care trebuie să le tragem din exemplele existenţiale ale marilor conducători şi artişti ai lumii.

Confesiv cum sunt, spun acum totul până la capăt. Prefer să testez anumite subiecte abordate printr-o oarecare doză de confuzie, iar rezultatul se vede pe ecranul unei altfel de realităţi.

Leadership: Poți să stabileşti noi direcţii prioritare de gândire în contextul unui „Think Back” care face trecerea spre un „Next Level”?

Stabilirea paşilor de dezvoltare a nivelului de leadership, prin intermediul diferitelor trepte de descoperire a unor noi orizonturi de înţelegere a lucrurilor, constă din căutarea răspunsurilor la concluzia că tu ești cheia căutărilor tale de iluminare. Totul devine un soi de demonstrație a posibilităților de definire a unor direcţii prioritare de gândire în contextul unui „Think Back”. Străluceşti prin ceea ce înveţi singur de la tine.

Think Back este modul de a ajunge la tine printr-o înţelegere superioară a lucrurilor pe care le incluzi în viaţa ta sub pretextul nevoii de a aparţine unui timp care s-a scurs. Poți să dai noi valenţe unei zone greu accesibile pentru mulţi (arta de a gândi prin sine) numai dacă reușești să extragi din tine însuți acele învăţăminte, informații și puncte de vedere, referitoare la ceea ce ai făcut și ai fost în relație cu lumea. După care să le prelucrezi în vederea construirii unui statut aparte: acela de om care nu rămâne captiv într-un fragment ce se tot repetă.

„Next Level” este debutul tău într-un rol dintr-o producție de lung metraj ale cărei dimensiuni depind de nevoia de a-ţi proiecta un nou tip de rost în lume. Dar, în acelaşi timp, el depinde de un nou concept de fiinţă ce se manifestă prin tendinţa de a face noi analogii între adevărurile experienței și adevărurile revelate prin navigarea într-o varietate de descoperiri de sine.

Orizontul este o imagine a ceea ce nu coboară niciodată din fiinţa mea adevărată în existenţa de zi cu zi, ci se colorează în facerea unei călătorii spre infinit, scormonind prin haosul deplasărilor cugetătoare în căutarea unei licăriri de însemnătate. Şi, negăsind-o, apelez la diverse analogii cu situaţii dintr-o lume paralelă, cu lucrările altor autori, cu istoria demult uitată.

Liniile orizontului meu nu trebuiesc alterate de niciun obstacol, spre a cărui posesie tind cu o râvnă imposibil de stăvilit, care totuşi mă face să mă întreb: "You will be a giver or a taker?" Trebuie să am grijă cu ce umplu acest orizont, încât ceilalţi să nu se piardă definitiv în el.

Leadershipul poate avea un conţinut personalizat de perspective şi abordări diferite ale timpului pe care îl umpli cu lucrurile capabile să confere vieţii tale un sens de apartenenţă la o ştiinţă care "se trăieşte" pentru a fi înţeleasă cu adevărat.

Orizontul unei minţi înaintate se deschide odată cu transformarea omului într-o altă etapă de a exista, prin însăşi sevele de inspiraţie pe care le oferă analogia dintre experienţa sa şi istoria pe care o poartă în spate.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate