ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Prestigiul unui imperiu

On Aprilie 04, 2009, in Leadership R2-Premiere, by Neculai Fantanaru

Exploatează-ţi la maxim potenţialul menţinând pulsul propriei tale valori la o cotă maximă.

Odată, marele regizor rus, Serghei Eisenstein a mărturisit felul în care lucra la pregătirea filmelor sale. A spus:

“Lucrez foarte profesional. Ridicând valuri de erudiţie. Dezbătând cu mine însumi principii şi programe. Acumulând calcule, ecuaţii, concluzii. Îmi place să potrivesc melodia la mersul filmului. Uneori depăşindu-l.”

Potriveşte fondul muzical la scenariul tău de leadership

„Creaţia” în leadership este ca un film la care fondul muzical trebuie să fie în concordanţă cu tema abordată. Trebuie să potriveşti o anume „melodie”, care sa fie extraordinară, adecvată şi să vibreze cu tine, la propriul tău scenariu de leadership – un leadership în care pasiunea ta trebuie să capete o coloratură vie şi să se preteze la o calitate excelentă.

Absorbit cu totul de pasiunea pentru munca sa, gândindu-se întotdeauna la viitorul carierei sale, punându-şi toate resursele la bătaie, celebrul Serghei Eisenstein a fost în stare să găsească întotdeauna acel element unic pentru scenariile sale, comun cu realitatea, prin care şi-a dezvoltat şi perfecţionat constant gama de tehnici de filmare până la nivelul maxim al propriilor competenţe. Prea puţini se aseamănă cu Eisenstein, prea puţini sunt aceia care, pornind de la o idee, cred cu toată fiinţa lor că pot s-o şi realizeze şi sunt totodată capabili de a o gestiona.

Apropie-te de nivelul maxim al potenţialului tău

Capacitatea ta de conducere este afectată de modul în care îţi dezvolţi propriul potenţial, de nivelul exigenţelor tale în autoevaluarea şi valorificarea lui. Numai dezvoltându-ţi competenţele, crescând exigenţele faţă de tine şi „creaţia” ta, te vei putea apropia de nivelul maxim al potenţialului tău.

Aşa cum un regizor se străduieşte să realizeze în spectacolul său o relaţie aparte cu spectatorii prin inedite compoziţii de spaţiu, sunet şi lumină, tot aşa şi tu trebuie să te străduieşti să realizezi o relaţie aparte cu propriul tău leadership, cu propriul tău sine, cu propriile sentimente, gânduri, atitudini printr-o inedită abordare, printr-un anumit ritm, printr-o inedită combinaţie de entuziasm şi inspiraţie ca să ridici nivelul performanţelor tale, ca să garantezi calitatea propriilor activităţi.

Prestigiul unui imperiu se construieşte în timp prin implicarea ta cât mai activă în proiectele pe care ţi le propui. Serghei Eisenstein a revoluţionat tehnica montajului. El şi-a creat propriul său imperiu de tehnici şi mijloace utilizate pentru realizarea filmelor, fiindcă a reuşit să-şi exploateze potenţialul la maxim menţinând pulsul propriei sale valori la o cotă optimă. Valoarea lui a fost dată de măsura în care şi-a ridicat potenţialul la un nivel mai înalt.

Excelenţa în leadership se obţine depunând eforturi serioase de perfecţionare şi dezvoltare a competenţelor, abilităţilor, concomitent cu creşterea exigenţelor faţă de tine – liderul – dar şi faţă de „obiectul” creaţiei tale.

Un imperiu se construieşte greu, iar excelenţa şi prestigiul se obţin atunci când îţi dai tot interesul pentru a realiza ceva aproape perfect.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Ochii mei vad lucruri pe care tu nu le vezi
  2. Te admir cu ochii, ce nu-i vezi
  3. Autenticitatea omului care se gandeste pe sine
  4. Triumful oamenilor grandiosi

Donează prin Paypal

Alternate Text

DONAŢIE RECURENTĂ

Donează lunar pentru susţinerea proiectului NeculaiFantanaru.com

DONAŢIE SINGULARĂ

Donează suma dorită pentru susţinerea proiectului NeculaiFantanaru.com

Donează prin Transfer Bancar

Cont Lei: RO34INGB0000999900448439

Deschis la ING Bank

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate