ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Principiul dezvoltării accelerate

On August 25, 2010, in Leadership Fusion, by Neculai Fantanaru

Cu cât sunt mai mulţi oameni implicaţi în sistem, cu atât sistemul este mai simplu şi mai flexibil de utilizat.

Probabil fiecare dintre noi a folosit măcar o singură dată instrumentul Google Translate. Google Translate este un instrument de traducere automată gratuit care îţi permite să traduci fraze, documente şi chiar site-uri întregi instantaneu. Modul în care funcţionează este fascinant. Ei bine, în spatele acestei aplicaţii se afla un program foarte complex care scanează textele pe care utilizatorul doreşte să le traducă dintr-o limbă în alta, căutând modele statistice semnificative - adică modele între traducere şi textul original, care sunt puţin probabil să apară din întâmplare. Odată ce programul găseşte un model, se poate folosi de el pentru a traduce texte similare în viitor.

Traducerile nu sunt întotdeauna perfecte, dar în mod constant prin furnizarea de noi texte traduse, instrumentul Google Translate se dezvoltă şi traducerile sunt din ce în mai bune. Nici nu-i de mirare că în ultimii patru ani tot mai multe persoane şi servicii au apelat la acest instrument de traducere gratuit. Deci, data viitoare când vei traduce o propoziţie sau o pagină de web cu Google Translate, gândeşte-te la acele milioane de documente şi miliarde de modele care au dus la traducerea ta - şi toate s-au întâmplat cât ai clipi din ochi.

Leadership: Poţi să te identifici cu o imagine care este criticată din punctul de vedere al dominației ei asupra unei arte ce asigură prelucrarea informaţiilor într-o formă care nu poate fi înţeleasă fără accesul la esenţa şi menirea ei?

Instrumentul Google Translate generează traducerile pe baza unor modele găsite în cantităţi mari de text. El analizează milioane şi milioane de texte care au fost deja traduse de traducători umani, utilizând un proces numit "traducere statistică automată". Aceste texte traduse provin din cărţi, din documente, din organizaţii precum ONU şi site-uri din întreaga lume. În cazul în care traducerea nu este realizată corect, exista şi opţiunea (foarte des utilizată de milioane de utilizatori) de a corecta textul propriu zis.

Google Translate este capodopera artei de a utiliza cunoştinţele milioanelor de utilizatori nu doar ca pe o sursă a avantajului competitiv, ci ca pe o sursă de date credibilă, completă şi accesibilă, care conţine aceeaşi valoare de tip "record" care însoţeşte apelul spre reviziunea opţiunii de intensificare a activităţii de populare a Internetului.

Instrumentul Google Translate este mai simplu şi mai flexibil de utilizat atunci când se implică mai mulţi oameni în îmbunătăţirea traducerilor, deoarece informaţiile de conţinut vin din mai multe surse şi astfel valabilitatea lor creşte, deci sunt întâmpinate tot mai puţine lipsuri, erori sau complicaţii.

Cu alte cuvinte, Google Translate, care la ora actuală este cel mai bun şi mai cunoscut instrument de traducere, nu poate funcţiona şi nu se poate îmbunătăţi constant dacă oamenii nu apelează la el realizând tot mai multe traduceri. Ce este minunat la Google Translate este faptul că se îmbunătăţeşte constant cu ajutorul informaţiilor furnizate de oameni. Strategia pe care Google o foloseşte pentru a-şi îmbunătăţi acest formidabil instrument de traducere este aceea de a implica cât mai mulţi oameni în procesul lui de dezvoltare, asigurându-i o perfecţionare continuă.

Google este un lider în ceea ce priveşte inovaţia, iar strategia dezvoltată de el, ca să se diferenţieze de concurenţii deja prezenţi pe piaţă, s-a orientat într-o altă direcţie, concentrându-se cu prioritate asupra utilizatorilor. Cu alte cuvinte, Google s-a ghidat în procesul de evoluţie după zicala: “Ca să te dezvolţi rapid, trebuie să implici în procesul de dezvoltare cât mai mulţi oameni care să fie mulţumiţi de fiabilitatea sistemului.”

Leadership: Succesul operei căreia ar trebui să-i dai deplin credit spre a reprezenta esenţa concepţiei ei de "liberă iniţiativă" confirmă totdeauna valoarea unei mobilizări pentru o anumită utilizare?

Utilizarea unei "opere informatice", cum este Google Translate, se poate realiza prin intermediul concepţiei de liberă iniţiativă atunci când cei care îi accesează constant constinutul sunt pe deplin conştienţi de faptul că efectele acestui fenomen de prelucrare a informaţiilor afectează valorile fundamentale ale unei companii vizionare.

Dezvoltarea unui sistem implică perfecţionare continuă, inclusiv a relaţiilor umane. Iar Google Translate se îmbunătăţeşte vizibil de la o zi la alta cu ajutorul oamenilor. Acest instrument, care vizează întreaga piaţă (adică toţi oamenii indiferent de vârstă, sex, studii, etc.), nu doar un segment specific, este una din pârghiile pe care corporaţia Google le foloseşte pentru a-şi spori valoarea.

Ca să îmbunătăţeşti calitatea oricărui sistem al companiei tale, prin care să poţi obţine numeroase beneficii, continuă să-l dezvolţi. Însă singura cale de a susţine dezvoltarea este să apelezi din ce în ce mai mult la des la ajutorul oamenilor. Iar cu cât sunt mai mulţi oameni implicaţi în sistem (şi dacă se poate cât mai competenţi), cu atât el se dezvolta mai repede.

De aceea, ca lider, datoria ta cea mai importantă este să găseşti un mijloc prin care să atragi cât mai mulţi oameni, făcând în aşa fel încât să aibă şi ei de câştigat. Dacă elanul lor este puternic, atunci ei vor continua să se dezvolte şi odată cu ei se va dezvolta şi compania pe care o conduci.

Utilizarea unei opere informatice are menirea de a asigura înţelegerea felului în care gândesc vizionarii atunci când solicită loialitate din partea beneficiarilor: trebuie să înţelegi importanţa informaţiilor pe care le oferi şi să fii exigent în privinţa gradului de acoperire al pieţei.

Totodată, utilizarea instrumentului Google Translate are menirea de a asigura înţelegerea felului în care acţiunile fiecărui om influenţează cu adevărat succesul fiecărei echipe.

Principiul dezvoltării accelerate aduce mari beneficii, mult mai mari în comparaţie cu investiţiile. Acest principiu are la bază creativitatea, inovaţia şi implicarea unor factori umani ca dorinţa de perfecţionare, de inter-relaţionare cât şi curiozitatea şi dorinţa de a cunoaşte lucruri noi. Singură, fără implicarea acestor factori umani, tehnologia avansată nu poate asigura dezvoltarea accelerată a unui sistem şi nici chiar a societăţii în ansamblu.* Notă: http://googlesystem.blogspot.com/2010/08/how-google-translate-works.html

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate