ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Resortul reconfigurării personale

On Aprilie 09, 2009, in Leadership R2-Premiere, by Neculai Fantanaru

Amplifică-ţi leadershipul până la cel mai înalt nivel punându-ţi în valoare forţa lăuntrică.

Un anonim s-a ridicat singur împotriva unui uriaş imperiu. Spartacus, sclavul schingiuit care s-a răsculat împotriva legiunilor şi cohortelor Imperiului Roman, a fost cel care a determinat schimbări de proporţii. Aşa cum spuneam şi într-unul din articolele mele de pe site, el a devenit o legendă fiindcă a avut curajul să-şi rişte viaţa pentru libertate şi dreptate. El a arătat lumii prin exemplul său viu ce este libertatea, cum robii sunt în stare să devina eroi, şi că oamenii sunt în stare să lupte pentru o viaţă mai bună şi pentru fericirea lor.

Nu poţi să-ţi sporeşti puterea din nimic

Nu vei putea niciodată să obţii din nimic puteri incomensurabile. Ci trebuie să te concentrezi asupra naturii tale lăuntrice, să-i conferi sinelui tău o mare putere de sugestie care să te ajute să te împotriveşti acelor factori negativi care îţi diminuează capacităţile.

Întăreşte-ţi credinţa în propriile virtuţi morale, stabilindu-ţi acea stare de spirit pozitivă care să-ţi deblocheze orice fel de limite pe care “climatul” tău ţi le-a impus, efectuând o manevră salvatoare care să ducă la creşterea leadershipului tău. Pentru aceasta este necesar să-ţi foloseşti la maximum resursele lăuntrice.

Stimulează-ţi avântul de a înflori

Spartacus a avut potenţial de lider. Dar aşa cum o floare, ca să înflorească, are nevoie de condiţii potrivite - tot aşa şi el a avut nevoie de curaj ca să-şi urmeze cu rigoare impulsul de a se orienta spre dezvoltarea lui spirituală atunci când mediul îl obliga să rămână mic şi neînsemnat.

Cel care ştie să se facă ascultat captând atenţia şi sufletele oamenilor, cel care se ascunde în bagheta magică a unei personalităţi foarte puternice mai întâi trebuie să-şi stimuleze sigur avântul de a „înflori”. Ca să capeţi încredere în tine şi în capacităţile tale, trebuie să-ţi stimulezi şi să-ţi dezvolţi însuşirile pozitive, trebuie să te conectezi la acea stare interioară de fundal şi să trezeşti în tine acel imbold de autodepăşire care să te ajute să reuşeşti să ieşi din anonimat.

De la Spartacus a pornit acel curent puternic care a trezit în conştiinţa a mii de inşi necesitatea schimbării. El a reuşit să atragă de partea lui o mulţime de oameni care s-au răsculat împotriva unei stări de lucruri care trebuia schimbată.

Ce imens potenţial de energie, de credinţă stăruie în stare latentă în tine? Ţi-ai neglijat conştient ani de-a rândul virtuţile şi performanţele? Sau continui să te înstrăinezi de ele?

Învaţă să creşti în tine, iar ceilalţi din jurul tău, urmându-ţi exemplul, vor creşte şi ei. Nu uita că nu poţi să ceri mai mult de la ceilalţi dacă nu ceri mai mult de la tine însuţi.

Resortul reconfigurării personale este reprezentat prin acel impuls sufletesc pozitiv prin care liderul îşi accelerează propria dezvoltare, progresând mai rapid decât ar face-o la insistenţele altora. Este cea mai puternică parte din tot arsenalul de care dispui, pe care dacă ştii cum să ţi-o configurezi şi să ţi-o pui în valoare, vei putea să-ţi clădeşti şi să-ţi modelezi leadershipul până la cel mai înalt nivel.

Concluzie: Există o tendinţă naturală în majoritatea oamenilor de a-şi îmbunătăţi viaţa, de a obţine fericirea, dar nu toţi au curajul să iasă din anonimat şi să-şi dezvolte la maximum abilităţile şi forţele lăuntrice mobilizatoare spre materializarea dorinţelor lor.

Pentru a-ţi dezvolta leadershipul trebuie permanent să-ţi extinzi resortul interior prin care se produce o reconfigurare personală a forţelor tale lăuntrice mobilizatoare.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Ochii mei vad lucruri pe care tu nu le vezi
  2. Te admir cu ochii, ce nu-i vezi
  3. Autenticitatea omului care se gandeste pe sine
  4. Triumful oamenilor grandiosi

Donează prin Paypal

Alternate Text

DONAŢIE RECURENTĂ

Donează lunar pentru susţinerea proiectului NeculaiFantanaru.com

DONAŢIE SINGULARĂ

Donează suma dorită pentru susţinerea proiectului NeculaiFantanaru.com

Donează prin Transfer Bancar

Cont Lei: RO34INGB0000999900448439

Deschis la ING Bank

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate