ro  fr  en  es  pt  ar  zh  hi  de  ru
ART 2.0 ART 3.0 ART 4.0 ART 5.0 ART 6.0 Pinterest

Rezultatul unui experiment numit Myself

On Februarie 06, 2014, in Leadership IQ-Light, by Neculai Fantanaru

Fii propriul tău model de analiză pentru consolidarea leadershipului, încât să dobândeşti o înţelegere mai profundă a ceea ce eşti.

Eram condamnat la propriile mele resurse de autocunoaştere, care dădeau consistenţă descoperirilor ştiinţifice ce aveau o tot mai mare relevanţă pentru domeniul conducerii. Nimeni nu mă salvase din nebunia compromiţătoare pe care singur mi-o creasem, din dilemele în care mă zbăteam cu putere, nedormindu-mi nopţile. Şi care cereau întotdeauna un răspuns nou.

Devenisem propriul meu model de analiză, subiectul principal al unui experiment crucial care purta numele de eveniment, unul de tipul “Open your mind”. Un punct al separării de lumea exterioară. Involuntar, ignoram interdicţiile pe care intenţionat conştiinţa mi le punea, ca la comanda unui robot, ca să-mi testeze credinţa manifestată în jurul unor noi abordări intelectuale. Neîntrerupt, simţeam că duc o existenţă captivantă de visător, înconjurat numai de ideile sale.

Singura greutate era că tendinţele cele mai inovatoare de utilizare a cunoştinţelor privind principiile de funcţionare ale unui spaţiu restrâns şi foarte complex, nu se aliniau întotdeauna principiilor unanim acceptate de ceilalţi cercetători din domeniu. Accesul la spaţiul meu interior era dificil pentru că punea în scenă, în mod cu totul natural, eterna poveste a Omului ce caută misterul Creaţiei.

Asta mă îndemna să înţeleg un fenomen la fel de important precum anunţul descoperirii unei planete asemănătoare cu Pământul ce va schimba modul în care omenirea îşi percepe locul în Univers. Şi anume că, printr-o cunoaştere de sine la nivel superior, urmată de o rotaţie a unghiului de vedere și de o potenţare a percepţiei, se poate da viaţă unei arte totalmente ştiinţifice, metaforice, ce capătă proporţii reale.

Leadership: Percepţia pe care o ai despre tine însuţi într-un spaţiu al creaţiei, reflecţiei şi visării, îţi conferă fundamentul unei experienţe de dedublare a gândirii menită să-ţi garanteze un nivel superior de evoluţie?

Era o exploatare sustenabilă a Omului din mine. Aveam nevoie de un reper sigur care să mă împiedice să mă rătăcesc, un fir care să mă călăuzească prin acest labirint al cunoaşterii de sine care să nu se rupă. Practic, încercam să fac din mine o “Creaţie” cu care să mă autodepăşesc, cu care să mă mândresc, cu care să mă identific într-un spaţiu al revelaţiilor de ordin mistic sau ştiinţific.

Nu pot să pretind că am dobândit o înţelegere corectă, riguroasă a autonomiei persoanei mele. Căci această aventură pe teritoriul propriei mele individualităţi era caracterizată de o alianţă atipică între elemente de fond ale căii de cunoaștere şi elementele funcţionale ale unei ştiinţe lipsite de constrângeri.

Unirea lor constituia o presiune din ce în ce mai activă, o doză minimă de absolut, fundamentul imprecis al unei experienţe de dedublare a gândirii care mă făcea să mă cataloghez, sistematic, drept o clonă a unei realităţi complexe. Sau o copie fidelă a acesteia.

Creaţia este rezultatul unui proces de autodepăşire care începe cu "Open your mind" în căutarea unei cunoaşteri profunde şi superioare, şi se continuă cu "I am what I am" în direcţia orizonturilor deschise (şi nelimitate) ale virtuţii şi înţelepciunii.

Leadership: Întregul demers de afirmare a gândirii tale are la bază o sursă inepuizabilă de autocunoaştere evaluată prin manifestarea liberă a unei revelaţii experimentată prin dualitatea "Public-Privat"?

Folosirea, timp îndelungat, a unui sistem de ordonare a preferinţelor de dezvoltare utilizate în procesul cunoaşterii de sine, cu posibilitatea de a stabili o proporţie armonică între leadership şi creaţia intelectuală, interconectată la viaţa de zi cu zi, influențează modul de desfășurare a relaţiilor dintre ceea ce eşti, ceea ce faci şi ceea ce obţii de pe urma experienţelor tale.

Poţi să profiţi de pe urma lor implicându-te direct în găsirea unor “idei-răspuns” noi, încât să simţi pulsul zonei de productivitate extinse până în vecinătatea graniţelor cu performanţa şi să accepţi valorile ei obiective într-o complexitate de forme. Leadershipul se poate autodistruge dacă reprezentarea acordului dintre propriile tale resurse de cunoaştere şi reglare eficientă a persoanei, pe lungimea eforturilor tale continue de cercetare lăuntrică în scopul unei funcţionari îmbunătăţite, nu corespunde modelului de analiză propriu care acceptă ideea de autonomie prelungită.

Dualitatea Public-Privat are loc atunci când potenţialul sinelui tău de a se raporta la o cunoaştere superioară intră în contact cu potenţialul celorlalţi oameni de a exprima la unison logica unei gândiri care nu este pregătită să recunoască meritele şi importanţa Creaţiei în care te manifeşti.

Leadership: Îţi manifeşti hotărârea de a duce o campanie de tipul „Open your mind” la nivel de ceea ce îţi poate comunica Sinele Superior, încât să-ţi extinzi cunoaşterea la un nivel de Macro-Univers?

Numai printr-o cunoaştere de sine la nivel superior, integrată în aspectele leadershipului, se poate da viaţă unei arte care se dovedeşte totalmente ştiinţifică, metaforica, căpătând proporţii reale. Numai printr-o exploatare sustenabilă a Omului din tine vei putea să găseşti acel reper sigur care să te împiedice să te rătăceşti în zona în care nu ai şanse să-ţi extinzi şi să-ţi desăvârşeşti creaţia intelectuală.

Cea mai importantă şi mai nobilă cucerire a omului este Sinele, fără a contesta experienţa şi valoarea profesională dobândită în timp. Poţi găsi acel fir rezistent care să te călăuzească prin marele labirint al cunoaşterii de sine? Îţi manifeşti hotărârea de a duce o campanie de tipul „Open your mind”?

Nu vei putea aprecia niciodată leadershipul până când nu vei conştientiza, realizând un crescendo al aşteptării de tip stimulator, că întregul demers de afirmare a gândirii creatoare are la bază o sursă inepuizabilă de cunoaştere şi autocunoaştere care poate alimenta cu suficientă energie acel “switch” care nu se blochează la o simplă pană de inspiraţie. O energie de natură necunoscută până în prezent.

Switch-ul care conectează doar dispozitivul de înmagazinare a elementelor de bază ale ştiinţei, cu rol de receptor, din reţeaua locală de conţinut a informaţiilor şi ideilor pe care o administrezi la nivel mental, oferă posibilitatea de a gestiona întregul flux de producţie a regulilor după care te ghidezi în tot ceea ce faci. Fără să se blocheze, acest switch acordă inovării şi îmbunătăţirii calităţii leadershipului o perioadă lungă de garanţie înainte de “expirarea” duratei normale de folosinţă, dotându-te cu noi performanţe.

A-ţi extinde cunoaşterea la nivel de Macro-Univers presupune să-ţi instruieşti Sinele să se manifeste deplin prin Creaţie, încât el însuşi să devină vizibil la nivel de imagine arhetipală a totalității de care eşti înconjurat.

Rezultatul unui experiment numit Myself desemnează acel proces de cunoaştere în cele mai mici amănunte, a propriului tău "Eu", de clarificare a aspectelor legate de cine eşti, ce vrei să fii şi în ce direcţie te îndrepţi.

Omul îşi poate pierde a sa raison d'etredacă nu reuşeşte să se conformeze spaţiului său interior care este sursa şi fundamentul acelei experienţe, din ce în ce mai profunde şi mai clare în totalitatea ei, care conferă sens şi identitate personalităţii sale.

La alchimişti, ideea de spaţiu interior, ce adăposteşte energia creatoare, este simbolizată adesea prin imaginea cercului circumscris punctului. Ori prin imaginea unui templu.

Nu vei putea să pătrunzi tainele ştiinţei de a conduce dacă nu reuşeşti să descoperi comorile ascunse în acest templu. În zidurile căruia se păstrează, printr-o îmbinare de excepţie, acea lapidis fortuno care vibrează şi rezonează cu puterea şi măreţia.

 


Ultimele articole accesate de cititori:

  1. Ochii mei vad lucruri pe care tu nu le vezi
  2. Te admir cu ochii, ce nu-i vezi
  3. Autenticitatea omului care se gandeste pe sine
  4. Triumful oamenilor grandiosi

Donează prin Paypal

Alternate Text

DONAŢIE RECURENTĂ

Donează lunar pentru susţinerea proiectului NeculaiFantanaru.com

DONAŢIE SINGULARĂ

Donează suma dorită pentru susţinerea proiectului NeculaiFantanaru.com

Donează prin Transfer Bancar

Cont Lei: RO34INGB0000999900448439

Deschis la ING Bank

Alatura-te Comunitatii Neculai Fantanaru
decoration
Despre | Site Map | Termeni si conditii | Privacy | Parteneri | Feedback | RSS Feeds
© Neculai Fantanaru - Toate drepturile rezervate