ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Primul sens al abisului

On August 29, 2014, in Jurnal de Leadership, by Neculai Fantanaru

Realizează o configurare corectă a parametrilor existenţiali, identificând o viziune care să se potrivească propriei tale individualităţi.

Niciodată nu îmi fixam ceva anume în minte, în aşteptările neliniştite ale impactului cu ceea ce se numeşte „primul sens al abisului”. De ce aş fi făcut-o? Nu eram o fiinţă aparte, propriul rege în propriul său regat, dar eram mereu în căutare de ceva nou. Ceva care să se recreeze din imaginar, de dincolo de necunoscut, dar în acelaşi timp asemănându-se cât mai mult cu normalitatea.

Era o etapă necesară în evoluţia universului meu, prin percepţia unei realităţi indescriptibile. Extinderea unei dimensiuni diferite de cea care era setată în subconştientul meu. Ea se traducea într-o schimbare lăuntrică, născută din experienţa în lucrul cu materia resuscitată din cenuşa unei stele muribunde - impulsiunea mea secretă, intensitatea proiecţiei mele într-un viitor deja prezent.

Încrezător, eram pătruns de ideea că avea să fie palpitant, dar nu a fost deloc aşa. Nu aveam nici cea mai vagă idee despre cum ar trebui să arate sau cum ar trebui să procedez pentru a obţine ceva palpabil, ceva care se poate comunica, care se poate exprima prin cuvinte. Viaţa mea lăuntrică era plină de gânduri, care mai de care mai sofisticate, mai pline de energie, mai uşor de mânuit sub umbra realităţii care nu era provocată de vreo forţă necunoscută. Ci se datora chiar celui aflat în eroare.

Mi-aş fi dorit să nu ştiu niciodată că marea ştiinţă poate transforma parametrii puterii de construcţie a alternanţelor „închis-deschis”, de la intensitate mare şi tensiune mică, la intensitate mică şi tensiune mare. Şi invers. Găsesc totuşi că asta era interesant. Creaţia, pe care viaţa cu provocările ei multiple o ridica în faţa mea, era un fenomen ambiguu la care asistam neputincios. Păream devorat de ecouri misterioase, provocate de concretul vieţii și îndreptarea lui înspre abstract.

Leadership: Ai puterea să te adânceşti în sânul unei realităţi care depăşeşte graniţele admisibilului, sub influenţa unei forţe de redefinire a fundamentelor dezvoltării sinelui?

Tot ceea ce se concretizează în posibilitatea de exprimare a gândurilor, stărilor, are ca prim reper autenticitatea individului. Recurgând la consolidarea poziţiei sale de susţinător al unei viziuni aparte, în sensul pe care îl are efectul pozitiv al puterii de exprimare a propriei individualităţi, prin extinderea dimensiunii existenţiale, viitorul lider îşi poate amplifica domeniul de cercetare. Pe această cale el oferă condiţii extrem de adecvate adâncirii relaţiilor dintre ştiinţă, experienţă şi lumea care îl guvernează pe el însuşi.

Există diferite modalităţi de a-ţi exersa leadershipul, la fel cum există diferite modalităţi de receptare a realităţii, verificând şi validând raţionamentele prin care îţi poţi regândi existenţa. Iar fiecare modalitate are o funcţie uşor specializată, prin care se realizează schimbarea lăuntrică, controlând tendinţele de căutare a noului în imaginar şi mai ales în imaginarul reprezentat de formele de acceptare a ceea ce eşti cu adevărat.

Vrei să găseşti ceva, da aşa e, ceva care să se identifice cu viziunea ta, ceva care să se potrivească propriei tale individualităţi şi să scoată în evidenţă ceea ce gândeşti. O posibilitate de reglare a curentului de „inadmisibil” prin modificarea forţei de creaţie. Iar asta înseamnă de fapt că viaţa ta lăuntrică este plină de gânduri, care mai de care mai sofisticate, mai pline de energie, mai uşor de mânuit sub umbra realităţii care nu este provocată de vreo forţă necunoscută.

O realitate care depăşeşte graniţele admisibilului este o operaţie complexă a gândirii prin care extragi dintr-un complex de trăsături ale unui eveniment sau fenomen anumite caracteristici definitorii pentru perceperea sinelui și a propriei identități în raport cu ceilalți.

Dar până să te simţi oarecum "pus în faţa faptului împlinit", până să atingi nivelul de rodire al propriei tale persoane şi a experienţei în leadership, trebuie să elimini orice eroare care poate determina anularea conştiinţei de sine, a identităţii pe care o presupune apartenenţa la un nou real.

Înainte să goneşti prin meandrele unei judecăţi care nu se înscrie în normele obişnuite, schimbând regulile leadershipului, realizează o configurare corectă a parametrilor existenţiali, identificând o viziune care să se potrivească propriei tale individualităţi.

Rişti să te adânceşti în eroare dacă te încerci mereu să creezi din imaginar noi structuri de puncte de reper pentru redefinirea propriului sine şi a propriului rol în procesul tranziţiei de la o fază stagnantă la una de dezvoltare progresivă. Astfel leadershipul va căpăta un alt sens, nedorit, de supremaţie în sfera creaţiei şi irealităţii, în loc de echilibru şi armonie în sfera vieţii şi a realităţii concrete.

Influenţa unei forţe de redefinire a fundamentelor dezvoltării sinelui se poate constata din percepţia pe care o ai asupra "inefabilului" unei creaţii ce o poţi atribui îndeosebi unui Dumnezeu din afara înţelegerii tale. Ea se materializează într-o schimbare lăuntrică care încurajează, la rândul ei, confirmarea unei noi revelaţii despre concretul vieţii manifestat în varietatea propriilor emoţii, trebuinţe, născociri, căutări şi eşecuri.

O viziune care se potriveşte propriei tale individualităţi este construită pe pilonii unei realităţi ascunsă dincolo de ceea ce se vede, dar care poate fi percepută prin contemplarea lucrurilor cele mai evidente, prin contemplarea atentă a schimbărilor, prin contemplarea unor plăsmuiri născute din experienţele vieţii reale.

Primul sens al abisului face referire la acel sistem de autocontrol instituit de fiecare lider, care trebuie să domine atât parametrii săi existenţiali cât şi viziunea proprie, forţa de creaţie şi viaţa sa lăuntrică, până la atingerea scopului propus.

Abisul este un spaţiu plin de mistere, plin de imaginaţie, în care ai acces nelimitat, dar care nu îţi garantează victoria în lupta cu tine însuţi, cu ceea ce devii în marea ecuaţie a vieţii. Ce sens va căpăta leadershipul tău în cazul unei înfrângeri?

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us