ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Radio Ga Ga

On Iulie 30, 2015, in Leadership On/Off, by Neculai Fantanaru

Învaţă să te deplasezi cu viteza navigatorului în alte zone de producţie a ştiinţei, găsind puterea de a te integra în accepţiunea neprăfuită de „The Man of Time and Space”.

Arta mea nu avea întotdeauna o evoluţie rectilinie. Cunoştea o perioadă de încetinire datorită intransigentelor concepţii ale ştiinţei, vii în faţa lucrării Domnului, dar oarbe în faţa sufletului, luând valoare de adevăr numai în interiorul paralelogramului forţelor de exprimare apărute în vârful cel mai de sus al aspiraţiilor de performanţă în virtutea impulsurilor creatoare.

Uneori, mă consideram învins în această învârtire aproape interminabilă a termenilor ştiinţifici, redaţi prin calcule artistice bazate pe vectori de mesaj. Ostenită, mintea-mi era străbătută de fluxurile puternice ale detaliilor tehnice desfăşurate ambiguu într-un spaţiu fără dimensiuni, în marele ocean al uitării de sine, în risipirea unui orizont fără suflet. „You had your time, you had the power...”

Ar putea oare cineva să se angajeze în proba de forţă şi rezistenţă împotriva celei mai mari sclipiri reprezentative din circuitul parcurs de curent în spaţiu? Geniului, the traveler from the future to hymself, to here and now, îi revine sarcina ingrată de a solicita un răspuns timpului care bombăneşte printre roţile evoluţiei, printre evenimentele marcante. Gigantul spirit imaginativ se vede forţat să dea însemnătate realului răscolitor, dependenţei de a fi conectat la provocările vieţii, aducând atingere onoarei sale de vitezoman. „So don't become some background noise / Who just don't know or just don't care.”

Cu instinctul extraordinar al unui scientist, Freddie Mercury, navigatorul cerului, sistemul acesta revelator închis într-un perpetuum mobile, străbătut de energii nebănuite, nu mai este doar un transporter to an alternate universe, ci o stare existenţială substituită instantaneu fenomenului de producere a rodirii unei renaşteri, a regăsirii sinelui, prin organele de reproducere ale unei perfecţiuni extreme. „We hardly need to use our ears / How music changes through the years."

Leadership: Poţi să-ţi aduni toate forţele şi să azvârli creaţia la nivelul cel mai de sus al închipuirii, încât să devii un sens magnific între ştiinţă, viaţă şi veşnicie?

Leadershipul se distinge cel mai bine de la nivelurile cele mai înalte ale cunoaşterii subiective, dar se cerne de la nivelurile cele mai profunde ale trăirii şi înţelegerii obiective. Cine are puterea să se integreze în accepţiunea neprăfuită de „The Man of Time and Space”, să se deplaseze cu viteza navigatorului în alte zone de producţie a ştiinţei, dar reflectându-şi strălucirea în planurile importante ale vieţii: fizic, emoţional, social, spiritual, acela are toate şansele să-şi seteze menirea de „superior” în ecuaţia veşniciei.

Videoclipul Radio Ga Ga este genial realizat. Liderul, din perspectiva creatorilor de artă nouă, reprezintă un experiment al cărui rezultat este ecoul pe care ştiinţa îl întoarce în careul întregului univers, sub egida a două entităţi: una a închipuirii şi cealaltă “înaintea vederii”.

Substratul simbolic al unei opere cu conţinut ficţional se poate pregăti prin şlefuirea uşoară a unor păreri poetice aparte, răsturnând firescul unei lumi sui generis. Mult mai important ne apare acum faptul că o operă plastică, cu caracter ficţional, ilustrează doar un singur eveniment izolat cu reprezentare simbolică într-un câmp al cunoaşterii apriorice, un mijloc de informare prezent peste tot, în măsura în care timpul şi spaţiul sunt mult mai profunde şi sentimentul existenţei imens mărit.

După cum naturalistul Lamarck a avansat ideea că trebuie făcută o distincţie clară între organic şi anorganic determinând o altă configuraţie a ceea ce se numeşte materie, Freddie Mercury, compozitorul acesta înrăit, un adevărat mister, sensul acesta magnific între ştiinţă, viaţă şi veşnicie, îşi adună toate forţele şi azvârle creaţia la nivelul cel mai de sus al închipuirii. „Let's hope you never leave old friend / Like all good things on you we depend.”

Leadership: Eşti în stare să variezi de la o lume la alta, permiţând ca tot ceea ce nu există în realitate să aparţină unei lumi accesibile doar celui care a fost martor direct la crearea şi dispariţia ei?

Deschideţi un ochi şi priviţi prin cerul ferestrei din faţă, în lumea experienţelor de vârf inovatoare, a dispozitivelor şi a mijloacelor tehnice care cuprind portretul omului postmodern. Veţi sesiza orizontul care precede o mare intersecţie, în care virajul la stânga este interzis, dar lasă o pată de lumină în dreapta, o viziune numită Radio Ga Ga. „Radio, what's new?”

Întotdeauna o entitate energetică situată între cer şi pământ, datorită unui impuls de o anumită lăţime care ar răsturna întreg sistemul de convingeri a unei lumi în devenire, unitară prin realitatea ei dezvăluită în formula aglomerării de detalii banale sau complexe, poate să creeze o punte peste toate graniţele.

Priviţi în jur, înainte şi înapoi, în viitor şi în trecut. Căutaţi această formă divină solidară cu omenirea. Ea este în tot şi în toate. Pătrundeţi în creierul ei genial, în energia forţei vitale universale distribuită pe întreaga scară a timpului, printre undele sonore ale unei anumite frecvenţe, şi veţi simţi întreaga greutate a unei existenţe fragmentare. „So stick around 'cause we might miss you / When we grow tired of all this visual.”

A varia de la o lume la alta este similar cu a asculta radio-ul din mai multe locaţii diferite şi îndepărtate: informaţia este aceeaşi şi se propagă la fel de repede, dar ea nu poate fi totdeauna confirmată ca fiind adevărată sau falsă, ci doar ca un element cheie al unei compoziţii sugestionabile care conduce mintea către noi destinaţii.

Radio Ga Ga simbolizează mijlocul de comunicare care îi poate însoţi pe potenţialii consumatori de ştiinţă spre un alt nivel de autoritate, în care experienţa creaţiei atinge un vârf care nu mai justifică prezenţa efectivă, ci se distinge prin ecoul stârnit în lume printr-un impuls care răstoarnă orice sistem de convingeri.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Alchimistul (II)
  2. Alchimistul (I)
  3. Tango to Evora
  4. Lily was here

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate

Like Us On Facebook

Subscribe to us